To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Ceny paliw

Anonymous - 09-04-2006, 21:11

To że Orlen, to jeszcze nie znaczy że shit. Inna sprawa że franszyzowe stacje Orlenu do najbardziej polecanych nie należ±.
Krzyzak - 09-04-2006, 22:09

Ja czasem też na Orlenie tankuję - i jestem POZYTYWNIE zaskoczony. Normalne paliwo, jak na renomowanych stacjach. Oczywi¶cie Orlen stacje firmowe, nie franczyzowe.
tomusn - 09-04-2006, 22:12

Alek napisał/a:
To że Orlen, to jeszcze nie znaczy że shit. Inna sprawa że franszyzowe stacje Orlenu do najbardziej polecanych nie należ±.

a co w Orlenie pracujesz? jak wkleję moje spalanie stukowe to się za głowę złapiesz, inna sprawa że mog± być false knocki ,

miało być o cenach...

piwkotom - 09-04-2006, 22:14

hmmm..... przytlaczajaca wiekszosc paliw na tych "renomowanych" stacjach pochodzi albo z orlenu albo z lotosu, wiec czemu tu sie dziwic? Jesli nie sa czyms za przeproszeniem uszlachetnione (lakiery, rozpuszczalniki i inny syf) to jet to po prostu to samo paliwo, czy na shellu, bp, statoil, orlenie i lotosie.
Chooper - 09-04-2006, 22:36

piwkotom napisał/a:
hmmm..... przytlaczajaca wiekszosc paliw na tych "renomowanych" stacjach pochodzi albo z orlenu albo z lotosu

już kiedy¶ pisałem i napiszę jeszcze raz...chyba 95% paliwa na polskich stacjach, to paliwo polskie czyli tak jak Piwkotom napisał Orlen lub lotos. Reszta jest od biedy przywozona z zagranicy...np, V-power Racing bodajze. Koncernom zwyczajnie nie opłac±łoby się wysyłać co tydzień np. cysterny z pomorza (baza przeładunkowa, albo co gorsza z zagranicy z jakiej¶ naftobazy do każdej stacji na południu polski.
łódzkie BP dostaja paliwko z naftobazy w Koluszkach, podobnie jest z pozostałymi firmami...maj± tylko swoje pojazdy do transportu

p.s. Koluszki to jaka¶ tajemnica wojskowa...cała Polska jest skartowana mapami topograficznymi wojskowymi, a nie ma tylko arkusza Koluszek :shock: :|

Anonymous - 10-04-2006, 14:55

tomusn napisał/a:
Alek napisał/a:

a co w Orlenie pracujesz?

Nie pracuję, ale tak jak przedmówcy już wspomnieli, logo stacji niewiele znaczy.
Za to w Orlenie pracował człowiek, który na forum MMC napisał o zasadach numerowania stacji Orlenu: własnych i franszyzowych: ponizej 2000 s± własne (numer jest na szarej naklejce przy drzwiach/okienku).
Ale Orlen, na którym tankuję regularnie od kilku lat i mam do niego zaufanie jest akurat franszyzowy.

igi - 10-04-2006, 18:23

Ja tankuje na orlenie w Białym przy jednostce wojskowej i koło rodziców na Sikorskiego i równiez nie mam zastrzeżeń.

Zatankowałem raz na BP i :shock: . Spalanie podskoczyło do 10.3 l i samochod wogóle nie jechał :( . Już tam nie jezdze

P.S. I znów dzi¶ tankowałem. Paliwko po 4.14 :shock:

ryso - 10-04-2006, 20:43

Dzi¶ w Poznaniu na stacjach, Orlenu i BP, Pb95- 4,09 zł, natomiast na stacji w Auchan, widziałem po 3,77 Pb95.
Pozdrawiam :)
Ps.na jakim pułapie to się zatrzyma ?,a we wrze¶niu powróci stara akcyza.

Anonymous - 10-04-2006, 23:05

ja polecam zatankowanie na stacjach ESSO - jest tego w polsce mało, ale da się przekonać o różnicy między paliwem a PALIWEM.
ps.
do polski każdy rodzaj benzyny sprowadza tylko slovnaft - pozostałe stacje maj± tylko paliwa z wyższej półki od własnych dystrybutorów

Krzyzak - 11-04-2006, 08:53

Tankowałem na Esso - ŻADNEJ różnicy na plus nie było. Wręcz spalił tego paliwa więcej niż (tradycyjnie) z malborskiego Statoil.
Karwo¶ - 12-04-2006, 21:12

Dzisiaj w TVN - po 1 maja ¶rednio Pb95 - 4,15, latem do 4,40. Więc Polakom gratulujemy paliwka :)
kochajj - 12-04-2006, 21:28

lpg 1,86
pb95 3,82
w-w

Anonymous - 14-04-2006, 13:32

Słyszałem w radiu ,że na ¶więta ceny Pb95 mog± podskoczyć do 4,50 .To już kur... przesada.
Cezar - 14-04-2006, 13:38

takie prognozy (pb95 za 4,50) sa ale chyba to bedzie w okolicach wakacji :shock:
po swietach ma podskoczyc ok 10gr za litr :|

kochajj - 14-04-2006, 13:41

i znowu powroci moda zakładania lpg :D :lol: :lol: