Nasze Miśki - TURBO Ajentowóz "Byczek" Cichociemny by staszq2
staszq2 - 16-07-2015, 13:08
Fragu mam jeszcze kilkanaście zestawów innych klocków, kilkaset puzzli, klocki magnetyczne, kilkadziesiat pluszaków itp., itd. jakby co to zapraszam, tylko muszę moich synków zapytać czy Ci pozwolą
Fragu - 16-07-2015, 13:46
staszq2 - 16-07-2015, 14:13
Wiem, wiem paru tatusiów też mi zazdrościło, że mam dostęp do takich różnych klocków , swoją drogą to fajna zabawa, kiedyś zbudowałem OT1
Marcino - 20-07-2015, 12:18
staszq2 napisał/a: | Marcino napisał/a: Mam coś podobnego... Corizon albo coś jeszcze innego, też taka czerwona
Corizon to trochę inna bajka szczerze nie polecam na karoserię on jest dobry żeby jakąś część w nim zanurzyć żeby chwilę popływało i wtedy zostawić do wyschnięcia, jest jeszcze Cortanin ale ten to wszystko "przemalowuje" na czekoladę nawet czystą stal, ale skuteczny Polrust nie zostawia czerwonego koloru tylko taką warstwę jakbyś miodem posmarował... widać to na wale na tym zdjęciu |
Ja miałem KORFAL.... na szczęście puszka mi się skonczyła, i nastepnym razem spróbuje tego POLRUST'a.
staszq2 - 21-07-2015, 00:26
Marcino napisał/a: | POLRUST'a. |
Dokładnie 8 lat doświadczenia z tym preparatem o tym składzie przez mojego serdecznego przjaciela potwierdza skuteczność działania... Na prawdę warto, poza tym u mnie po 3 latach w Primerze P11 też się sprawdził
staszq2 - 12-12-2015, 23:19
Dawno coś się działo w temacie
Po drodze takie cyferblaty poleciały
Dopadła mnie uszkodzona chłodnica w okolicach wakacji, być może sam uszkodziłem i trzeba było 400 stówy wydać, tydzień temu do lamusa poszły wtryski gazu z Hana na Barracudy 130 - znacznie wydajniejsze i lepiej sobie radzące, dziś na odstrzał poleciały tylne heble.
Tarcze Textar, klocki Ferodo, szczęki Semko i zestaw sprężynek, podkładek itp. pierdutków.
Tak to wyglądało
Oczywiście przy wymianie wyleczyłem jarzma i odmalowałem je wraz z zaciskami Trochę pracy mnie to kosztowało ale efekt jest o taki
Tak poza tym autko śmiga codzienie bez żadnego jąknięcia
staszq2 - 19-12-2015, 21:21
No i nadejszła wielkopomna chwila odblokowania "Dmuchawki"
Do tej pory "Byczek" miał 170 HP i 250 NM - cienko ale jakoś dawał radę
Dziś po serwisie
235 HP i 376 NM na PB, 233 HP i 377 NM na LPG - jeszcze będzie strojenie i prawdopodobnie może mieć większą moc na gazie...
Wykres PB - pompa paliwa idzie do wymiany bo ma dość po ponad 300 000 km... Co widać
Wykres LPG - nie był kręcony mocno przed regulacją ale widać jak płynnie się "rozwija"
Spory moment jak do serii sprawia, że miło się odpycha od 3000 RPM
Fragu - 20-12-2015, 12:16
Świetnie Fajnie to musi latać w trasie
staszq2 - 20-12-2015, 18:10
Fragu, niutki robią swoje, przy przyśpieszaniu nie schodząc poniżej 3500 RPM baardzo przyjemnie leci do 200 km\h ciągnie równo jak dalej to nie wiem bo na zimówkach nie chciałem szaleć - raz, że mają indeks do 190 a dwa pływają mocno w porównaniu do letnich, poza tym daleko mam do Niemiec na autobahn... Jedyne co brakuje mi po przesiadce z żony Focusa to elastyczności przy 2000 RPM - zresztą masz swojego Spokojnego Łosia to wiesz o czym mówię bo skrzynia i silnik ten sam Był zamiar wrzucenia turbawki z EVO co by problem rozwiązało no ale tak jakoś wyszło, że nie wyszło... jeszcze
Fragu - 20-12-2015, 21:08
Hehe najważniejsze, że zostaje taka opcja. Racjonalnie patrząc to co masz teraz wystarcza....ale wiem, że modzenie wciąga
Nie wiem jak wy zapatrujecie się na foke, ale ja z Volvo po pół roku jestem bardzo zadowolony, mimo wszystko. Jednak z tyłu głowy cały czas mam Outka Turbo
staszq2 - 21-12-2015, 07:59
Fragu napisał/a: | Nie wiem jak wy zapatrujecie się na foke |
Po dwóch miesiącach tak jak Ty spalanie, heble i ogólny komfort prowadzenia jest git
Fragu napisał/a: | Jednak z tyłu głowy cały czas mam Outka Turbo |
No to czaj okazje poza tym masz szlifierkę w postaci Colta hehe
Fragu - 21-12-2015, 09:29
Swoją drogą ciekawe jakby colt wypadł w porównaniu z OT
Galanta 2.5v6 w manualu objeżdża aż miło
staszq2 - 21-12-2015, 16:02
Fragu napisał/a: | Swoją drogą ciekawe jakby colt wypadł w porównaniu z OT |
Jak sie nadarzy możliwość to sprawdzimy chociaż z racji lokalizacji to to chyba z kimś innym szybciej
staszq2 - 09-01-2016, 23:54
Są graty na przód - tarcze i klocki STOPTECH, w końcu po kilku tygodniach przyleciały z USA
Tak wyglądają
Na wolnym czasie zregeneruję zaciski, odmaluję i zapodam heble, mam nadzieję, że się sprawdzą w końcu cena nie mała...
tresorex - 15-01-2016, 10:09
Taki Out Galanta V6 objeżdża
Ciekawe czy niska masa CJ0 z mocą V6 by podołała
|
|
|