Nasze Miśki - Galant Avance Wagon 2.5 V6 2001 by demoniszcze
Fragu - 09-06-2014, 11:32
demoniszcze, Ty masz 215/45 papcie? czy 225/45 ? W głębokich koleinach trochę strach jechać
demoniszcze - 09-06-2014, 15:24
215/45 yo yo, głębokie koleiny omijałem z daleka i ekipa wysiadała jak wjeżdżałem już na miejscu na posesję stromym podjazdem :/ co zrobić... Jak będę często tak jeździł to wrzucę ori sprężyny na tył i tyle...
Fragu - 09-06-2014, 19:00
ja mam standardowe sprężyny...i raz mi ekipa nie wysiadła to tak zaorałem, że ... na szczęście nic się nie stało
demoniszcze - 09-06-2014, 22:44
Fragu jak urwiesz wydech to...
http://youtu.be/n1IwoTOrFfw
Fragu - 10-06-2014, 07:39
Co te civiki taki obciążone bo tak nisko jakos
demoniszcze - 13-06-2014, 17:45
Wymieniłem dziś olej w skrzyni... Ostrzegam, nie sugerujcie się kolorem oleju na bagnecie! U mnie na bagnecie był czysty a w skrzyni czorny! Pozatym widziałem 2 rozebrane zniszczone skrzynie MultiTronic z Audi, masakra już wiem dlaczego krążą o nich takie opinie...
Edit. 17.06
Zrobiłem też dziś przegląd i odgrzybianie klimy. Klima ostatnio dobijana jeszcze w Niemczech, ubyło 80 jednostek (gram??) czynnika, także niewiele podobno. Szczelna min temp rzucana nawiewami to 5st...
5eba - 21-06-2014, 10:06
Skrzynia jakoś inaczej pracuje ,zmieniło się coś??
wecha - 21-06-2014, 11:12
akurat ja klimę robiłem 2 tyg temu, dobito 250 jednostek, ale jak zobaczyłem filtr kabinowy to załamka, jak by ktoś jeździł po zapylonej kopalni a po włączeniu nadmuchu to miałem "jesień średniowiecza", kawałki liści w całej kabinie
demoniszcze - 22-06-2014, 12:05
5eba napisał/a: | Skrzynia jakoś inaczej pracuje ,zmieniło się coś?? |
Hmm jest jakby płynniej, nawet na zimnym nie czuć za bardzo zmiany biegów... Nawet po resecie skrzyni nie czuć (tak jak kiedyś) zmiany z 3 na 4, ogólnie lekka zmiana ale na +...
demoniszcze - 01-07-2014, 15:01
Od czasów podejśca do zamiany Gala na Evo znajomego, doskwiera mi fakt iż wożę w Galancie tylko powietrze. Zazwyczaj bywa tak że zaszczepiony wcześniej pomysł ciągle do mnie wraca, dlatego intensywnie myślę o przesiadce w coś mniejszego, zwinniejszego, napewno coś z Japonii (może ktoś chce się za coś zamienić ? ), ale rozważam nadal kilka opcji W związku z powyższym od dziś można znaleźć mój przybytek na allegro... Zainteresowanych zapraszam... Jak się nie sprzeda to wezmę się za budowę czegoś małego do KJS
dawinet - 02-07-2014, 20:46
witaj mam pytanie dzisiaj nabyłem wkocnu swój zderzak od avance, mam takie same jak ty 2 soczewkowe halogeny i tu moje pytanie, jak to powinno świecić, jedna świeci przy włączonych swiatłach mijania a druga po kliknięciu na przeciwmgielne ?
demoniszcze - 02-07-2014, 21:27
Nie nie Jedna jest halogenem (po kliknięciu na przeciwmgielne) a druga w serii jest do doświatlania zakrętów... U mnie ta druga (z uwagi na to że pewnie nie mam takiego modułu do doświetlania zakrętów) będzie docelowo światłami do jazdy dzienniej, już mam nawet tam LEDY, potem instalujesz automat do dziennych i tyle...
Fragu - 02-07-2014, 21:40
demoniszcze napisał/a: | do doświatlania zakrętów |
czyli to doświetlanie wychodzilo seryjnie w galach na europe? Te podwójne halogeny co ty masz sa dosyc popularne jednak
demoniszcze - 02-07-2014, 21:47
Nie mam pojecia wyczytałem na zagraniczmym forum że do tego służą ale nie mam pojęcia czy to prawda, one były u mnie wtórnie, podobały się bardziej byłemu właścicielowi
sveno - 03-07-2014, 01:01
demoniszcze napisał/a: | a druga w serii jest do doświatlania zakrętów.. | to jest dalekosiężne i powinno świecić razem z długimi (ta większa lampka)
Doświetlanie zakrętów wychodziło tylko w niektórych VR4, tam też były podwójne halogeny, ale za szybką jak w Avance po drugim lifcie. Cywilny Galant nigdy nie miał doświetlania zakrętów.
|
|
|