Nasze Miśki - Galant Sławków
robertdg - 19-03-2016, 18:27
Zlotty napisał/a: | Dodam jeszcze, że przeguby nawet chińskie to jakaś masakra, żeby to znaleźć. I chyba kupie same krzyżaki w ROM-CARZE w SC. Ktoś może wie jakie tam średnice ile zębów itd? | Najlepiej zdemontować własne, bo nie wiesz czy akurat tam nic nie bylo zmieniane, miedzy 97 a 98 rokiem byla zmiana więc nie ryzykowalbym z zamawianiem w ciemno, przy spuszczaniu oleju wyrzuć przgub pomierz i przelicz wał przegubu wewnetrznego, będziesz mial pewnosć
P)rzeguby bez problemu na allegro, motoneo, etc
Zlotty - 19-03-2016, 18:33
Na allegro są, ale gdzie bym nie dzwonił, to albo jedna sztuka, albo wgl nie ma(oczywiście mówie o okolicy, bo zawsze wole wydać na paliwo i zobaczyć co kupuje, niż potem płakać, że złe przyszło, a auto w proszku... Robert kim ty właściwie jesteś, bo sprawiasz wrażenie galantowej encyklopedii. Pracujesz w Japan Car i z nudów czytasz serwisówki czy jak ?
robertdg - 19-03-2016, 18:44
http://www.przeguby.pl/
Na miejscu to dzwoń do dystrybucji POLCAR w sosnowcu na stawowej
Zlotty - 24-03-2016, 20:22
Gdyby ktoś się zastanawiał czy można jeździć na dwóch różnych zaciskach na jednej osi, to tak można... Gdyby ktoś miał to bym kupił zacisk dwutłoczkowy w dobrym stanie. Oferty na PW, najlepiej z jak najbliższa, żebym mógł podjechać. Gdzieś mi galant pobiera prąd, bo nowy aku siada po dwóch dniach stania. Są jakieś wrażliwe miejsca instalacji przedlifta?
robertdg - 24-03-2016, 20:25
Podepnij miernik do pomiaru pradu w obwód akumulatora i wypinaj po kolei bezpieczniki wykluczajac dany obwód, o ile pobór pradu będzie ponadnormatywny (na poczatku może byc większy ale do 120sek powinien spasc do nominalnego), kwestia poboru może leżeć w każdej elektrycznej częsci
Zlotty - 24-03-2016, 21:18
Tak masz racje, myślałem, że są poprostu jakieś miejsca najbardziej narażone na uszkodzenie czy zawilgocenie. Jutro chyba będę robił ramke na tablet, myślę, że radio schowam do schowka, chyba, że może ktoś ma lepsze propozycje?
Hugo - 24-03-2016, 21:24
Zlotty napisał/a: | Gdyby ktoś się zastanawiał czy można jeździć na dwóch różnych zaciskach na jednej osi, to tak można... | No nie mów, że tak już było jak go kupiłeś
robertdg - 24-03-2016, 21:27
Jak przerabiasz konsole to radio upchniesz w miejscu schowka na okulary
Zlotty - 24-03-2016, 21:47
No tak Hugo było, mało jeździłem, ale postanowiłem zmienić klock, mechan do mnie dzwoni i mówi Panie Michale, ale maniana, dwa zaciski różne. Wstyd, że dajcie spokój. Tablet będzie tak, że wywalam schowek na okulary i radio i w tym miejscu tablet. Nie chce zeby było radio widać.
dmi - 24-03-2016, 22:25
Hugo napisał/a: | No nie mów, że tak już było jak go kupiłeś |
pacz no a przez alusy to widać dobrze zacisk ? Bo szczerze mówiąc nigdy się przyglądałem przy zakupie aut
robertdg - 25-03-2016, 06:14
Zlotty napisał/a: | mechan do mnie dzwoni i mówi Panie Michale, ale maniana, dwa zaciski różne | Taka niby wychuchana perełka, ciekawe ile jeszcze podobnych rozwiązań tam siedzi
Zlotty napisał/a: | Nie chce zeby było radio widać. | No to pozostaje Ci wrzucic je w schowek
Hugo - 25-03-2016, 07:33
Przyznam, że też nigdy nie zwracałem podczas oględzin auta uwagi na to czy ma równe zaciski
Dario1986 - 25-03-2016, 07:56
Zlotty napisał/a: | Gdyby ktoś się zastanawiał czy można jeździć na dwóch różnych zaciskach na jednej osi, to tak można... | nie napiszę co właśnie powiedziałem... bo nie wypada. nigdy by mi na myśl nawet nie przyszło by przy oglądaniu auta zwracać na o uwagę...
Marcino - 25-03-2016, 09:25
robertdg napisał/a: | Zlotty napisał/a: mechan do mnie dzwoni i mówi Panie Michale, ale maniana, dwa zaciski różne Taka niby wychuchana perełka, ciekawe ile jeszcze podobnych rozwiązań tam siedzi |
I co najlepsze poprzedni własciel cały czas aktywny w temacie i poleca swoje usługi:)
mkm - 25-03-2016, 21:00
Na Forum?
|
|
|