To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Oryginalna nawigacja - Aktualizacja Map i CDDB

grzesiopol - 17-09-2020, 23:03

O ile pamiętam ikonka pojawia sie tylko w przypadku połączenia telefonu z zestawem, jak nie jest podłączony to nie ma ikonki. Nie pamiętam czy robi się inna jak jest połączenie.

[ Dodano: 06-03-2022, 18:08 ]
Czołem
Mam dobrą wiadomość. jest szansa na nowszą mapę do MMCSa. Nowszą o rok ale zawsze nowszą. Mapę musze jeszcze przetestować w terenie. W związku z tym, że jest przystosowana do MMCSa są dwie możliwości wgrania. Pierwsza okrojona wersja czyli hybryda z oryginalną mapą MMCSa, wtedy mieści się bez problemu na dysk. Druga to całość nowa ale trzeba troche przesunąć partycje powiększając pierwszą do 22 GB.
W pierwszym przypadku co już widzę jest zmniejszona ilość ikonek punktów POI na mapie która jest wyświetlana podczas jazdy. W drugim przypadku jeszcze nie wiem jak to wygląda bo nie zwróciłem uwagi. W obydwu przypadkach nic raczej nie na wpływu na nawigowanie i pokazywanie jazdy na samej mapie czyli na prawidłowe działanie.

Jeżeli chodzi o aktualność dróg to myślę, że koniec 2017 roku to maksimum aktualności. W porównaniu ze stanem poprzedniej mapy czyli koniec 2016 rok to i tak postęp.

Próbuje jeszcze coś kombinować z nowszymi ale z uwagi na archaiczność naszego systemu raczej nie liczyłbym na sukces.

konrad911 - 15-01-2024, 22:25

Cześć, i na czym stanęło? Doceniam walkę z wiatrakami :)
grzesiopol - 26-01-2024, 20:46

Działa.
Jednak na ori dysku jest okrojona i nie można wybierać po dokładnym adresie tj po numerach posesji.
Przy rozszerzeniu dysku mieści sie cała i działa wyszukiwanie po numerach. Ale tu już loteria w przypadku zmiany rozmiaru, że nasz stary dysk może przestać działać.