To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] rozruch z pilota

plecho1 - 23-11-2016, 19:27

Ale trzeba to jeszcze podzielić na 2 bo sterownik ma wyjścia na dwie strony auta, pominąłem jedynie te W5W czyli wyjdzie po te około 3,9A na jedną diodę.
robek295 - 23-11-2016, 19:42

plecho1 napisał/a:
Ale trzeba to jeszcze podzielić na 2 bo sterownik ma wyjścia na dwie strony auta, pominąłem jedynie te W5W czyli wyjdzie po te około 3,9A na jedną diodę.

no no oto chodzilo dwie diody 5A z centralki wychodzi jeden kabel wiec musze jedna strone dac razem a w aucie mam pociagniete 2 kabelki jedna i druga strona

plecho1 - 23-11-2016, 19:53

Czasem sterowniki mają dwa gotowe wyjścia a czasem pojedyncze które trzeba rozdzielić co najprościej zrobić za pomocą diod prostowniczych.
robek295 - 23-11-2016, 20:41

a musze to podlaczac czy moze zostac nie podlaczone narazie i odpalac bez stresu ze cos sie przepali? bo te co mialem to sie grzaly ze jak wsiadalem do auta to smierdzialo izolacja topiona :P
plecho1 - 23-11-2016, 20:49

Jest to tylko sygnalizacja pewnych stanów pracy sterownika jak otwieranie czy zamykanie zamka i nie musi być podłączane.
robek295 - 23-11-2016, 20:52

plecho1 napisał/a:
Jest to tylko sygnalizacja pewnych stanów pracy sterownika jak otwieranie czy zamykanie zamka i nie musi być podłączane.

super to git bo musze ogarnac gdzie tu kupic te diody prostownicze

plecho1 - 23-11-2016, 20:58

Można też to zrealizować na jednym dwóstykowym bądź na dwóch normalnych przekaźnikach zwiernych. Takie rzeczy jak diody prostownicze czy przekaźniki spokojnie kupisz na Ebay albo niech ktoś Ci kupi u nas w sklepie elektronicznym i wyśle pocztą, na Allegro też czasem jest opcja wysyłki za granicę..
robek295 - 24-11-2016, 00:02

plecho1 napisał/a:
Można też to zrealizować na jednym dwóstykowym bądź na dwóch normalnych przekaźnikach zwiernych. Takie rzeczy jak diody prostownicze czy przekaźniki spokojnie kupisz na Ebay albo niech ktoś Ci kupi u nas w sklepie elektronicznym i wyśle pocztą, na Allegro też czasem jest opcja wysyłki za granicę..

Nie no mam nadzieje ze maja tu jakis slkep tylko musze sie dowiedziec jak sie na zywa, musze tez podjechac tam gdzie kupowalem ten central bo oni montuja radia i te alarmy