To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jeśli nie Lancer to co czyli jakie inne autka rozważaliście?

michaello - 29-06-2019, 18:43

Dziś odwiedziłem cztery salony, w Focusie sporo miejsca i jest to dużym atutem, design jak na te chwilę ok, ale brakuje mu tego czegoś i obawiam się że za pół roku mi się znudzi nawet w wersji STline. Seat Leon z kolei w środku jest taki można rzec kompaktowy, wszystko na swoim miejscu i jeśli miałbym brać to tylko kolor biały w tym najlepiej wygląda, oświetlenie led ma chyba jedno z lepszych na rynku, ale ogólnie nie tego szukam, jest zbyt ułożony. Mazda 3 wewnątrz robi największe wrażenie, całość spójna i dopracowana do perfekcji, nie chciało się wysiadać, na zewnątrz też zachwyca designem, ale z bliska z oddali już jakoś tak czar pryska i ta cena... 10s do setki i 120 tys z dopozażniem dla mnie cena kosmiczna. Najprawdopodobniej zdecyduję się na Hondę w wersji Sport łapiąc się na wyprzedaż rocznika, na konkretny egzemplarz czeka się 6-7 miesięcy, a u dealera też da się coś urwać z ceny. To auto najbardziej do mnie przemawia wyglądem, miejscem w środku jaki i pojemnością bagażnika i ma to coś szczególnie w czerwieni . Pożyjemy zobaczymy, chociaż czasu niewiele bo stoki z konkretnymi egzemplarzami mają ograniczone.
I jeszcze jedna uwaga, po wycieczce lancer naprawdę nieźle się trzyma designem i przestronnością.

Edit:
Jeśli ktoś pól roku temu powiedział by mi, że będę zainteresowany Kia patrzyłbym z politowaniem. Jestem w szoku jakie to są teraz kompletne auta, szczególnie Proceed GT nawet w wersji GT Line, wykończenie na poziomie powiedzmy low premium, Honda, VW, nie zrobiły wrażenia w tym przedziale cenowym tak jak tu. Wygląd zewnętrzny robi swoje, można siedzieć na stołeczku i go podziwiać (mała Panamera), trudno się do czegoś przyczepić no może przód mógłby być ciut bardziej dopracowany. Jeździłem wersją GT 204 KM automatem, dźwięk w tym aucie zwala z nóg, ludzie na ulicy co chwila się oglądali, chce się go trzymać na limicie prowokuje do bardzo szybkiej jazdy, no właśnie jest głośny w trybie sport, a w opcji normal tez niewiele mniej, po dłuższej jeździe jednak męczy dodatkowo jest twarde zawieszenie. Widoczność do tyłu żadna, praktycznie może nie być szyby, na dłuższą metę auto niestety nie dla mnie. Cena tez wysoka 105 tys po rabatach, wersję GT Line 140KM można kupić za 95 tys i to jest max co się da urwać, fun z jazdy w tej wersji się jednak kończy, spalanie również nie takie małe.

energy116 - 27-10-2019, 21:01

Może Focusa St 250 kucy na turbinie, jeździł ktoś może ?
LukasiusPomorze - 05-11-2019, 14:25

Z taką mocą na przedniej ośce trzeba mieć dozę pokory w sobie.

Kiedyś widziałem jak Focus ST wyprzedzał cztery auta jednocześnie (wliczając ciężarówkę), szedł jak przecinak.
Nie wiem na czym był kierowca bo później focus pasał się między krowami na łące obok drogi.

Dużym plusem jest niewątpliwie bagażnik o rozsądnej pojemności.
Rzadko się zdarza by auta z dużą mocą miały normalnej wielkości bagażnik.

Marcino - 06-11-2019, 10:53

Kilka zdjeć Mazdy 3 skyactive X z kompresorem Eaton

tyku - 06-11-2019, 11:26

Marcino napisał/a:

Co twoje zdjęcia wnoszą do tematu :roll: Nie rozumiem :roll: Kompresor wyjątkowy :?: Osiągi :?: Hybryda :?: Cena atrakcyjna :?: Kupiłeś taki samochód, czy rozważasz kupić :?:

Marcino - 06-11-2019, 11:51

tyku napisał/a:
Marcino napisał/a:

Co twoje zdjęcia wnoszą do tematu :roll: Nie rozumiem :roll: Kompresor wyjątkowy :?: Osiągi :?: Hybryda :?: Cena atrakcyjna :?: Kupiłeś taki samochód, czy rozważasz kupić :?:

Dodałem jako ciekawostka. Coś się tak obruszył....
Wnoszą tyle ze mozesz zobaczyc jak wyglda mazda 3 bez wychodzenia z domu.
Jak nie pasuje do wątku moze moderator usunać.

Roguuu95 - 06-11-2019, 12:45

Z zewnątrz nie powala, wgl mi nie podchodzi. Za to środek to zupełnie na odwrót, ta czerwona skóra bardzo fajnie wygląda, prosto i elegancko :)
tyku - 06-11-2019, 16:42

Marcino napisał/a:
Wnoszą tyle ze mozesz zobaczyc jak wyglda mazda 3 bez wychodzenia z domu.
Super, dzięki :wink:

Jakby jeszcze ktoś był zainteresowany nową mazdą 3, a nie bardzo ma ochotę na wyszukiwanie - test z Autoblog.pl (uwaga są zdjęcia). :D
https://spidersweb.pl/autoblog/mazda-skyactiv-x-test/
:wink:

kotakot - 24-11-2019, 12:36
Temat postu: Czas na zmiane.
U mnie chyba nadszedl czas na zmiane. Z lacerem wszystko ok ale potrzebuje więcej przestrzeni bagażowej i to jest glowne kryterium. Dlatego tez rozwazam zakup: 1) Toyota Corolla 1.2 turbo kombii lub 2) Outlander 2.0 manual najtansza wersja lub 3) Ford Mondeo 1.5 z wyprzedazy (zwykla wersja mi styknie). Budzet 85-95k maks. Jestem po jezdzie outlanderem, wrazenia spoko ale ta automatyczna.skrzynia w jezdzie testowej to nie moje klimaty, pozostale auta next week. W Corolli boje sie troche o miejsce nad glowa bo jestem wysoki a w Momdeo o awaryjnosc i przekroczenie budzetu😀 Dam znać jak coś wybiorę. Autem planuje jeździć 10-12 lat.
lukaszkalb - 24-11-2019, 14:54

Lancer nigdy wiecej przebieg 85000 a fotel kierowcy wygnieciony plaski zero trzymania, wszystko puka stuka, kiepskie trzymanie drogi, przyspieszenie I komfort jazdy gorsze niz w Clio 2 z 2000 roku.,spalanie przy normalnej jezdzie 13-14 gazu miasto ai na trasie przy Max 140 Też tyle. Ogolnie kazdemu odradzam kazdemu zakup tego auta.
tyku - 24-11-2019, 16:25

lukaszkalb, Opisałeś stan swojego samochodu. :shock: Tyle, że to nie temat na takie żale. :roll:
Napisz co chcesz teraz kupić, żebym nie popełnił tego samego błędu co ty. :roll:

lukaszkalb - 24-11-2019, 16:52

Lancerem umnie Jezdzi na szczescie zona ja sporadycznie, auto od nowosci Bylo Słabe, wczesniej jezdzila nim siostra zony. A co kupic ciezki temat, ja obecnie jezdze vectra c kombi bo potrzebowalem duzego bagaznika, ale po lancerze bedzie trudny temat Co kupic. Chociaz mialem okazje oststnio jezdzic nowa insignia I przypadla mi do gustu.
tyku - 24-11-2019, 17:12

lukaszkalb napisał/a:
Lancerem umnie Jezdzi na szczescie zona ja sporadycznie,
Dobrze, że żona tego nie czyta :wink:
Wszyscy użytkownicy lancera, chcą mieć teraz limuzyny :roll: :wink:
Lancer tak rozpieszcza użytkowników, że w tej samej klasie nie ma konkurencji. :D

lukaszkalb - 24-11-2019, 20:39

Nie tak rozpieszcza tylko taki klekot że kazdy chce Teraz miec lepszy wygodniejszy, w tej klasie reno Megan jest O wiele lepsze I tansze.
michaello - 25-11-2019, 11:13

Przyznaję, megane niezłe auto, lepsze wykończenie i trzymanie foteli, 140KM zbiera się lepiej niż lancer, przyjemny automat, w zakrętach całkiem pewnie - przetestowane na górskich trasach do tego wirtualny kokpit, jeśli ktoś poszukuje rodzinnego auta polecam.