Nasze Miśki - Mitsubishi Legnum VR-4 Type S '97
Tomek - 23-02-2015, 23:12
areksz121 napisał/a: | kisian napisał/a: |
I jeszcze wersje amerykańskie.. |
3.0 V6 ??? |
i 2.4 R4 16V
do tego 1.8 GDI japońskie
robertdg - 24-02-2015, 07:59
Było jeszcze 2.0GDi i 2.0V6 MIVEC
Hugo - 24-02-2015, 08:25
No to jeszcze sporo przede mną
Podobno poprzedni właściciel Legnuma narzekał na problemy z centralnym zamkiem. Faktycznie, czasami trzeba było kilkanaście razy nadciskać przyciski na pilocie żeby zamknąć lub otworzyć auto. Przyciski na pilocie są gumowe, więc rozwiązaniem okazało się podklejenie gumek pod przyciski. Koszt naprawy 0 zł i przyciski działaja po delikatnym nacisnięciu i za każdym razem. Pewnie tak rozwiązałem problem z centralnym zamkiem Jeszcze tylko wymiana baterii by się przydała, bo pilot łapie maksymalnie z kilkunastu metrów.
kabar mógłbyś pomierzyć średnice tych gum osłonowych przegubów zewnętrznych i wewnętrznych?
piotrkor1 - 25-02-2015, 19:43
Hugo, Ty masz oryginalny kluczyk z jednym przyciskiem?
U mnie auto nadal nie zamyka się z kluczyka.Czekam na podmiankę z inną centralką zobaczymy czy coś się zmieni.Jeżeli nie to podjadę jeszcze raz do serwisu i niech powiedzą co jest uszkodzone.
fj_mike - 25-02-2015, 20:45
Graty Hugo. Dopiero teraz zajrzałem.
danino88 - 25-02-2015, 21:30
jeśli szukasz osłon do przegubów to mają w jamborze, tam sam kupowałem na zamówienie oczywiście żeby nie było zbyt pięknie Gratulacje
Hugo - 25-02-2015, 22:02
piotrkor1 napisał/a: | Hugo, Ty masz oryginalny kluczyk z jednym przyciskiem? | Tak, ale jak nim zamknę lub otworzę auto to od razu włącza się alarm. Mam dodatkowego pilota z 4 przyciskami, jeden LOCK, drugi UNLOCK (one są duże) i dwa małe przyciski, jeden na pewno służy do wyłączenia alarmu, a drugi muszę nacisnąć po przekręceniu stacyjki w pozycję ACC, bo nie odpalę silnika. Nie podświetla się licznik i kontrolki na nim oraz załączają się wentylatory chłodnicy (to jest trochę dziwne-tak ma być?). Po naciśnięciu przycisku wentylatory się zatrzymują, podświetla się licznik i kontrolki i silnik odpala... fj_mike napisał/a: | Graty Hugo. Dopiero teraz zajrzałem. | danino88 napisał/a: | Gratulacje | Dzięki. danino88 napisał/a: | jeśli szukasz osłon do przegubów to mają w jamborze, tam sam kupowałem na zamówienie oczywiście żeby nie było zbyt pięknie | Czyli jednym słowem od "zwykłego" Gala nie pasują? Duży koszt tych osłon? Jeszcze muszę z tyłu sprawdzić...
KsiadzRobak - 26-02-2015, 08:05
Hugo napisał/a: | ie podświetla się licznik i kontrolki na nim oraz załączają się wentylatory chłodnicy (to jest trochę dziwne-tak ma być?). Po naciśnięciu przycisku wentylatory się zatrzymują, podświetla się licznik i kontrolki i silnik odpala |
to samo dzieje się, gdy wyciągniesz bezpiecznik ECI i przekręcisz kluczyk - wnioskuję, że naciśnięcie guziczka zwiera jakiś przekaźnik odcinający napięcie do ECU i dalej już wiesz
areksz121 - 26-02-2015, 09:44
Hugo napisał/a: | a drugi muszę nacisnąć po przekręceniu stacyjki w pozycję ACC, bo nie odpalę silnika. Nie podświetla się licznik i kontrolki na nim oraz załączają się wentylatory chłodnicy (to jest trochę dziwne-tak ma być?). Po naciśnięciu przycisku wentylatory się zatrzymują, podświetla się licznik i kontrolki i silnik odpala... |
Ciekawe, bo i u ojca w cywilnym EA2A też jest takie rozwiązanie z NL. Alarm Clifford'a.
danino88 - 26-02-2015, 10:56
Cytat: | danino88 napisał/a: | Gratulacje | Dzięki. danino88 napisał/a: | jeśli szukasz osłon do przegubów to mają w jamborze, tam sam kupowałem na zamówienie oczywiście żeby nie było zbyt pięknie | Czyli jednym słowem od "zwykłego" Gala nie pasują? Duży koszt tych osłon? Jeszcze muszę z tyłu sprawdzić... |
nie pasują bo od zwykłego galanta masz okrągłe a tutaj są 3 półksiężyce w półośkach i na gumach. Koszty, hmmm ciut większe niż od zwykłego gala ale nie jakieś dramatycznie duże
Hugo - 26-02-2015, 11:16
danino88 napisał/a: | nie pasują bo od zwykłego galanta masz okrągłe a tutaj są 3 półksiężyce w półośkach i na gumach. Koszty, hmmm ciut większe niż od zwykłego gala ale nie jakieś dramatycznie duże | A podesłałbyś jakieś linki do nich? Albo wymiary? Proszę, nie mam czasu na szukanie. A zewnętrzne też są inne? areksz121 napisał/a: | Alarm Clifford'a. | Tu jest jakiś na literę T, muszę spojrzeć w papiery. Ciekawe tylko po kiego grzyba włączają się wentylatory chłodnicy?
piotrkor1 - 26-02-2015, 12:09
Hugo napisał/a: | Tak, ale jak nim zamknę lub otworzę auto to od razu włącza się alarm. | No to może u mnie jak był alarm marki SIGMA S to też działy się takie rzeczy
i ktoś rozłączył działanie tego pilota na kluczyku?Tylko jak to włączyć z powrotem?
kabar - 26-02-2015, 12:12
piotrkor1 napisał/a: | i ktoś rozłączył działanie tego pilota na kluczyku?Tylko jak to włączyć z powrotem? |
Szkoda że nie mieszkasz bliżej mnie, byśmy podmienili moduł i kluczyk ode mnie i zobaczyli czy ruszy.
piotrkor1 - 26-02-2015, 12:29
kabar napisał/a: | Szkoda że nie mieszkasz bliżej mnie, byśmy podmienili moduł i kluczyk ode mnie i zobaczyli czy ruszy. |
Ciekawe czy twój zadziała po wymianie baterii?Czekam właśnie na przesyłkę centralki na podmianę.Tą moją wypatroszyłem ale nic nie zdziałałem ii wygląda na zdrową.Zdjęcia są na forum.
piotrkor1 - 26-02-2015, 12:36
kabar napisał/a: | Szkoda że nie mieszkasz bliżej mnie, byśmy podmienili moduł i kluczyk ode mnie i zobaczyli czy ruszy. |
dzieki za dobre chęci ale tak jak już pisałem sygnał z centralki jest przesyłany do modułu komfortu ETACS,który z tego co wiem nie jest programowalny.
|
|
|