Nasze Miśki - Srebrny Galant telewizoora
eremita - 24-12-2014, 09:44
Ja bym się tym nie chwalił
To jest podpięte pod jakiś wzmak ?
telewizoor - 24-12-2014, 15:10
Tak, jest podpięte pod wzmak. Panowie, spokojnie... przecież to trzeba obić, maskownicę dać... Póki co jest testowo.
PS Obudowa oczywiście klejona.
kabar - 27-12-2014, 09:24
eremita napisał/a: | Ja bym się tym nie chwalił |
Hehe, słusznie.
telewizoor - 27-12-2014, 14:34
A może jakaś konstruktywna krytyka? Bo chętnie bym coś poprawił jeśli macie jakieś propozycje...
kabar - 27-12-2014, 20:40
Przede wszystkim materiał. Zrób z MDFu 22 mmalbo ostatecznie 18 mm a nie płyty meblowej.
telewizoor - 28-12-2014, 11:13
Nooo nareszcie coś z sensem. Obudowę zrobiłem z materiałów które miałem w domu bo jest to tylko tymczasowy sub, głośnik noname pochodzenia ruskiego ale jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jak to gra Planuję kupić jakiś lepszy głośnik to wtedy i obudowę się lepszą zrobi ale na razie są inne wydatki Poza tym, fajnie byłoby na jakimś spocie posłuchać jak inne galanty grają w środku
Bizi78 - 28-12-2014, 11:55
Dobrze jest dobrać odpowiednią pojemność obudowy do głośnika.
Za mała pojemność może doprowadzić do uszkodzenia głośnika.
Na necie znajdziesz specjalne programy, które to wyliczają.
Teoretycznie przy obudowie zamkniętej dla głośnika 250mm pojemność obudowy to +-25L.
Oczywiście o wyłożeniu obudowy wewnątrz nie muszę wspominać .
Jak chcesz to mogę ci podesłać na maila krótką i fajną lekturę na tema car audio.
Jak coś to podaj mi na PW adres mailowy.
telewizoor - 28-12-2014, 12:03
Środek wykleiłem matami bitumicznymi, jeszcze pewnie jakiś filc do tego dodam. Bizi78, dzięki, wysłałem PW
Bizi78 - 28-12-2014, 12:10
Poszło na maila .
Miłej lektury, mam nadzieję że się przyda .
telewizoor - 17-01-2015, 10:21
Pytanie od laika - czy w sport edition były inne amorki/sprężyny czy we wszystkich sedanach te same? Wiem że jest temat o sprężynach na forum ale przejść przez cały to prawdziwa męka
Znalazłem, że na tył jest RC5860 a przód RC2212 tylko się zastanawiam czy w sporcie nie było jakichś innych..
pozdrawiam
eremita - 17-01-2015, 10:25
Z tego co się dowiedziałem jak szukałem do siebie to wszędzie były takie same, chyba że ktoś chciał to w opcji były obniżające springi lub nivo
Chyba że masz jakieś wymagania twardziej, niżej, tył wytrzymalszy?
telewizoor - 17-01-2015, 11:12
Tak, mam wymagania, już mówię Teraz tył baaaardzo siada, często jeżdżę załadowanym samochodem i mi to bardzo nie pasuje. Nie wiem czy ori są takie miętkie czy po prostu moje są już wyrobione. Ideałem dla mnie byłoby zostawić prześwit taki jak teraz ale jednocześnie utwardzić, może nie jakoś sportowo ale żeby się dobrze prowadził przy załadunku. Czytałem o jakichś kombinacjach że przednie sprężyny na tył itp... ale jakoś mnie to nie przekonuje
dzięki za odp
eremita - 17-01-2015, 11:22
Dokładnie przednie na tył, zapytaj Sveno on tak ma i sobie chwali nawet gdzieś pokazał zdjęcie załadowanego Gala nic nie siada
telewizoor - 17-01-2015, 11:23
Ok poczytam temat Svena, dzięki
Hmmm, patrzę i nie wygląda to fajnie.. Tył podniósł się chyba o 3cm a to nie to czego szukam. Powoli obczajam temat ze sprężynami może znajdę tam coś dla siebie
WreX - 17-01-2015, 11:51
telewizoor napisał/a: | Hmmm, patrzę i nie wygląda to fajnie.. Tył podniósł się chyba o 3cm a to nie to czego szukam. Powoli obczajam temat ze sprężynami może znajdę tam coś dla siebie
|
Wiesz możliwe że faktycznie masz wyjechane zawieszenie z tyłu to Ci może siada bez obciążenia nawet dlatego widzisz taką "różnice" w standardzie
|
|
|