Nasze Miśki - LEGNUM Vr4
Arturro-86 - 20-03-2011, 18:13
kochajj napisał/a: | kilka szczegółow z dzisiejszych prac...
Obrazek |
kochajj - masz jakiś "schemat" malowania części w danym kolorze Bo np. widzę zarówno miskę masz czerwoną jaki i np. wysprzęglik
Tylko, żeby mnie ktoś nie zrozumiał, że mi się nie podoba Wielbię Twoje auto, absolutnie do niczego się nie mogę przyczepić
mkm - 20-03-2011, 18:17
kochajj, co tu dużo pisać... Chyba będzie trzeba akcenty kolorystyczne na podłogę wprowadzić bo środek podłogi wypada blado...
Na zlocie/pokazach albo go będziesz musiał stawiać w kałuży, albo kombinuj coś w stylu lustra
swinks_UK - 20-03-2011, 18:29
Wiedziałem, ze robisz maksa, ale żeby aż tak???!!
Saqu - 20-03-2011, 18:53
mkm napisał/a: | Na zlocie/pokazach albo go będziesz musiał stawiać w kałuży, albo kombinuj coś w stylu lustra |
haha takie wielkie rybie oko wysuwane
kochajj - 20-03-2011, 19:52
Arturro-86 napisał/a: | kochajj napisał/a: | kilka szczegółow z dzisiejszych prac...
Obrazek |
kochajj - masz jakiś "schemat" malowania części w danym kolorze Bo np. widzę zarówno miskę masz czerwoną jaki i np. wysprzęglik
Tylko, żeby mnie ktoś nie zrozumiał, że mi się nie podoba Wielbię Twoje auto, absolutnie do niczego się nie mogę przyczepić |
hey... schemat jest mniej wiecej taki że:
- napędy na zielono
- zawieszenie i belki na czerwono
- mcpersony zielone - TEIN
- reszta na czarno
- podłoga jasnosiwa
kochajj - 20-03-2011, 19:55
swinks_UK napisał/a: | Wiedziałem, ze robisz maksa, ale żeby aż tak???!!
|
jak??? wiem... jestem inny
Wszyc - 20-03-2011, 19:55
Jak na okręcie w siłowni każdy układ ma swój kolor
deejay - 20-03-2011, 20:02
Wy tu mówicie ze Deejay uprawia paletę kolorów i uwielbia srebrzankę , to teraz wiecie kto "rzadzi " we Wrocławiu
Tomek , ja nie mogę na to patrzec i więcej nie przyjadę do ciebie , jak mi nie pomozesz osiągnąc takiego rezultatu w moim Galu
kochajj - 20-03-2011, 20:08
o zdjęcie robione w sobote rano przez dejaja... widać że wskoczył dyfer, wydech, wał ( jeszcze w folii)... wydech musiałem zrobić praktycznie od podstaw bo przysmażył osłonę drążka kierowniczego - trzeba było przesunąć o około 2cm w stronę silnika
Na misce widać paski magnesów neodymowych... na filtrze oleju też
kochajj - 20-03-2011, 20:10
deejay napisał/a: |
Tomek , ja nie mogę na to patrzec i więcej nie przyjadę do ciebie , jak mi nie pomozesz osiągnąc takiego rezultatu w moim Galu |
ale auto na pół roku musi trafić na kołki...
deejay - 20-03-2011, 20:14
wiem , dlatego czekam jak skończysz VR i pożyczysz mi jako zestępcze
kochajj - 20-03-2011, 20:24
pepi napisał/a: | Hejka
Nie mogę sobie sam odpowiedzieć bo przecież nie jest to moje auto nie widziałem go i nie ustawiałem i nie jeżdżę
To ty musisz mi podąć te parametry nie da się rozwiązać równania z 3 nie wiadomymi gdzie nie ma żadnego parametru
X+y+z = np. Q gdzie Q i po wyżej odpala knocka
Musisz mi podąć z y i z bo inaczej nie da się zrobić nic
To znaczy mogę je wyssac z palca alt to nie ma sesu
Jak masz ustawione teraz auto? Ono jeździ czy nie ?
Musiałeś jakoś to ustawić, czy po prostu sa zmienione turbiny i nic więcej ?
Albo jeśli cos zmieniałeś to prześlij mi hexa ori i aktualnego
Wykres parametrow t4 nic mi nie daje bo zmiania się charakterystyka pracy silnika przy nich wiec w każdym silniku będzie inaczej
Mogę ci tylko ustawić 1 czyli 4500 na 1 biegu ( ale w manualnej skrzyni ?? ) czy masz dalej automat zalodzony ?
No i doładowanie 1,4 ale to nie ma sesu bo nie masz map paliwa pod ten setup jaki masz w aucie
Jak nie wiesz co masz u siebie to pogrzeb gdzieś , ktos miał już takie turbiny założone w kombi
Sylwek ma założone w swojej vr4 4 ale on ma manuala sedana wiec mogę z niego wziaść tylko cześć ale caly odpada bo inne softy sa
A co do propozycji co dalej to zobaczy się co u ROCHA się wymyśli przy każdym modzie jakis pomyśl wpada do głowy
Poszukaj info i daj znaka
Pozdrawiam |
Siemka
-Nie wiem jak działa fabryczny ECU, ale czy KNOCK nie jest odpalany po przez zczytywanie sygnału z czujnika spalania stukowego??????
- auto jest teraz na GREDDY E managa Ultimate z AFR szerokopasmowym i na połączeniu MAP + MAF z Evo. wtryski 560 + walbro + FPR.
- mam manuala
- turbiny wstają na maksa od około 3500rpm... czy mozna ustawić to tak, aby do osiągnięcia max doładowania ( 1,4 bara) komp nie przechodził płynnnie z regulacją doładowania (WG są cały czas zamknięte, a po osiągnięciu 1,4 gwałtownie się otwierają - zasada MBC)... jeśli to problem, bede korzystał dalej z EBC.
- czy jesteś w stanie wyłączyć boost cut???
- najbardziej zaleśy mi na przeskalowaniu wtrysków z 390/560... EMU robi to, ale bawiąc się przepływką... ale jeśli zrobisz mi kompa w pełni mapowalnego to jetronic dostanie auto w swoje ręce...
- może mądrym posunięciem bedzie wgranie obrazu manuala???
swinks_UK - 20-03-2011, 21:15
A nie mądrzej ogarnąć to wszystko na rolkach?
Pepi mógłby ruszyć tyłek i byście w jeden dzień załatwili.
Tomek, co z tego, ze będziecie mieli teoretyczne dane, skoro jeszcze są takie zmiene jak otwieranie dv/bov, cykl i sprawność wtryskiwaczy, układ zapłonowy, wydajność regulowanego fpr, przepustowość dolotu i wydechu.
Auta o tym samym setupie na rolkach potrafią zupełnie różnie się zachowywać. Wystarczajaco się naoglądałem róznic do 20 HP na kołach, różnic afr o 2 pkt. itd. W jednym auto był nawet zapas na ciągnięcie, w drugim przy mniejsztym doładowaniu juz byo 5+ knocków.
Zresztą wiesz co ja sądzę o strojeniu korespondencyjnym, trochę to jak gra w bierki na telefon.
kochajj - 20-03-2011, 21:27
ale nie musisz mi tego mówić... ja chcę tylko mapowalne ECU...
swinks_UK - 20-03-2011, 21:38
W takim razie wszystko jedno co tam pepi wgra... I tak do piachu
No, najlepiej jak umieści obraz manuala
|
|
|