Nasze Miśki - Ele-Galant-cik by Wajcheusz.
demoniszcze - 30-03-2014, 20:30
Lato nie ma porównania
promatti - 30-03-2014, 20:44
szkoda zimówek, już jest naprawde Ciepło nawet jakby miało się zrobić zimno to będzie to raptem kilka dni wiec zmieniaj
WreX - 30-03-2014, 21:11
Wajcheusz, dawaj te felgi w końcu
sveno - 30-03-2014, 21:18
Pokaż te felgi, bo zdjęcie dałeś poglądowe. Te Twoje też mają 2 rozstawy tzn 8 otworów?
IMHO trochę przekombinowane i nie będą pasowały do klasycznej sylwetki Galanta. No i zasadnicze pytanie: te felgi są "prawe" i "lewe"? Czy na jednej stronie będą się kręciły "pod wiatr"?
Wajcheusz - 30-03-2014, 22:31
Felgi są jednakowe, wiec obie strony będą się kręcić tak samo, tyle że jedne w prawo, a jedne w lewo ...
Tak, mają 8 otworów, ale myślę, że to nie problem, za to już utwierdziłem się w przekonaniu, że dobrze, że zamówiłem śruby ciężkie do odkręcenia, bo już usłyszałem pytanie "a gdzie parkujesz w nocy?"
Heh, typowe Polskie zachowanie - chora zazdrość, mam nadzieję, że jeśli już ktoś mi pozazdrości, to tylko ze szczerym stwierdzeniem, że są ładne, a nie z takim, że chce je zabrać ...
inq - 31-03-2014, 13:06
Wajcheusz napisał/a: | Interstate Sport IXT-1 235/45 R 17 |
a to nie będzie tarło?
Wajcheusz - 31-03-2014, 13:37
Się okaże, w każdym razie felga jest ET38, więc trochę się schowa, trzeć nie powinno.
Oryginalnie bardzo wysoko stoi, szczególnie na tych nowych KYB-ach.
Wajcheusz - 01-04-2014, 21:09
Przeżyłem dziś szok, narzeczona wkręciła mnie na ciąże - heh,
ale jeszcze bardziej sam się wkręciłem.
Zamówiłem kute nakretki, wychodzi na to, że dobrze, że to zrobiłem, bo nakrętki które mam teraz przy kołach od Miśka są za duże - na klucz 21, te nowe:
Okazuje się, że takie małe pasują na styk z kluczem mieszczą się w wnęce felgi.
Przy okazji pierścionki na ENKEI-e - centrujące, oraz pierścienie na żarówki H7 - takie które dają poświatę jeszcze chwilę po zgaszeniu świateł.
Dzisiaj przyszły oponki, wyglądają zacnie, jutro montaż, oczywiście pochwalę się co i jak ) ale właściwy montaż chyba dopiero, jak pomaluję zaciski.
Próbowałem dojść, dlaczego nie działa mi obrysówka od pasażera strony z przodu - mam LED - i doszedłem, ktoś źle podłączył przewody + jest zamieniony z -, normalnej żarówce to nie przeszkadza, led-ce już tak.
Jutro naprawa tłumika - chyba łącznik elastyczny ma dziureczkę.
sveno - 02-04-2014, 12:00
Wajcheusz napisał/a: | ktoś źle podłączył przewody + jest zamieniony z -, | częsty problem w EA, też to miałem
Zakładaj te felgi i dawaj foty!!!
Wajcheusz - 02-04-2014, 21:11
Ależ jesteście niecierpliwi, ja nie mogę ...
Spodziewałem się lepszego efektu, ale ten uzyskam dopiero po umyciu Miśka i pomalowaniu zacisków i tarczo-bębnów z tyłu.
Zaraz Mnie zbesztacie za czystość, no ale cóż, nie zawsze da się idealnie czyste autko utrzymać ...
235 z tyłu nie obciera, co ciekawsze, wcale nie widzę różnicy z wystawaniem z przodu.
A za to, że mam "Najładniejsze Felgi w okolicy" dostałem od wulkanizatora zniżkę za montaż )
No i oczywiście dzisiaj naprawiłem tą nieszczęsną postojówkę! W końcu działają obie
Byłem też u gościa od tłumików - obie "sprężynki" mają dziurki, wstępnie zażyczył sobie za wymianę 250 zł, 300 z odkręcaniem, nie wiem czy chciał to spawać na aucie?
Nie uważacie że to za drogo? Problem w tym, że gość kiedyś był tani i dobry, a teraz ma coraz mniej klientów, bo daje zaporowe ceny ...
Tomek - 02-04-2014, 21:25
Wajcheusz napisał/a: | nie wiem czy chciał to spawać na aucie? |
tak, na aucie
idzie to zrobić bez problemu
Wajcheusz napisał/a: | Nie uważacie że to za drogo? |
nie, to nawet b. tanio
sveno napisał/a: | IMHO trochę przekombinowane i nie będą pasowały do klasycznej sylwetki Galanta. |
czekałem z komentarzem na fotki,
teraz mogę powiedzieć, że na pewno - nie pasują do tego auta
sveno - 02-04-2014, 21:30
Wajcheusz napisał/a: | wstępnie zażyczył sobie za wymianę 250 zł, 300 | ile? Zgodziłbym się na takie ceny jakby w tym były już plecionki...
Co do felg: źle nie jest, ale utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że do Galanta pasują tylko 5-cio ramienne klasycznie srebrne felgi ale to moje zdanie.
Galancior94 - 02-04-2014, 21:33
Wajcheusz napisał/a: | i tarczo-bębnów z tyłu. |
Tylko nie pomaluj ich na czerwono !
Te czerwone wstawki w tych alusach konkretnie psują efekt. Zaklej je czarną taśmą na alusach po jednej stronie, stań ciut dalej od autka, popatrz na auto, potem pójdź na drugą strone i sam oceń z której strony to auto Ci sie bardziej podoba
major - 02-04-2014, 21:33
sveno napisał/a: | do Galanta pasują tylko 5-cio ramienne klasycznie srebrne felgi ale to moje zdanie. |
Nie tylko Twoje
Wajcheusz - 02-04-2014, 21:55
Zamiast czerwonych, mam też do wyboru srebrne, więc ...
Nie zmienia to faktu, że tak Mnie jak i Mojej Narzeczonej podobają się.
Każdy ma jak lubi.
Myślałem nad pomalowaniem ich na czarno, właśnie żeby się nie rzucały w oczy, acz czerwony też przeszedł mi przez myśl, ale zbyt by się rzucały.
Jak chodzi o Kuj-Pom, to zobaczycie na zlocie 13 i ocenicie, na żywo wygląda to inaczej ...
|
|
|