Nasze Miśki - Lancer GTi C68A mouseman
mouseman - 14-07-2015, 22:34
Bym zapomniał cała akcja zmiany tarcz z przodu z 256mm na 281 wzięła w łeb. Niestety w miśku jest starszej generacji rozwiązanie montażu tarcz, stosowane przed 1990.05. Tak więc na zbyciu mam komplet zwrotnic oraz zacisków do nowszych miśków 4x114,3.
mouseman - 20-07-2015, 23:56
Lanc Gti według specyfikacji otrzymal z powrotem czerwone lusterka zewnętrzne
mouseman - 20-08-2015, 21:09
Panowie pomóżcie poszukuje listwy pod lusterka (te czarne) w dobrym stanie, niestety w ASO stwierdzili że są już niedostępne.
bulajev - 19-12-2015, 22:50
mouseman, witam czy posiadasz jeszcze na sprzedaż komplet do montażu klimatyzacji? ja mam lancera 1.3 GL sedan z 1989 roku pozdrawiam jacek
Wojciech Bogacz - 26-03-2016, 15:18
A da się zregenerować jakoś te srebrne listwy wokół przedniej szyby ? U mnie niestety już się trochę rozłażą i wygląda to kiepsko
mouseman - 26-03-2016, 22:17
Co do chromowanych listew przedniej szyby sprawa jest prosta: gorna najlepiej pozbawić chromu znacznie lepiej to wyglada (mam.tak w bordowym) boczne listwy sa demontowalne wiec najlepiej znaleźć w lepszym stanie. Ewentualnie przeróbka na GTi czyli wszystkie czarne
Wojciech Bogacz - 28-03-2016, 11:15
mouseman napisał/a: | Co do chromowanych listew przedniej szyby sprawa jest prosta: gorna najlepiej pozbawić chromu znacznie lepiej to wyglada (mam.tak w bordowym) boczne listwy sa demontowalne wiec najlepiej znaleźć w lepszym stanie. Ewentualnie przeróbka na GTi czyli wszystkie czarne |
Podejrzewam ze skoro mam juz GTI style to pojde w strone czarnego
mouseman - 01-05-2016, 08:19
Panowie pomocy, na 99% cieknie olej ze skrzyni biegów dokładnie z górnego wybieraka. Chyba forum nie zna przypadku aby skrzynie mitsu ciekły w tym miejscu.
Czy uszczelniacz tego wybieraka można wymienić bez ściągania skrzyni ?
Proszę o pomoc
Bartek - 02-05-2016, 09:27
To bardzo typowe miejsce wycieku oleju ze skrzyni. Wymienisz usczelniacz bez ściągania skrzyni, ale wybicie tulejki rozprężnej trzymającej wybierak do mocowania linki to spore wyzwanie - dwukrotnie musiałem ją rozwiercić - wtedy wyjęcie chłodnicy bardzo pomaga
mouseman - 02-05-2016, 09:53
Dzięki Bartku za podpowiedź, w takim razie trzeba zamówić owy uszczelniacz, który zapewne tylko w ASO dostępny...
Bracia na majówce
mjsystem - 02-05-2016, 11:40
mouseman napisał/a: | Bracia na majówce | Fotki nie wchodzą
Bartek - 02-05-2016, 14:01
Tak, ale cena nie zabija
mouseman - 03-12-2016, 16:56
Witajcie,
Panowie dzisiaj po dłuższym postoju postanowiłem przepalić Lancerka. Niestety akumulator odmówił posłuszeństwa. Całą noc ładowałem aku następnie auto odpaliło, zagrzało się wszystko super. Zgasiłem samochód, drzwi pozamykałem już miałem wychodzić z garażu, kiedy to słyszę charakterystyczną pracę silniczka krokowego ?! Myślę "co jest" jak kluczyki mam w ręku. Miałem pod ręką inny sprawny silniczek pod ręką podpiąłem do kostki i oto co się dzieje:
https://youtu.be/B8yYUuRGIBQ
przypominam kluczyków niema w stacyjce, co się dzieje czy to wina ECU? jakim cudem przepuszcza prąd do silniczka ?
Proszę o pomoc...
Edit: Skrót
matnis - 15-08-2018, 20:15
Piękny ten twój czerwony Lancerek wydaje mi się że ten czerwony kolor nawet piękniejszy niż mój. Tak oglądałem go z każdej strony i jednak chyba ja też mam wersje gti niestety bez klimy.
mouseman - 17-08-2018, 18:57
matnis, Witamy na forum ! Rozumiem że chodzi o to autko https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1575526&highlight=#1575526
no to możesz spać spokojnie, masz pełnowartościowe C68A czyli Lancera z silnikiem 4G67 136PS. Jeżeli zdjęcia nie kłamią jest bardzo zadbany więc należy zaopatrzyć się w kocyk na zimę dla miśka, bo to już prawdziwy rodzynek Załóż swój temat w nasze miśki
Co do klimy to faktycznie rzadkość, w europejskich wersjach widziałem do tej pory tylko 2 sztuki i tylko wyłącznie GTi.
P.S Jeżeli nie zaglądałeś do ECU aby przejrzeć kondensatory, to ostatni dzwonek puki ECU działa.
Fajnie że na Dolnymśląsku są już 2 sztuki
|
|
|