[97-04]Galant EAxA/W - [Tutorial]Domykanie szyb+skl/rozk lusterek pilota centralneg
Dread87 - 12-12-2014, 09:40
Ksiao napisał/a: | rozpiska pinów (patrząc od lewej drugie zdjęcie)
1 - stałe 12V | - skad pobrałeś?
Ksiao napisał/a: | 2- do zasilania panelu sterującego szybami | - która to kostka, jakie piny?
Ksiao napisał/a: | 3- od skrzynki bezpieczników
kabel zółto-niebieski z kostki C-114 pin 6 która znajduje sie zaraz za skrzynka bezpieczników (biała kostka po prawej stronie niebieskiej obudowy) | - to dotyczy pkt 3?
4- stały minus
Ksiao napisał/a: | 5- wyjście do sterowania domykaniem szyb (na JP2) | - gdzie sie wpinamy?;)
Ksiao napisał/a: | 6- sygnał z centralnego (w moim przypadku "L-R" niebiesko-czerwony) |
Ksiao napisał/a: | 7- plus z oświetlenia wnętrza | j.w
Ksiao napisał/a: | 8- minus z oświetlenia wnętrza | j.w
Ksiao - 13-12-2014, 11:51
Dread87 napisał/a: | Ksiao napisał/a: | rozpiska pinów (patrząc od lewej drugie zdjęcie)
1 - stałe 12V | - skad pobrałeś? |
z kostki c-114 tam jest groby czerwony jak dobrze pamiętam i to jest stale +12V
Dread87 napisał/a: | Ksiao napisał/a: | 2- do zasilania panelu sterującego szybami | - która to kostka, jakie piny?
Ksiao napisał/a: | 3- od skrzynki bezpieczników
kabel zółto-niebieski z kostki C-114 pin 6 która znajduje sie zaraz za skrzynka bezpieczników (biała kostka po prawej stronie niebieskiej obudowy) | - to dotyczy pkt 3? |
dotyczy sie pkt 2 i 3 bo przewod w tej kostce trzeba przeciac i polaczyc do plytki
Dread87 napisał/a: | 4- stały minus
Ksiao napisał/a: | 5- wyjście do sterowania domykaniem szyb (na JP2) | - gdzie sie wpinamy?;) |
to trzeba poprowadzic 1 kabel do sterownika szyb i polaczyc sie z ta mala plytka co w pierwszym poscie napisalem
juz 2 zestawy mam prawie gotowe i postaram sie o dobra instrukcje ze zdjęciami
[ Dodano: 15-12-2014, 22:48 ]
OK 2 zestawy są gotowe i 1 wygląda tak
a instrukcje prześle na maila
mysterllo - 26-12-2014, 22:14
Ja poprosze rowniez taki zestaw
Ksiao - 28-12-2014, 00:00
ok mysterllo
Lista chętnych na zestaw:
1.sveno (zestaw wysłany)
2. i9i (zestaw wysłany)
3. Hugo (wyślę Ci swój panel do wlutowania, tak żebym mógł tylko zamienić obecny panel na ten przerobiony i żeby wszystko śmigało). (zestaw wysłany)
4.michalniz1
5.mysterllo
mysterllo - 28-12-2014, 15:10
Kiedy podac dane do wysylki??
Dread87 - 02-01-2015, 05:49
Moge prosic o instrukcje?;)
stch - 07-01-2015, 21:40
Również zamawiam.
PS.
Witam Mitsumaniaków!
ALEX-77 - 08-01-2015, 13:29
Również zamawiam domykanie szybek i lusterka
sveno - 08-01-2015, 18:56
ALEX-77, opisałbyś wreszcie swojego miśka w odpowiednim dziale.
i9i - 08-01-2015, 19:13
Proponuję aby każdy chętny kontaktował się z Ksiao przez PW i tam zamawiał. Tutaj rozmawiamy o samym urządzeniu oraz jego konstrukcji i jakiekolwiek pretensje i wywody w stylu: wpisywałem się na listę, pisałem na forum, myślałem, ze to inne będzie itp. będą nagradzane paskiem. To Ksiao wymyślił i to on się zajmuje składaniem urżądzenia za innych.
Ksiao - 09-01-2015, 22:21
i9i dzięki wielkie
jak ktoś będzie zainteresowany zestawem to niech na PW wyśle maila to prześle instrukcje montażu i powiem co dalej a tutaj tak jak i9i napisał a listę chętnych będę aktualizował może w pierwszym poście :] :]
ALEX-77 - 05-06-2015, 23:26
W końcu wziąłem się za podłączanie tego modułu i od razu mam kilka pytań : z opisu
1. Stałe +12V nie musi być z tej kostki B ? (ciężko do niej się dostać)
6. stały - (rozumiem ze może być z karoseri ? )
7. + z oświetlenia wnętrza (wie ktos moze który to przewód ? ( bo nie chce mi się ciagnąć od podsufitki przewodu ,może ktoś wie gdzie on sie znajduje przy tych kostkach ?
8. - z oświetlania wnętrza - jak wyżej ?
to na razie tyle moich wątpliwosci
z góry dzięki za podpowiedzi.
Hugo - 06-06-2015, 00:20
ALEX-77 napisał/a: | 7. + z oświetlenia wnętrza (wie ktos moze który to przewód ? ( bo nie chce mi się ciagnąć od podsufitki przewodu ,może ktoś wie gdzie on sie znajduje przy tych kostkach ?
8. - z oświetlania wnętrza - jak wyżej ? | Widzę, że masz Avance'a, więc nie masz szyberdachu i co za tym idzie małą lampkę w podsufitce, więc jest to mała kwadratowa 2 pinowa kostka, w górnym prawym narożniku skrzynki bezpieczników w kabinie, jeden przewód to -, drugi +. To ta kostka:
ALEX-77 - 06-06-2015, 00:26
Dzięki Hugo
[ Dodano: 06-06-2015, 06:10 ]
OK, ogarnąłem to ale mam pytanie ,czy podświetlanie przycisków na panelu ma ciagle świecić ?! czy to normalne ? tam ciągle jest zasilanie ,podłaczyłem wszystko według opisu nie działa mi domykanie i otwieranie lusterek ,już robiłem wszystkie kombinacje Pomóżcie bo auto mam rozkopane .
rozpiska:
10. wyjście na lusterka z pinu 11 do składania lusterek
11. wyjście na lusterka z pinu 2 do składania lusterek
12. wejście, przewód z przełącznika do sterowania składaniem lusterek pin 2
13. wejście, przewód z przełącznika do sterowania składaniem lusterek pin 11
tutaj robiłem wszystkie kombinacje i nie działa
może mnie oświecicie
przewód 10 . pin 11 przewód(brązowo czarny) przeciąłem i teraz w który koniec wpiąć ? przewód nr.10 z płytki ? bo już się pogubiłem. I dlaczego mam ciągle zasilanie na przyciskach sterowania szyb ?! Pomóżcie jak najszybciej bo już szlag mnie trafia.
Teraz sprawdziłem i + na lampce podsufitki jest cały czas bo ona jest sterowana - więc jak to ma działać ? tzn. wyłączać zasilanie na panelu po czasie skoro na tym przewodzie jest + non stop ! jak to u was działa ? pomoże ktoś ? bo już od rana kombinuje i czym dłużej przy tym siedzę tym bardziej dochodzę do wniosku że z tym moim modułem jest cos nie tak .Lusterka dalej nie działają
Widzę że nie ma chętnych do pomocy no cóż ,pogoda super to na forum na pewno nikt nie siedzi a ja z rozkopanymi kablami zostałem na lodzie od 2 dni ,wszystko wskazuje na to że trafił mi się uszkodzony moduł ,bo już jestem pewny na 100 % że mam wszystko podłączone OK ,no trudno pozostaje mi wszystko rozłączyć i pożegnać się domykaniem .Miłego dnia i dzięki za "pomoc"
[ Dodano: 19-07-2015, 11:01 ]
OK, moduł wymieniony wszystko podłączone działa ,ALE czy u was też jest taki objaw ze czasami nie domyka szyb ? lusterka działają ok, natomiast szyby nie zawsze się domykają ,muszę otworzyć i ponownie zamknąć z pilota wtedy się domkną.
pappagiorgio - 09-08-2015, 22:07
znalazłem na schemacie połączenie CPU szyb z ETACS(czerwony prostokąt), tranzystor zwiera pin do masy zastanawiam się czy to nie jest czasem domykanie szyb?? Jeśli by tak było znacznie uprościło by to całą sprawę.
|
|
|