Nasze Miśki - Pajero PININ
cezare - 04-07-2014, 14:31
Video blog
https://www.dropbox.com/s...0704_130649.mp4
mkm - 05-07-2014, 15:55
cezare, trzymam kciuki i mocno kibicuję.
Miał ten Twój Pinin w życiu przerąbane...
Szacun, że zacząłeś, szacun, że walczysz i szacun, że chcesz walczyć.
cezare - 05-07-2014, 22:37
mkm napisał/a: | cezare, trzymam kciuki i mocno kibicuję.
Miał ten Twój Pinin w życiu przerąbane...
Szacun, że zacząłeś, szacun, że walczysz i szacun, że chcesz walczyć. |
no dziś po wymianie szyby okazało się że jednak to nie szybą się leje )))) masakra - ale mam nową szybę i extra wycieraczki dostałem za złotówkę ...
dziś więc ponieważ by zdjąć podsufitkę to praktycznie trzeba zrobic demontaż załości srodka z boczkami pasami etc .. odkęciłem relingi .. chyba sie to leje na zgrzewie blachy dachowej i budy ... coś mi tam nie pasuje - innych dziur nie ma !!! a ze środka patrząc - rzeczywiscie jakby z międzyblach się sączyło ... zrobie jutro fotki - zresztą ma padać.. bedzie się działo ...
ŻONĘ przekonałem do SWAPA - bedę szukał silnika ... w ten sposób to rozegram.. - dbać umiem .. oleje co 10 tysi - bez problemu .. filtry .. bardzo proszę.. tylko wdzięcznej jednostki mi brakuje ..
nieee... nei poddam się ... nie ma takiej opcji ...
mkm - 05-07-2014, 23:55
cezare napisał/a: | bedę szukał silnika ... w ten sposób to rozegram.. |
Ale najpierw upewnij się, że nie odpuściłeś tematu tuż przed metą.
Nie wiem czy nie rozsądniej będzie rozglądnąć się za jakimś "anglikiem".
Z tego co patrzyłem to mozna kupić cos ładnego dużo poniżej 1000funtów
No i miałbyś mnóstwo drobiazgów na wymianę/podmianę - nie wspominając o oponach
Mamy paru emigrantów z Krakowa, więc może coś by sie dało zorganizować.
cezare - 06-07-2014, 09:54
mkm napisał/a: | cezare napisał/a: | bedę szukał silnika ... w ten sposób to rozegram.. |
Ale najpierw upewnij się, że nie odpuściłeś tematu tuż przed metą.
Nie wiem czy nie rozsądniej będzie rozglądnąć się za jakimś "anglikiem".
Z tego co patrzyłem to mozna kupić cos ładnego dużo poniżej 1000funtów
No i miałbyś mnóstwo drobiazgów na wymianę/podmianę - nie wspominając o oponach
Mamy paru emigrantów z Krakowa, więc może coś by sie dało zorganizować. |
wiem, ale nie mam garażu nawet .. a silnik na allegro z przebiegiem 56k mil z wersji z automatem ( wiec nie rżnięty bo i jak ) to koszt 1200 pln.
Dziś walczę z rantem i relingami - zaraz jadę na myjkę ciśnieniową lać po rancie z jednej strony ..
ps. czym sie uszczelnia 2 rozwarstwione blachy ? pod relingiem ? lub czym uszczelnić mocowanie relingu ? - wiem juz że silinko NIE .. rozwazam jeszcze jakiś klej epoksydowy - jest cos ala płynny metal..
cezare - 06-07-2014, 16:02 Temat postu: videoblog - dziura namierzona ... na "międzyblasiu"
https://www.dropbox.com/s...0706_115922.mp4
Torp12 - 07-07-2014, 09:51 Temat postu: Re: videoblog - dziura namierzona ... Klej do szyb samochodowych nie powinien nic przepuszczać.
Bartek - 07-07-2014, 12:38
Nie chcę Cię martwić, ale kłopoty z bakiem zaczyna się od wymiany baku, wszystkich przewodów (powrotowych również), filtrów, obu pomp i wtryskiwaczy. Bez kompleksowego zadziałania w tym temacie będziesz miał rozrywkę zapewnioną na stałe.
Przegniły wlew był pierwszym ostrzeżeniem, że ktoś próbował jeździć na wodzie, a jak nie na wodzie to z minimalnym stanem paliwa w baku
cezare - 07-07-2014, 16:53
Bartek napisał/a: | Nie chcę Cię martwić, ale kłopoty z bakiem zaczyna się od wymiany baku, wszystkich przewodów (powrotowych również), filtrów, obu pomp i wtryskiwaczy. Bez kompleksowego zadziałania w tym temacie będziesz miał rozrywkę zapewnioną na stałe.
Przegniły wlew był pierwszym ostrzeżeniem, że ktoś próbował jeździć na wodzie, a jak nie na wodzie to z minimalnym stanem paliwa w baku |
bak został wyczyszczony ... na samym początku przy wymianie rury wlewu
wszystkie przewody - powrotne również.. zawiezione do mechanika na czyszczenie maszyną Liquid MOlly..
pompa WC - wymieniona na używkę pracowała ok
listwę wtryskową i wtryskiwacze wyczyścił nasz GURU
pompa w baku wymieniona na 3,5 barową ( słyszę ją pięknie - piszczy jak wściekła)
Filtr duży w baku wymieniony na nowy ..
ps. a z wodą jasne że masz rację - rdza w starej pompie wysokiego Ciśnienia z paliwa się nie zrobiła .. a były pordzewiałe np sprężyny wewnątrz pompy ...
sla - 07-07-2014, 17:10
Podziwiam za cierpliwość.
cezare - 24-07-2014, 09:51
update :
MitsuPICZI oddany do blacharza.. an 14 dni - kielichy .. pas przedni .. tył .. podłużnice - ogólnie kapitalka... za 14 dni odbiór ..
następnie szukam silnika na swap 1,8GDI.
Fragu - 24-07-2014, 14:19
dalej GDI? nie MPI?
robertdg - 24-07-2014, 20:05
A nie lepiej V6
cezare - 25-07-2014, 11:11
nie no super v6 - a kto mi to ogarnie ? jestem z KRK ... ja chętnie ..
GDI ma jedną fajną zaletę.. na 5'tym biegu pod ostrą górę jedzie jak diesel .. ale chętnie bym na v6 zeswapowal OJ ... ale jeszcze raz - kto mi to ogarnie ??????? z KRK lub okolic ? ... na Diesla ponoć nie da rady - bo za ciężki ..
robertdg - 25-07-2014, 21:08
Przecież masz GDI a to bardziej kompatybilne z V6 już być nie może
|
|
|