Nasze Miśki - Sir Lancelot
Misiek :) - 09-03-2016, 11:42
Cytat: | Mam podobnie |
eremita napisał/a: | Też tak mam że w galu jest za mało przestrzeni ale |
Tym się różni CS0 od EA0, że EA0 jest bardziej komfortowy a CS0 uwielbia zakręty...
Nawet przez myśl kiedyś mi przeszedł EC5A lub EC5W ale mojego Lancera za bardzo lubię.
Hugo - 09-03-2016, 12:08
Misiek napisał/a: | CS0 uwielbia zakręty... | Galant też, tymbardziej, że jest na wielowahaczu z przodu i z tyłu
Fragu - 09-03-2016, 12:47
Hugo napisał/a: | Galant też, tymbardziej |
..ale tylko z obniżonym zawieszeniem Bez tego buja się jak ponton u wybrzeży Grecji.
Hugo - 09-03-2016, 13:14
Fragu napisał/a: | ..ale tylko z obniżonym zawieszeniem Bez tego buja się jak ponton u wybrzeży Grecji. | Prawda, do tego na niskim profilu opon.
Owczar - 09-03-2016, 13:30
eremita napisał/a: | Też tak mam że w galu jest za mało przestrzeni ale
Cytat:
jak tylko ruszam moim Skarbem o innych autkach zapominam...
Misiek :) - 09-03-2016, 17:04
Jeździłem kilko różnymi Galantami i żaden mnie tak nie urzekł jak mój Lancer.
VR4 (oryginalny z JPN bez żadnych przekładek) miałem okazję przejechać się po parkingu, więc nie wiem jak się tym jeździ... ale zapowiadało się przyjemnie.
mjsystem - 09-03-2016, 17:11
Fragu napisał/a: |
Hugo napisał/a:
Galant też, tymbardziej
..ale tylko z obniżonym zawieszeniem Bez tego buja się jak ponton u wybrzeży Grecji. | Potwierdzam, ale ważne są opony na niskim profilu.
CSO jest mniejszy, przez co sam w sobie bardziej przyczepny. Na pewno dużo lepiej się prowadzi, niż CX/CY.
Misiek :) - 09-03-2016, 20:17
mjsystem napisał/a: | Na pewno dużo lepiej się prowadzi, niż CX/CY |
Chciałbym to sprawdzić.
Swoją drogą Lancer CS0 2,0 (SOHC jak na USA) MA/AT orac 1,6 CVT/MT jest sprzedawany w wenezueli
Misiek :) - 16-03-2016, 19:23
Wymieniłem wczoraj plecionkę w wydechu.
Doszły tylne lampy. Stop i pozycja LED, kierunki i wsteczny klasyczna żarówka...
Auto stoi na zimowych kółkach i jest niemyte...
Swoją drogą w poniedziałek wpadł na mnie mini cooper. Po spożyciu kawy i szejka czekoladowego ruszałem z miejsca parkingowego. Wsteczny, migacz, skręt kół, zaczynam się cofać... Zniknęło auto, które było za mną, więc wcisnąłem hamulec... i jak wciskałem hamulec huk, auto się zabujało i na miejsce parkingowe obok wpadł rozpędzony mini cooper. Koleś z impetem wjechał.. na swoje i 2 kołami na moje miejsce parkingowe. Koleś ma drzwi i błotnik do blachy zdarte, a ja mam leciutko błotnik i zderzak pod lampą zarysowane. Policja stwierdziła, że moja wina bo ja wyjeżdżałem (nie opuściłem swojego miejsca zarysem auta) a on był w ruchu... obyło się bez mandatu...
Coraz bardziej myślę o oklejeniu całego auta folią głównie dla ochrony lakieru. Będzie albo jasno zielony oczodajny (taki resorak) albo bezbarwna folia.
Torp12 - 17-03-2016, 09:21
Misiek napisał/a: |
Doszły tylne lampy. Stop i pozycja LED, kierunki i wsteczny klasyczna żarówka...
|
Homologacja jest?
Misiek :) - 17-03-2016, 12:45
Torp12 napisał/a: | Homologacja jest? |
Wg sprzedawcy jest, ja szczerze mówiąc obejrzałem ale specjalnie nie szukałem
Producent Eagle Eyes
Dario1986 - 17-03-2016, 12:46
E4 powinno byc wybite o ile się nie mylę fajnie wyglądają i pasują do Twojego Lanca.
Misiek :) - 17-04-2016, 19:11
A więc mam wymieniony Palec z kopułka, nowe klocki i olej czekają w serwisie do wyznaczonego przebiegu. Chłodnica klimy już rok temu była do wymiany, ale póki klima działała... teraz nie działa, więc też czeka na wymianę.
Misiek :) - 03-05-2016, 23:35
Po przeglądzie wyszły łączniki stabilizatora i sworznie wahaczy przednich... planuję wstawić zamiast "gumek" poliuretany. Na wiosnę zmienię opony z 205/40r17 na 215/40r17 bo mi strasznie bieżnik zszedł....
Dodatkowo chłodnica klimatyzacji... wada modelu, bo jest zaraz za zderzakiem nieosłonięta i niszczeje od piasku/żwiru z drogi... jednak klimatyzacja jest czasem przydatna..
Zapowiada się wymiana przepływomierza. Auto niby odebrane od mechanika niby ok.. miało odpiętą prepływkę. Po podłączeniu powróciły objawy.
Stówa - 04-05-2016, 06:17
Widać, że Polscy mechanicy to nadal ciężki paździeż, żenujące* Ale lancerek fajny, lampy robią robotę, nadały mu dużo bardziej sportowego charakteru o ile Lancerki, mają super przód to ten tył czasami jest straszanie nudny, oczywiście wedłgu mnie, a tutaj do takiego to sam bym mógł się przesiąść.
*nie dotyczy porządnych warsztatów i mechaników z pasją
Lampy chyba wzorowane, na tym mercu
|
|
|