Nasze Miśki - Czarny Avance, .... podejście drugie
Tomek - 05-06-2015, 09:10
WreX napisał/a: | Tomek, to diesel, to nie wiem czy to aż tak mało, sam jak się bardzo uprę zejdę do 6 z małym hakiem ;> |
dam Ci go na tydzień i w Krakowie zejdź poniżej 8l/100km
Powodzenia.
Tomek - 05-06-2015, 09:52
Szkoda z OC sprawcy wyceniona póki co na 2037 zł.
Będę się odwoływać, bo pęknięty reflektor policzyli mi za 100 zł netto (zamiennik DEPO), a mam oryginał.
cns80 - 08-06-2015, 08:13
Policz realne z baku bo jak dla mnie to komp zawsze zawyżał (może zależy od stylu jazdy).
Co do szkody to całkiem ładnie wycenili, a o reflektor powalcz
Zaraz Ci wyjdzie że za darmo masz Cari
Tomek - 08-06-2015, 18:29
Cytat: | Policz realne z baku bo jak dla mnie to komp zawsze zawyżał (może zależy od stylu jazdy). |
liczone z baku, 2 razy tankowane do pełna wyszło 7,32, a komp pokazywał 7,3
jutro podjadę na stację, to wyjdzie spalanie z samej autostrady praktycznie
cns80 napisał/a: | Co do szkody to całkiem ładnie wycenili, a o reflektor powalcz |
walczymy, walczymy
mam już napisane odwołanie przez bardzo dobrego specjalistę i znalazł więcej rzeczy do których się można przyczepić, choć mi tak naprawdę najbardziej się o tą lampę rozchodzi
cns80 napisał/a: | Zaraz Ci wyjdzie że za darmo masz Cari |
za darmo to nie, ale przesiadka z Colta wyszła mnie +/- na zero w tym momencie
tyle, że w Cari trzeba zainwestować jeszcze trochę
Matejko - 08-06-2015, 20:30
Cytat: | tyle, że w Cari trzeba zainwestować jeszcze trochę |
głównie w to, żeby się panewa nie obróciła czyli:
filtr oleju
BOSCH - 0451103260
MANN FILTER - W920/38
FILTRON - OP538
KNECHT - OC313
DENCKERMANN - A210277
PURFLUX - LS280A
broń boże ten mały z renault
stan oleju trzymać na maxa, ale z doświadczenia miskę bym zdjął panewki wymienił, smok wyczyścił
cns80 - 09-06-2015, 07:51
Tomek napisał/a: | za darmo to nie, ale przesiadka z Colta wyszła mnie +/- na zero | Jeszcze jedna szkoda i będzie kasa na inwestycje. Ten prawy bok ma ukryty potencjał ubezpieczeniowy
sveno - 09-06-2015, 12:50
Auto już miesiąc w posiadaniu i ma 6 stron tematu a zdjęć dalej brak
Tomek - 09-06-2015, 12:59
sveno napisał/a: | Auto już miesiąc w posiadaniu i ma 6 stron tematu a zdjęć dalej brak |
jutro będzie miesiąc
z okazji jubileuszu wrzucę fotki
Matejko, filtr już wymieniony, MANN, ale inny symbol niż podajesz (założyłem to co podają katalogi)
co do tych panewek, to nie mam stracha
auto służy do jazdy po mieście i najdalej do Tarnowa
jak silnik wybuchnie, to Carisma skończy jak jej poprzednik, starszy i mniejszy brat Colt
jeśli chodzi o inwestycje, to trochę w zawieszeniu: drążki, sworznie, łączniki; poza tym: pasek wielorowkowy, wahacz z tyłu, poduszki pod silnikiem, przewody hamulcowe metalowe i gumowe
ot tak, żeby jeździło i było bezpieczne
na to jesteśmy umówieni 24 czerwca.
Potem ogarnięcie zewnętrza.
Matejko - 09-06-2015, 13:10
Cytat: | Matejko, filtr już wymieniony, MANN, ale inny symbol niż podajesz (założyłem to co podają katalogi)
co do tych panewek, to nie mam stracha |
żebyśmy nie wykrakali, to na tym małym filtrze 10tys km i wymiana
Tomek - 30-06-2015, 11:13
Kilka dni temu Carisma przeszła pierwszą część kuracji u znachora Leszka.
Pierwsza część obejmowała:
- wymianę przewodów hamulcowych metalowych i gumowych (no i przy okazji płynu hamulcowego oczywiście)
- wymiana drążków kierowniczych
- wymiana łączników stabilizatora
- wymiana sworznia wahacza prawego
- wymiana paska wielorowkowego
Druga część będzie obejmowała:
- poduszki pod silnikiem (2 sztuki)
- wahacz tylny lewy poprzeczny
- rozrząd
poduszek póki co nie wymieniłem, bo trochę mam niesmak do wydawania 800+ złotych, ale raczej innych opcji nie ma, więc trzeba będzie
a o wahaczu sobie zapomniałem (wyjechała tuleja)
a o rozrządzie to nawet wcześniej nie pomyślałem, też się zrobi kiedyś. Przy okazji możecie polecić jakiś dobry zestaw.
Dzisiaj wyjeżdżam na tygodniowe wakacje, więc przy okazji wczoraj odstawiłem auto do wróżbity Macieja, żeby trochę go zaczarował na zewnątrz.
Zakres prac: nieustalony, ale lampy ma wypolerować .
cns80 - 30-06-2015, 13:18
Tomek napisał/a: | poduszek póki co nie wymieniłem, bo trochę mam niesmak do wydawania 800+ złotych, ale raczej innych opcji nie ma, więc trzeba będzie | Mi w MSS Czarnuch na prasie wyciskał stary wkład i zakładał nowy z TED-GUM http://autowanda.pl/?page...offset=0&sort=1
I było cacy aż do sprzedaży samochodu (czyli jakieś 3 lata).
Tomek - 30-06-2015, 14:38
cns80 napisał/a: | Tomek napisał/a: | poduszek póki co nie wymieniłem, bo trochę mam niesmak do wydawania 800+ złotych, ale raczej innych opcji nie ma, więc trzeba będzie | Mi w MSS Czarnuch na prasie wyciskał stary wkład i zakładał nowy z TED-GUM http://autowanda.pl/?page...offset=0&sort=1
I było cacy aż do sprzedaży samochodu (czyli jakieś 3 lata). |
dobra wiadomość
wkład do tylnej poduszki już co prawda namierzyłem wcześniej, ale do przedniej nigdzie nie widziałem
tutaj niestety widzę to samo, brak
a jak na złość to ta poduszka przednie jest droższa i jest tylko w ASO
przednia w ASO około 450 zł
tylna w ASO około 370 zł (na allegro 320 zł oryginał)
mkm - 30-06-2015, 18:01
Tomek napisał/a: |
Dzisiaj wyjeżdżam na tygodniowe wakacje, więc przy okazji wczoraj odstawiłem auto do wróżbity Macieja, żeby trochę go zaczarował na zewnątrz. |
Już wywróżyłem, że magia będzie niezbędna ale potencjał jest
robertdg - 30-06-2015, 23:26
Tomek napisał/a: | a o rozrządzie to nawet wcześniej nie pomyślałem, też się zrobi kiedyś. Przy okazji możecie polecić jakiś dobry zestaw. | Pasek DAYCO ew. Conti
Rolka SNR, Ruville, DAYCO
Pompa wody Ruville, Hepu
Albo z allegro OEM http://allegro.pl/rozrzad...5161616755.html
mkm - 01-07-2015, 22:00
edit
|
|
|