[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe
Krzyzak - 25-10-2010, 17:16
Hugo, będziesz zadowolony
pamiętaj, żeby nie dać twardego klocka jak np. akebono, ferodo - bo będzie pisk
dobre klocki do tej tarczy to lucas, trw czy nawet kashiyama
i dobrze oczyść piastę w miejscu przylegania tarczy
Hugo - 25-10-2010, 22:04
Krzyzak napisał/a: | Hugo, będziesz zadowolony | Napewno. Krzyzak napisał/a: | pamiętaj, żeby nie dać twardego klocka jak np. akebono, ferodo - bo będzie pisk | Będą Ate. Krzyzak napisał/a: | i dobrze oczyść piastę w miejscu przylegania tarczy | Tak właśnie pamiętam o tym.
górek - 31-10-2010, 00:18
Panowie... Z miesiąc temu, może nawet nie, polecałem zestaw mikody z textarami...
Niestety zrobiłem dodatkowe kilka tys km i jestem mocno rozczarowany. Znowu zaczyna się bicie... Trzeci raz chyba nie kupie już mikody, wychodzi na to że to co tanie to w rezultacie drogie... W tym tempie będę musiał wymieniać tarcze przy wymianach oleju, co wydaje mi się chore po prostu... Co kupić? Może raz a dobrze jakieś wyczynowe brembo? Może EBC?? Chce założyć tarcze raz, i przejechać na nich co najmniej 50 tys km, ewentualnie co 10 - 15 tys wymieniając klocki. Czekam na rady, z góry dzięki.
robertdg - 31-10-2010, 00:40
górek napisał/a: | Co kupić? Może raz a dobrze jakieś wyczynowe brembo? Może EBC?? | z tarcz nawiercanych masz jeszcze do wyboru Zimmerman Sport, tarcza 276mm kosztuje około 240zł/szt, albo tradycyjna tarcza Zimmerman Standard za około 125zł/szt, albo jakiś typowy zestaw TRW, bądź, niektórzy tutaj polecają tarcze Mountain, możesz spróbować.
Hugo - 31-10-2010, 10:01
robertdg napisał/a: | niektórzy tutaj polecają tarcze Mountain, możesz spróbować. | Ja takie kupiłem, ale jeszcze nie zamontowałem, bo sieroty przysłali mi o średnicy 256 mm, a ja potrzebuję 276 mm. Jestem pełen nadziei, że się nie pogną, poleca je sam Krzyzak. Na aukcji piszą, że są 2 razy cięższe od innych zamienników i faktycznie 2 szt. ważą chyba ponad 10 kg
górek - 01-11-2010, 11:42
Chodzi o to że jak nie chce tym razem znowu "próbować". Po prostu chce założyć raz a dobrze i mieć spokój, a nie wymieniać tarcze co 1,5 miesiąca. Ja potrzebuję te mniejsze tarcze i potrzebuję coś co ktoś już przetestował i przejechał co najmniej z 30 tys bez zwichrowania. Jeżdżę naprawdę dużo, dość ostro i mam sporo hamowań z dużych prędkości. Pytanie, czy jakakolwiek tarcza 256 w ogóle da rade?
SirSinner - 10-11-2010, 00:14
No to ja będę kolejnym, który ma zastrzeżenia co do jakości Mikody :/
Pierwszy zestaw Mikoda nawiercana, nacinana, przejechane może 3-4 tys. Klocki ATE. Bicie jak ...
No więc wymiana na kolejne, dałe znowu szansę Mikodzie, tym razem tylko nacinane, klocki j.w. Zrobione z 5 tys. To samo co powyżej.
Czasem zdaża mi się pojeździć agresywnie ale generalnie spokojnie, w granicach 120 max.
Czy ktoś miał któryś z poniższych zestawów, dłużej niż 10 tys.:
http://www.brakes.pl/inde..._6031_6054_6057
Mam ochotę już zainwestować 1000 PLN w te EBC, tylko czy to konieczne, czy może jednak Zimmermany wystarczą?
Juiceman - 10-11-2010, 00:23
A Ja mam takie pytanko zestaw mikody powiedźcie mi proszę padł w których galantach, preliftach czy poliftach ? (Chodzi mi o rozmiar- czy można się tu doszukiwać jakiejś prawidłowości).
m6riano - 10-11-2010, 01:31
Ja mam 256(mikody gt) już od lipca jakoś i teraz nawet lepiej to chodzi niż wcześniej kiedy to klocki się chyba docierały bo trochę to skrzypiało czy coś w tym rodzaju.
W zanadrzu mam Textary ale pewnie dopiero po zimie je zmienie.
bania_85 - 10-11-2010, 11:56
Mi właśnie dzisiaj założyli na przód:
Tarcze TRW
Klocki Brembo
Ciekawe jak się to będzie sprawowało?
sampler - 10-11-2010, 12:50
Ja przejechalem na mikodach nawiercanych i frezowanych z klockami akebono ponad 10 tys i zero bicia. Hamulce 256 mm
KaWu - 10-11-2010, 15:02
Ja takze mam PRE i tarcze 256.
Na mikodach 21860 km i poki co nadal OK.
pipi_ja - 10-11-2010, 15:34
Ja też mam prelifta i na tym zestawie zrobiłem ciut ponad 10tys. Na poczatku strasznie piszczał ale teraz jest już ok. Bicie mam ale to raczej tylne tarcze dają o sobie znać bo kierownica sie nie trzęsie za to czuć bardziej z tyłu.
Początkowo były problemy ze skutecznością hamowania,ale po kilku ostrych próbach zestaw chyba sie ułozył i jest znacznie lepiej.
SirSinner - 10-11-2010, 22:59
Nawiązując do mojego powyższego pytania dodam że mam tarcze 276mm!
I z tego co wiem to z nimi jest więcej problemów. Z 256mm z tego co wiem problem wyginania się jest zdecydowanie mniejszy.
pitbu77 - 10-11-2010, 23:14
SirSinner napisał/a: | Z 256mm z tego co wiem problem wyginania się jest zdecydowanie mniejszy. |
To nawet logiczne. Mniejsza tarcza - trudniej zwichrować. Łatwiej jest przegiąć większej średnicy krążek niż mniejszy o tej samej grubości. Do tego dochodzi jeszcze w przypadku Mikody nawiercanie co osłabia konstrukcję tarczy.
|
|
|