Nasze Miśki - Colt GTi CA5A
londolut - 16-01-2014, 21:46
mkm, czegoś ty się chłopie nawdychał, żeby taką historyjkę ukleić
Powodzenia w ścieżce zdrowia
Jogurt - 16-01-2014, 21:59
londolut, Ty byś przykład brał i powalczył z rdzą na Twoim bo pleśni coraz mniej .
mkm - 16-01-2014, 22:32
londolut, tylko dobry humor .
Jakiś biomet przypasił czy coś w ten deseń .
A tak poważnie to trochę czasu i trudność w znalezieniu formy opisu czegoś co faktycznie wygląda jak magia .
Tak jak stroiciel fortepianów ma słuch absolutny do instrumentu tak on ma do silników.
rosomak1983 - 16-01-2014, 23:17
mkm napisał/a: | Od 47sek przez chwilę popychacz . |
a to nie były wymieniane bo jakos mi sie kojarzy ze Macia wymieniał.
mkm - 16-01-2014, 23:55
rosomak1983, dobrze Ci się kojarzy .
Klepiące popychacze zgłaszał już Browar.
Wymienił macia.
Albo jest lipny zamiennik (jest taka opcja ), albo nie w popychaczu tkwiła usterka.
Okaże się niedługo – na razie mam jeszcze nie szukać popychaczy
bialyjayz - 17-01-2014, 01:21
to Colty mają kontrolki rezerwy ? mój CAO 92 też taki najer posiada ?
edit: Nie wiem po co ten link?
mkm - 17-01-2014, 02:07
No raczej...
Jutro Ci zrobię fotę jak świeci
Marcin-Krak - 17-01-2014, 19:19
masz zajęcie na długie zimowe? wiosenne? wieczory
Przynajmniej się nudzić nie będziesz.
Do zlotu trochę czasu zostało
BeNeK - 17-01-2014, 20:09
Bardzo lubię ten temacik
No i GTI pierwsza klasa ! troszkę pracy i będzie elegansio !
Wpadną jakieś modyfikacje mechaniczne , czy zostaje stock ?
powodzenia !
rosomak1983 - 17-01-2014, 22:44
BeNeK napisał/a: | Wpadną jakieś modyfikacje mechaniczne , czy zostaje stock ? |
Pytanie retoryczne dla czytajacych tematy Macka Toc to wyznawca serii choc czekaj cos chciał eksperymentowac z hybryda itp...
macia - 17-01-2014, 23:28
Ja nigdy nie wyjeździłem paliwa do końca.
A popychacze faktycznie wymieniałem - co to było, to teraz już Ci nie powiem, ale kupowane u niejakiego Japaneze...
Rafal_Szczecin - 17-01-2014, 23:50
tak czytam i czytam i czytam, i troche nie dowierzam, mocno zajechany ten ca5a ... oby wrocil do zywych
macia - 18-01-2014, 01:13
Myślę, że gdybyś zrobił tak dokładny przegląd innym autom mitsubishi z tych roczników, to okazałoby się, że czarnuch i tak nieźle wygląda... Najgorsze, że rdza wpierdziela diamenty bez żadnego respektu
Kleju - 18-01-2014, 15:23
macia napisał/a: | Myślę, że gdybyś zrobił tak dokładny przegląd innym autom mitsubishi z tych roczników, to okazałoby się, że czarnuch i tak nieźle wygląda... |
To porównajmy czarnucha z czerwonym fuksem
mkm - 18-01-2014, 15:36
Kleju, na razie nie ma co porównywać.
Fuks dostał potężny zastrzyk finansowy i mnóstwo roboczogodzin po kupnie
Nawet do Srebrniaka nie ma co równać, bo on także po mocnym zbrojeniu
Rafal_Szczecin napisał/a: | tak czytam i czytam i czytam, i troche nie dowierzam, mocno zajechany ten ca5a ... oby wrocil do zywych |
Wróci, bo jeszcze nie umarł .
macia napisał/a: | Myślę, że gdybyś zrobił tak dokładny przegląd innym autom mitsubishi z tych roczników, to okazałoby się, że czarnuch i tak nieźle wygląda... |
Dokładnie tak - także nowszych .
Czytając pamiętajcie, że punkt odniesienia postawiłem bardzo wysoko .
Opinie wszystkich mechaników są jednoznaczne - auto ma drobne usterki, ale jak na 20 lat i 200tyś to jego stan oceniany jest na bardzo dobry - dlatego traktuję go jak auto przed dużym serwisem po 200tyś przebiegu
Największym plusem jest jego oryginalność i kompletność.
Puściła uszczelka pod pokrywwą zaworów i w gniezdzie świecy. Misa olejowa jest nieuszczelniona, a w korku skończył się gwint i nie trzyma.
Reszta sinika suchutka.
Skrzynia bez zgrzytów na każdym biegu. Za "brak sprzęgła" najprawdopodobnie odpowiedzialny jest wysprzęglik (zamiennik-już kiedyś wymieniany).
Nawet środek jest w zaskakująco dobrym stanie.
Wizualnie też jest nie najgorzej.
Rudzielec jest jeszcze do opanowania
Złudne są zdjęcia z pierwszego postu zaraz po lakierowaniu jak wygląda jak "nówka", ale niestety... lata pędzą
Myślałem, że będzie dużo gorzej, a tu w sumie oprócz wymian "serwisowych" (uszczelki, płyny, oleje, świece, kable WN) nie ma co wymieniać.
Jedno co trzeba uczciwie przyznać to to, że mu nie zaszkodzili i widać, że auto zarówno u macia jak i vendetta, źle nie miał
rosomak1983 napisał/a: | BeNeK napisał/a: | Wpadną jakieś modyfikacje mechaniczne , czy zostaje stock ? |
Pytanie retoryczne dla czytajacych tematy Macka Toc to wyznawca serii |
To fakt.
Przy Czarnuchu zastanawiamy się czy wrócić do pełnej serii czy zostawić projekt Browar-a, czy zastąpić go własnym
Mechanicznie na pewno zawieszenie. Reszta jest wystarczająca.
bialyjayz napisał/a: | mój CAO 92 też taki najer posiada ? |
|
|
|