Nasze Miśki - Perłowa Śliwka
WreX - 30-03-2015, 22:04
dmi, jestem ciekaw jak to w AT od VR wygląda ;>
sveno napisał/a: | no to wyobraź sobie sytuację: jedziesz sobie trochę dynamiczniej niż "spokojnie"i nagle tył zaczyna uciekać z zakrętu, jedyny sensowny ratunek to kontra i gaz w podłogę, w M/T o ile jedziesz na odpowiednim biegu i silnik ma około 3krpm problemu nie ma, a w automacie? Głupia skrzynia zrzuci bieg, co sam przyznałeś trochę trwa, niech to będzie tylko sekunda, sekunda w której nie masz momentu na kołach przednich, a w tym czasie wykonasz efektowny obrót. |
A to Ty chcesz Galantem driftować ?
sveno - 30-03-2015, 22:09
WreX napisał/a: | A to Ty chcesz Galantem driftować | nie, ale miałem dokładnie taką sytuację, jak miałem gorsze opony na tyle. Udało się wyjść cało.
Hugo - 30-03-2015, 22:46
sveno napisał/a: | Auto więcej pali, jest bardziej mułowate itp. itd. | To mój jest jakiś dziwny, bo pali mało i rwie jak głupi do przodu WreX napisał/a: | dmi, jestem ciekaw jak to w AT od VR wygląda ;> | To zupełnie inna historia, nie da się tych skrzyń porównać, głównie jest to zasługa 1 biegu więcej.
chudy771 - 08-07-2015, 18:25
Update, z racji, że troszkę zostało zrobione.
Przy 173000 wymieniony olej na Elf 5w30, popychacze nadal cicho (wymiana wyjątkowo po 15tys)
Gdzieś w okolicach zmiany oleju był również przegląd gazu
Przy okazji zaliczyłem osobisty rekord spalania LPG - 8.99L/100km
27.06.2015
176000:
- wymiana klocków hamulcowych
- wymiana sprzęgiełka sprężarki klimatyzacji (nareszcie skończyło się cykanie )
- z racji wycieku spod dekielka skrzyni został on zdjęty, wyszlifowany, pomalowany, uszczelniony, a skrzynia zalana olejem Elf Tranself NFJ 75W80
Na dniach czeka mnie przetoczenie tarcz hamulcowych, z racji wyjazdu nie udało się tego zrobić przy wymianie klocków.
W czerwcu w końcu założyłem letnie koła zakupione od arturj123. Tak jak zapewniałeś - wszystko z nimi OK. Jeszcze raz wielkie dzięki
13.08.2015
178300:
- wymiana pasków osprzętu na Bando (zdjęte oryginały)
- wymiana rolki napinacza
- wymiana rozrządu z pompą wody i napinaczem
- wymiana tarczy sprzęgła
- wymiana tulei wahaczy
- wymiana oleju, filtra oleju, filtra powietrza, filtra paliwa
03.12.2015
184200:
- wymiana półosi lewej krótkiej
24.08.2016
191200:
- wymiana klocków tył
Galant teraz się tak prezentuje: