To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Srebrna Kuna czyli następca Białej strzały C50 :-)

KamilZ - 14-06-2017, 21:29

Niestety nie
KamilZ - 15-06-2017, 12:27

KamilZ - 03-07-2017, 23:04

Z racji że dawno nic nie pisałem dawno wrzucam film z Rajdu Ziemi Wałeckiej z małą wpadką do rowu :-)

Rajd Ziemi Wałeckiej 2017

KamilZ - 12-09-2017, 00:48

Skrzynia jeszcze nie wymieniona chociaż jeszcze kilka dni, ale za to udało się:
- zamontować lotkę z gti ze stopem z malibu więc było trochę roboty z żywicą i szpachlowaniem :D
- zmienić tylne zawieszenie na regulowane (bardzo twarde z regulacja twardości na dolnym talerzyku)
- Zamontować kubeł Sabelt i pasy 6pkt Sparco
- zrobić dodatkowe chłodzenie hamulców
- ulepszyć dolot powietrza
Najbliższe plany to:
- wymiana skrzyni
- Wymiana przewodów hamulcowych na miedziane oraz gumowych na stalowy oplot :)

skrzynia przed myciem

i skrzynia po myciu

Fragu - 12-09-2017, 07:25

Jest progres :)
Jeśli utrzymasz tempo zmian to za rok nikt tego auta nie pozna. :wink:

KamilZ - 12-09-2017, 22:56

Szczególnie jak go okleje folia na różowo :-)
KamilZ - 20-10-2017, 10:59

Znalazłem trochę czasu więc coś wrzucę. Przedostatnie zawody na Kartodromie były udane choć nie do końca. Zdobyłem 3 miejsce w klasie więc 1 wazon więcej :-)

Po tych zawodach licząc na deszcz na następnych kupiłem nowe deszczówki Race GC WET

Niestety na 6 rundzie Autoslalomu deszcz nie padał, było nawet Ciepło wiec opony do końca się nie sprawdziły. Na tych i na poprzednich zawodach rzucało mną na każdym zakręcie. Fakt jest taki że trochę za szybko jeżdżę na torze i mnie często wyrzuca na zakrętach. Tym razem udało się zdobyć 2 miejsce w klasie :)

Kilka fotek z toru

Po długich przemyśleniach stwierdziłem że muszę poszerzyć Colta chociaż o 2 cm i obniżyć więc wziąłem się już w poniedziałek do pracy. Przy okazji wyszlifowałem całą rdzę z nadkoli :)

Wszystkie te miejsca zrobiłem Fartanem i na trzeci dzień woskiem antykorozyjnym

Nalałem tez tego wosku w nadkola ale od środka auta z góry. Mam nadzieję ze z dwa lata to wytrzyma. Plastiki poszerzające na ranty obciąłem od spodu o 2 cm. Będę jeszcze musiał zderzak zrobić na zapinki Epmana bo nie ma już oryginalnych zaczepów. Dzisiaj na wosk leci masa bitumiczna. Wszystko w sprayu z Noxudola. 750 i 900. W niedługich planach jest zrobienie kątów z przodu i z tyłu oraz może wpadną dystanse na tył jak się zmieszczą, dodam że ranty wyklepałem młotkiem :lol:

KamilZ - 29-11-2017, 18:50

18-19 listopada odbył się kolejny rajd z cyklu Rajdowe Mistrzostwa Polski zachodniej, w Bytowie czyli Bytowska Gonitwa :-) Niestety nie osiągnęliśmy super wyniku ponieważ miałem delikatnego stracha żeby szybciej jechać ponieważ co trochę straż i karetka po kogoś jechała (dwa razy jak byliśmy już na starcie) Przednie opony też nie za bardzo były dobre na te warunki a do szybkiej jazdy a drzew sporo bo to praktycznie środek lasu :D
Do mety udało się dojechać na 11 miejscu w klasie na 15. W przyszłym sezonie powalczymy bo może się uda zrobić klatkę.
Na początek film z kilku dzwonów w lesie, wyobraźcie sobie zę w tej szarej bmw co uderzyła w drzewo pękły pasy bezpieczeństwa a cienkim tak walnął w drzewo że kolumna kierownicza uderzyła kierowce w twarz. Nam na szczęście udało się dojechać bez większych strat oprócz rozbicia szykany.
Feralny zakręt

A tutaj nasze przejazdy ze środka :lol:

Prolog

OS 1

OS 2

OS 3

mkm - 04-12-2017, 01:18

KamilZ, no powiem szczerze, że beztroska w ustawianiu trasy przez "organizatorów" zaczyna być mocno niebezpieczna... Są przynajmniej ubezpieczeni czy w razie czegokolwiek zostawiają poszkodowanych samym sobie?
Kto był organizatorem tej Bytowskiej Gonitwy?

KamilZ - 04-12-2017, 16:01

Rajd zawsze jest ubezpieczony. Nie zawsze jest możliwość na szybko wyciągnąć zawodnika z lasu ale akurat w jednym przejeździe prawda jest ze nie dopilnowali jednego zakrętu gdzie cienki poszedł w drzewo a za niedługo bmw białe mojego kolegi. Nie powinno być tej sytuacji. Jeden przejazd był odwołany bo musieli wyciągać kilka aut z lasu.
Organizatorem jak się nie mylę jest automobilklub Koszaliński.

Fragu - 04-12-2017, 16:42

Kamil - cienki wywalił na tym zakręcie co Szymon (on wpadł na niego później), BMW i inne wypadały nieco dalej :)

Trasa - wymagająca :)

KamilZ - 04-12-2017, 20:17

No tak przecież napisałem :-P
KamilZ - 13-12-2017, 16:55

Sezon 2017 autoslalomu zakończony na 1 miejscu w klasie :o k:
Mała relacja zdjęciowa :)

jacek11 - 13-12-2017, 21:32

Gratulacje :D
Ziemba. - 14-12-2017, 20:44

1.6 i druga klasa? Jak wygląda podział u was na klasy?