[97-04]Galant EAxA/W - Głosniki wysokotonowe w EA
Dread87 - 08-12-2012, 22:37
m6riano napisał/a: | gwizdki najlepiej jak są blisko uszu... |
Pozwole sobie poprawic wypowiedz;P
gwizdki najlepiej jak są na wysokości uszu;)
m6riano - 08-12-2012, 22:58
no nie wiem..to moja wypowiedz mogłaby poprawić twoją....bo jakby zamontować gwizdki na słupkach B to byś słyszał jeszcze lepiej/czyściej..;-)
Dread87 - 08-12-2012, 23:00
m6riano, za to wlasnie uwielbiam rozmowy na temat audio:)
Szafiq - 25-01-2013, 18:49
mam pytanko, czy oryginalne tweetery miały jakieś zwrotnice?
Zakupiłem komplet z ori zaślepkami i tak się zastanawiam czy mam to po prostu podłączyć do głośników na przodzie? Nic się nie stanie? Nigdy nie podłączałem takich głośniczków.
marcinzam - 25-01-2013, 19:02
Szafiq napisał/a: | mam pytanko, czy oryginalne tweetery miały jakieś zwrotnice?
Zakupiłem komplet z ori zaślepkami i tak się zastanawiam czy mam to po prostu podłączyć do głośników na przodzie? Nic się nie stanie? Nigdy nie podłączałem takich głośniczków. |
tak wystarczy podłączyć do głośników
m6riano - 26-01-2013, 06:16
Szafiq, kup coś lepszego bo te ori gwizdki to szajs,podłączyłem jakieś zwykłe buszmany i lepiej grają...
milo - 26-01-2013, 08:10
m6riano napisał/a: | Szafiq, kup coś lepszego bo te ori gwizdki to szajs,podłączyłem jakieś zwykłe buszmany i lepiej grają... |
Zgadza się
Szafiq napisał/a: | mam pytanko, czy oryginalne tweetery miały jakieś zwrotnice? |
Można podłączyć pod zwrotnice właśnie tak mam i jest zdecydownie lepiej Diora
Szafiq - 26-01-2013, 10:52
m6riano napisał/a: | Szafiq, kup coś lepszego bo te ori gwizdki to szajs,podłączyłem jakieś zwykłe buszmany i lepiej grają... |
Za miesiąc planuję zakup zestawu odseparowanego, teraz kupiłem tak naprawdę te tweetery dla ich obudowy, żeby to jakoś wyglądało
Przy okazji wygłuszę drzwi,ale pogoda nie zachęca do takich robót a garaż nie ogrzewany.
m6riano - 26-01-2013, 19:06
Szafiq, wstrzymaj sie z tym do wiosny to może razem to zrobimy np.w SMM.
Jedne drzwi już zrobiłem pod okiem Nabassu, więc już jakąś wprawe mam.
Szafiq - 26-01-2013, 21:06
m6riano napisał/a: | Szafiq, wstrzymaj sie z tym do wiosny to może razem to zrobimy np.w SMM.
Jedne drzwi już zrobiłem pod okiem Nabassu, więc już jakąś wprawe mam. |
Spoko m6riano, możemy tak zrobić. A myślałeś może czym wygłuszać? Najtańszymi matami bitumicznymi czy droższymi STP lub np. GMS ? Taśmę dekarską chyba sobie odpuszczę. Nie chciałbym żeby mi wszystko spłynęło po drzwiach w lato przy upałach i zatkało odpływ wody.
m6riano - 26-01-2013, 23:06
Nie pamiętam tych nazw ale byłem w tym sklepie na Okólnej w Markach bardzo polecanym na forach caraudio i tam mi gościu doradził maty..tanie nie były..
danino88 - 28-01-2013, 10:42
Cytat: | Szafiq, kup coś lepszego bo te ori gwizdki to szajs,podłączyłem jakieś zwykłe buszmany i lepiej grają... |
Przynajmniej jakoś wyglądają, chyba że ktoś montuje w ory obudowie Głośniki się podłacza od radu do sygnalu bo posiadają kondensatory jako zwrotnice
sipex - 06-03-2013, 11:12
Witam.Podłączyłem gwizdki do Miśka.Fajnie syczy czysty dźwięk ale wcześniej delikatnie było słychać bass teraz jest takie jakby pukanie w głośniku zamiast bassu Podłaczyłem gwizdki do tych głośników na dole tak może być?a i w drzwiach na dole mam 3-drożne pioneery,może założenie ori głośńików poprawi jakość bo słyszłem ,żę w drzwiach tylko i wyłacznie odseparowany zestaw..pzdr
m6riano - 07-03-2013, 01:40
sipex, wierz mi że jest olbrzymia różnica jeśli dasz seryjne gwizdki a nawet jakieś buszmany na zwrotnicy...oczywiście na plus dla buszmanów...ja na wiosne jednak będe sie przymierzał do tych hertzów hsk bodajże(Dario_1986 ma takie i chwali sobie)
ivan1977 - 07-03-2013, 07:31
sipex napisał/a: | może założenie ori głośńików poprawi jakość bo słyszłem ,żę w drzwiach tylko i wyłacznie odseparowany |
Moim zdaniem tylko i wyłącznie zestaw odseparowany zagra to lepiej niż nawet dobrej klasy głośniki 3 drożne w drzwiach oczywiście trzeba pamietać o montażu zwrotnic ja miałem w Hani założone w drzwiach 165mm GMS i gwizdki jakieś tam tanie GMS-Y napedzałem wzmakiem i powiem że całkiem przyjemnie to grało budy nie rozrywało ale dzwiek był naprawde przyzwoity
|
|
|