Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)
eremita - 18-09-2014, 17:18
Zadzwoniłem, majster wie o co chodzi
robertdg - 18-09-2014, 19:51
Marcino napisał/a: | robertdg napisał/a: | Blacharz sciągnie blachę od góry i będzie widział ile syfu jest w tym wzmocnieniu, kibicuję |
Robert,
Czy to znaczy że trzeba sciagnać blachę w komorze silnika tam gdzie są wykwity rdzy i zobaczyć co jest pod spodem? Jak wyglada kielich w przekroju? |
Trzeba, rdza wyszła ze zgrzewu i rozprzestrzeniła się miedzy blachy, zawsze można jeszcze znależć majstra co obsmarka sam zgrzew i zakituje, ale to bezsens, tlenkek żelaza się nie spawa
Tomek napisał/a: | lepiej więcej za dużo niż za mało | co za dużo to nie zdrowo, namieszaja w głowie i z mózgu papka zostanie
Marcino - 18-09-2014, 23:19
Torp12 napisał/a: | Marcino Ty chcesz chyba zrobić profesure z tych nadkoli... W każdym temacie ciągle to samo |
NO dopytuje sie bo chce sam robić.... kręci mnie to żeby samemu. Tak samo miałem z 126p.. wszystko sam. Ale jak łądnie pospawam i bedzie co lakierować to może zlecę bo mam słabą komorę:P
John24 - 19-09-2014, 07:23
Bizi78 napisał/a: | eremita, nie za dużo fachowiec wyciął . | W przypadku Galanta prawidlowo. Wystarczy zajrzec do wnek nadkoli zeby sie przekonac,ze korozja zaglebia sie wlasnie w laczeniu blach zewnetrznych z wewnetrznymi. Widac ze kompleksowo podchodzisz do tematu,a to cieszy
Bizi78 - 19-09-2014, 07:42
Skoro tam też ruda się zadomowiła to ok.
Tylko ruda jak kiedyś powróci to pewnie najszybciej na spawie .
Trzeba będzie następnie wyciąć jeszcze więcej .
robertdg - 19-09-2014, 08:04
John24 napisał/a: | korozja zaglebia sie wlasnie w laczeniu blach zewnetrznych z wewnetrznymi |
Bizi78 napisał/a: | Skoro tam też ruda się zadomowiła to ok.
Tylko ruda jak kiedyś powróci to pewnie najszybciej na spawie .
Trzeba będzie następnie wyciąć jeszcze więcej . | Rzecz w tym, że nie zrobiła tego (bo jak wcześniej wspomniane zadomawia się na łaczeniu nadkola wewnętrznego z zewnętrznym panelem - po wcześniejszych zdjęciach wątpie aby podeszła aż tak wysoko), a podejrzenia masz bardzo słuszne
eremita - 19-09-2014, 16:01
Marcino napisał/a: | NO dopytuje sie bo chce sam robić.... kręci mnie to żeby samemu. Tak samo miałem z 126p.. wszystko sam. Ale jak łądnie pospawam i bedzie co lakierować to może zlecę bo mam słabą komorę:P |
Jak bym miał sprzęt też bym sam spróbowała, radocha i doświadczenie jak się coś samemu zrobi bezcenne
eremita - 22-09-2014, 19:52
Gal u lakiernika a tu przywieźli jeszcze ciepłe bo wyprodukowane na koniec maja 2014 zimowe obuwie
Mam tylko nadzieje że nie będę żałował wyboru bo kilka osób mi poleciło i cena super więc się zdecydowałem na Nexen WINGUARD SPORT w rozmiarze 205/50 R17
i ta data
Marcino - 23-09-2014, 10:43
17" zimówki....
eremita - 23-09-2014, 11:11
Marcino napisał/a: | 17" zimówki.... |
W pierwszej wersji miały być standardowo 15
Ale mając w pamięci hamulce w poprzednim galu zacząłem szukać i wyszukałem że podchodzą do gala hamulce z outlander ale wtedy 15 będą za małe, więc szukałem 16 by po zmianie hamulców nie mieć potrzeby zmiany kół zimowych,
Szukałem i niechcący w dobrej cenie znalazłem oryginalne borbetki od avanca17
Pomyślałem i wymyśliłem "A co niech będzie ładny cały rok"
Choć trochę się zmartwiłem bo po zakupie kotś mnie uświadomił że są miękkie
Trzeba będzie bardziej na dziury uważać ale za to na tym profilu gal będzie trochę wyżej stał
WreX - 23-09-2014, 11:41
eremita napisał/a: | Choć trochę się zmartwiłem bo po zakupie kotś mnie uświadomił że są miękkie |
Musiałbyś tylko po drogach bez dziur jeździć, osobiście nie wierze w to, żeby mieć proste felgi 17 oryginalne od naszych miśków przy "normalnym" użytkowaniu, czyli też po jeździe po gorszych drogach które stanowią większość...
Fragu - 23-09-2014, 11:53
Ja miałem proste
eremita - 23-09-2014, 12:33
Fragu napisał/a: | Ja miałem proste |
Jednak da się
WreX napisał/a: | eremita napisał/a: | Choć trochę się zmartwiłem bo po zakupie kotś mnie uświadomił że są miękkie |
Musiałbyś tylko po drogach bez dziur jeździć, osobiście nie wierze w to, żeby mieć proste felgi 17 oryginalne od naszych miśków przy "normalnym" użytkowaniu, czyli też po jeździe po gorszych drogach które stanowią większość... |
Zobaczymy w najgorszym wypadku poszukam jakiś innych pancernych 17 albo letnie pójdą na zimę a na lato poszukam 18 bo i tak muszę opony kupić nowe na lato.
I tak znowu mam dylemat bo chciałem mieć ori fele ale jak mam je co chwilę prostować to kiszka troche
Mam dwa tygodnie zanim gal wróci od lakiernika na zastanawianie się może te letnie dam na zimę, borbetki pójdą na sprzedaż a na lato poszukam sobie takich jak mi się najbardziej podobają czyli pięcioramienne, takie np. jak ma Fragu,
Fragu jakiej są firmy te Twoje fele?
Fragu - 23-09-2014, 12:41
Te 16" ? nie mam pojecia, jakieś włoskie chyba
eremita - 23-09-2014, 12:44
Fragu napisał/a: | Te 16" ? nie mam pojecia, jakieś włoskie chyba |
No te 16
Już w 16 super wyglądają a w 17 były by jeszcze lepsze
|
|
|