Pajero III - [3.2 DID] rozruch z pilota
plecho1 - 23-11-2016, 19:27
Ale trzeba to jeszcze podzielić na 2 bo sterownik ma wyjścia na dwie strony auta, pominąłem jedynie te W5W czyli wyjdzie po te około 3,9A na jedną diodę.
robek295 - 23-11-2016, 19:42
plecho1 napisał/a: | Ale trzeba to jeszcze podzielić na 2 bo sterownik ma wyjścia na dwie strony auta, pominąłem jedynie te W5W czyli wyjdzie po te około 3,9A na jedną diodę. |
no no oto chodzilo dwie diody 5A z centralki wychodzi jeden kabel wiec musze jedna strone dac razem a w aucie mam pociagniete 2 kabelki jedna i druga strona
plecho1 - 23-11-2016, 19:53
Czasem sterowniki mają dwa gotowe wyjścia a czasem pojedyncze które trzeba rozdzielić co najprościej zrobić za pomocą diod prostowniczych.
robek295 - 23-11-2016, 20:41
a musze to podlaczac czy moze zostac nie podlaczone narazie i odpalac bez stresu ze cos sie przepali? bo te co mialem to sie grzaly ze jak wsiadalem do auta to smierdzialo izolacja topiona
plecho1 - 23-11-2016, 20:49
Jest to tylko sygnalizacja pewnych stanów pracy sterownika jak otwieranie czy zamykanie zamka i nie musi być podłączane.
robek295 - 23-11-2016, 20:52
plecho1 napisał/a: | Jest to tylko sygnalizacja pewnych stanów pracy sterownika jak otwieranie czy zamykanie zamka i nie musi być podłączane. |
super to git bo musze ogarnac gdzie tu kupic te diody prostownicze
plecho1 - 23-11-2016, 20:58
Można też to zrealizować na jednym dwóstykowym bądź na dwóch normalnych przekaźnikach zwiernych. Takie rzeczy jak diody prostownicze czy przekaźniki spokojnie kupisz na Ebay albo niech ktoś Ci kupi u nas w sklepie elektronicznym i wyśle pocztą, na Allegro też czasem jest opcja wysyłki za granicę..
robek295 - 24-11-2016, 00:02
plecho1 napisał/a: | Można też to zrealizować na jednym dwóstykowym bądź na dwóch normalnych przekaźnikach zwiernych. Takie rzeczy jak diody prostownicze czy przekaźniki spokojnie kupisz na Ebay albo niech ktoś Ci kupi u nas w sklepie elektronicznym i wyśle pocztą, na Allegro też czasem jest opcja wysyłki za granicę.. |
Nie no mam nadzieje ze maja tu jakis slkep tylko musze sie dowiedziec jak sie na zywa, musze tez podjechac tam gdzie kupowalem ten central bo oni montuja radia i te alarmy
|
|
|