L200 Techniczne od 2006r - L200 chip
Anonymous - 07-07-2007, 22:37
Witajcie chłopaki!
Axer czytam wszystkie twoje posty na temat nieszczesnego chipa..., narazie potwierdzam to ostatnio napisales sa ludzie inni zadowoleni.Ja tez jezdze z chipem ,ponad 10 kkm przebiegu - zero.zero problemow z chipem , deszcze, kaluże, myjka cisnieniowa,wczesniej śnieg,zaspy.Tez nie chce mi sie wierzyc ze padly 2 zestawy, predzej uwierze ze spaprali cos w twoim misiu przy pierwszej instalcji chipa, gdyz w paru miejscach trzeba wpiac sie w oryginalna instalacje elektryczna, i tam upatrywalbym bledu.
Pozdrawiam i glowa do gory.
NSX
Rafal_Szczecin - 07-07-2007, 22:46
a ja mam pytanie, jezeli ktos z Was ma L200 w leasingu, moglby mi ktos na PW wyslac jaka ma rate miesieczna oraz na ile miesiecy , pytam narazie z czystej ciekawosci, bo mam z bratem taki maly plan w glowce
z gory dziekuje
Anonymous - 08-07-2007, 21:37
nsx napisał/a: | Axer czytam wszystkie twoje posty na temat nieszczesnego chipa..., narazie potwierdzam to ostatnio napisales sa ludzie inni zadowoleni.Ja tez jezdze z chipem ,ponad 10 kkm przebiegu - zero.zero problemow z chipem , deszcze, kaluże, myjka cisnieniowa,wczesniej śnieg,zaspy.Tez nie chce mi sie wierzyc ze padly 2 zestawy, predzej uwierze ze spaprali cos w twoim misiu przy pierwszej instalcji chipa, gdyz w paru miejscach trzeba wpiac sie w oryginalna instalacje elektryczna, i tam upatrywalbym bledu. |
nsx i dalej to potwierdzam że wierzę iż to odosobniony przypadek ale uwierz mi kolego że po moich przejściach najbardziej świętego by krew zalała więc nie dziwcie się że czasami mnie poniesie,,, na razie jest ok, po montażu trzeciego zestawu, ale teraz jadąc w deszcz mam normalnie pełne pory czy check się nie zaświeci i stanę sobie gdzieś w fajnym niespodziewanym miejscu, dobrze że teraz wiem jak to cholerstwo zdemontować na tyle aby jechać dalej.
Anonymous - 28-09-2007, 14:13 Temat postu: dlaczego?
JCH napisał/a: | Omijać, omijać, omijać .... szerokim łukiem! |
dlaczego omijac? dla mnie to wazne bo to chyba jedyny dealer/serwis w Krakowie, znaczy sie jest niby drugi ale to ten sam wlasciciel
od tygodnia jestem posiadaczem L200 i jezdze i patrze ... jak na razie jest ok ale znalazlem kilka niedorobek w srodku, zarysowany plastik, jakis zaciek na tapicerce - wygladaja na pozostalosci z fabryki ale szkoda ze wczesniej nie zauwazylem bo bym meczyl o wiekszy upust
Hubeeert - 28-09-2007, 22:29
adgaw napisał/a: | dlaczego omijac? | To długa historia z myszami w roli głównej, niesympatyczną obsługą, zdzieraniem, kiepskim ASO itd.
Anonymous - 02-10-2007, 03:23 Temat postu: Szukam fachowca do L-200 z roku 2003 Witam!Przeglądam forum i widzę że jesteście obcykani w temacie o L-200.Mam pytanko-od niedawna jestem posiadaczem Mitsu L-200 z roku 2003 i chciałbym moje autko podłączyć pod komputer albo moze znacie jakiegoś dobrego fachowca odnosnie tego auta?chce tak ogólnie sprawdzic czy wszycho OK.bo troche dużo pali(po miescie ok.13 ON) i na 5-biegu przy dość szybkiej jeżdzie kopci z rury-auto ma przebieg 75tyś.km.czy jestesćie mi w stanie pomóc???jestem z woj.pomorskiego.
Gene - 02-10-2007, 07:16
Jasne, witaj!
1. Jesli chcesz sprawdzic auto na komputrze to nie pozostaje nic innego jak ASO lub warsztat specializujacy sie w Mitsubishi, ktory takowy komputer posiada. Zapytaj ludzi z regionu (fora regionalne) o polecane przez nich serwisy.
2. Rozumiem, ze jak kopci i troche duzo pali to masz 2.5 litrowy TurboDiesel. Jak na moja wiedze to spalanie mozna spokojnie uznac za normalne. Sprobuj spokojniej ruszac i nie krecic powyzej 3000 obrotow to moze spalanie o 1l na 100 spadnie.
3. Nie wiem jak bardzo kopci i jak bardzo go cisniesz ale to tez norma przy silniki 4D56 i innych starszych Diesel'ach.
Jak na moj gust obiawy calkiem normalne i typowe. Oczywiscie proponuje sprawdzic filtr paliwa, od gorszej ropy zostaje tam syf i moze wplywac na prace calego ukladu napedowego. Nie wiem kiedy wymieniales olej? No i dochodzi regulacja lub wymiana wtryskiwaczy jesli az tak strasznie kopci. Moj przelecial 17 tysi i przy szybkiej jezdzie grubo powyzej 100 km/h tez kopci. W miescie pali cos kolo 11 ale ja naprawde spokojnie jezdze i leje dobre wzbogacane paliwo.
Anonymous - 02-10-2007, 18:49
Witam!Wielkie dzieki za podpowiedż,trochę mnie uspokoiłeś bo już myślałem ze tylko mój misiek dużo pali,zgadza sie,duszę dość ostro i kręcę sie dużo po mieście-spalanie wynosi ok.12-13,mój misiek jest z roku 2003 z motorem o mocy 99KW,A jeżeli mozesz mi pomóc jeszcze w jednej kwestii-przy jeżdzie np.4-biegiem(najbardziej to słychać) na niskich obrotach,po dodaniu gazu coś bardzo drży w skrzyni,nie cały czas tylko chwilami-co to może być???no i jeszcze jedno-kiedy wduszę pełen gaz to czuję jak auto chwilami normalnie przyspiesza i delikatnie słabnie i tak na zmiane-przyspiesza i słabnie,przyspiesza i słabnie-czy to nie jest wina jakiegos defektu w pompie albo jakiejś elektronice albo jakieś wężyka z podcisnieniem????
Panowie prosze o poradę i pozdrawiam!
Gene - 03-10-2007, 08:36
Proponuje stworzyc nowy temat bo ten o czipie lekko nie pasuje. W Twoim L200 tego ustrojstwa raczej nie ma. Ciezko jest tak wirtualnie udzielic prawidlowej odpowiedzi.
miczon - 04-10-2007, 15:54
Gene napisał/a: | Proponuje stworzyc nowy temat bo ten o czipie lekko nie pasuje. W Twoim L200 tego ustrojstwa raczej nie ma. Ciezko jest tak wirtualnie udzielic prawidlowej odpowiedzi. |
Hmmm.... 99KW to chyba koło 135PS? Czyli ma zasadzonego chipa. Bo te motory swoją nominalną moc po 2001 roku mają na poziomie 116KM czyli 86KW.
Dalty napisał/a: | kiedy wduszę pełen gaz to czuję jak auto chwilami normalnie przyspiesza i delikatnie słabnie i tak na zmiane-przyspiesza i słabnie,przyspiesza i słabnie-czy to nie jest wina jakiegos defektu w pompie albo jakiejś elektronice albo jakieś wężyka z podcisnieniem???? |
Mam tak samo i nie mogę dojść przyczyny . Sam chętnie się dowiem czy to normalne....
Gene - 05-10-2007, 08:36
Miczon, myslisz, ze to jednak sprawa czipa (jesli ma)? Moze te modele maja cos takiego? Choc ja nie mam podobnych obiawow. Po za oczywiscie turbo dziura, kiedy to auto musi sie wkrecic na obroty aby zaczelo smielej przyspieszac.
Dalty napisał/a: | na niskich obrotach,po dodaniu gazu coś bardzo drży w skrzyni,nie cały czas tylko chwilami-co to może być??? | Dzwignia zmiany biegow jest bezposrednio polaczona z reszta ukladu napedowego. U mnie tez sie trzesie jak galareta. Nie tylo na 4. To normalny obiaw. W Pajero Wagon sa jakies przejsciowki ktore nie pozwalaja przenosci tych drgan na drazek zmiany biegow. Ale przez internet nie potrafie powiedziec czy to co u Ciebie Dalty, wystepuje to juz usterka czy zwykla przypadlosc tego samochodu.
miczon - 06-10-2007, 12:23
Dalty napisał/a: | na niskich obrotach,po dodaniu gazu coś bardzo drży w skrzyni,nie cały czas tylko chwilami-co to może być |
A może masz po prostu zbyt niskie obroty do wysokiego biegu, np. 1500obr/min dla 4/5? Auto na małym gazie i wysokim biegu będzie się tulało, ale przy próbie przyśpieszenia bez redukcji zaczyna sie całe trząść.... Popróbuj zachowań samochodu przy różnych biegach na różnych obrotach. Może to jescze kwestja niewyczucia "eleczki" przez Ciebie
[ Dodano: 06-10-2007, 12:31 ]
Gene napisał/a: | Moze te modele maja cos takiego? Choc ja nie mam podobnych obiawow. Po za oczywiscie turbo dziura, kiedy to auto musi sie wkrecic na obroty aby zaczelo smielej przyspieszac. |
Z turbodziurą się zgadzam, tyle że ona występuje na początku przyśpieczania (po wciśnięciu gazu do dety). Problem u mnie i Dalty'ego polega na tym, że jak już auto sie zbierze i zaczyna przyśpieszać, to nie robi tego płynnie do góry tylko "skokami". Tzn obrotomierz idzie wgórę szybko o jakieś 200-300 obrotów w górę, a potem staje, znowu w górę i znowu w stop, tyle że zawsze bardziej w górę - taki opis obrazowy ale w ten sposób jest to odczówalne. Na wykresie z hamowni wygląda to nie jak krzywa wznosząca (a tak powinno być), tylko jak krzywa wznosząca z "dołkami" na trasie
Gene - 07-10-2007, 09:55
fakt dziwne
Hubeeert - 07-10-2007, 10:23
miczon napisał/a: | Na wykresie z hamowni wygląda to nie jak krzywa wznosząca (a tak powinno być), tylko jak krzywa wznosząca z "dołkami" na trasie | A mógłbyś wkleić wykres?
miczon - 07-10-2007, 23:45
Hubeeert napisał/a: | A mógłbyś wkleić wykres |
Jak znajdę. Niestety testy były robione w marcu....... Poszukam
|
|
|