[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji
Wszyc - 14-06-2014, 22:50
Musze też sprawdzić jak to działa bo mam tcl z tego co widze ale nie chce działać mam ciągle: TCL OFF
Audiox - 15-06-2014, 21:42
Wszyc, pytałeś o uszczelki w serwisie? Ja co prawda brałem uszczelki pod kolektor,wtryski,pokrywy i simmeringi świec ale cena nie była zabójcza. Koszt kolo 350 zl za wszystko.
tpodsiadlo - 17-06-2014, 10:34
wszyc a zerknij jakie masz od tego graty, chodzi mi o to czy jest cos pod maska, przy przepustnicy albo cos. a nie chcialbys sprzedac w razie czego tych bebechow?
Wszyc - 17-06-2014, 21:23
Wygląda że wszystko mam kompletne jednak w kwesti TCLu niestety nie mam zamiaru sie czego kol wiek z mojego dupowozidła pozbywać
tpodsiadlo - 22-06-2014, 15:04
A zrob mi przy okazji fotke przepustnicy, albo tego co tam jest pod macha?
Wszyc - 22-06-2014, 20:55
No problemu leży obok mnie rozebrana cała przepustnica... po robie tyle fotek ile chcesz dla Ciebie i potomności jak tylko aparat podładuje
[ Dodano: 22-06-2014, 22:07 ]
Panowie pomocy czy ktoś mi jest w stanie potwierdzić te dane?
Uszczelniacze 6A12:
wał rozrządu 35x50x8
wał korbowy 37x50x6
tpodsiadlo - 23-06-2014, 21:19
Ale chodzi mi oten bajer od tclu, zwykle przepustnice mam 2 zapasowe
Wszyc - 23-06-2014, 22:47
Przepustnicy fotki też potrzebujesz zapewniam Cie (nie ma mocowania pod linke gazu)
kaczka81s - 23-06-2014, 23:28
Wszyc, uszczelniacze się zgadzają.
Ja to robię tak: najpierw szukam danej części na ruskiej stronie http://japancars.ru/index...alog/mitsubishi wklepujesz VIN i kopiesz po zakładkach, potem szukam danej części w IC http://e-katalog.intercars.com.pl/
np. uszczelniacz rozrządu, jak go znajdę w katalogu, jest tam zakładka NUMERY OE i sprawdzam czy się numer zgadza jak tak tzn. że będzie pasować.
Wszystko do mojego 6G73 tak szukałem i wszystko pasowało.
Wszyc - 24-06-2014, 18:54
kaczka81s napisał/a: | Ja to robię tak: najpierw szukam danej części na ruskiej stronie |
Tak właśnie zrobiłem... ale wolałem się upewnić bo nie chciał bym kupić nie pasujących
kaczka81s napisał/a: | Wszystko do mojego 6G73 tak szukałem i wszystko pasowało. |
I dostałem satysfakcjonującą mnie odpowiedź
tpodsiadlo - 17-07-2014, 18:48
Panowie, wie ktos w ktorym miejscu jest wtyczka o zewnetrzego czujnika temperatury? wiem, gdzie jest czujnik, to znaczy wiem, gdzie powinien byc, ale po przelozeniu klimatronika nie moge zlokalizowac wtyczki zeby ten czujnik wpiac...
kaczka81s - 18-07-2014, 16:02
Tomek patrzyłem na ruskiej stronie http://japancars.ru/index...id=1&blk_id=210 (patrz strona 2) czujnik jak większość wie jest z przodu pod zderzakiem z prawej strony, (pasażera) ze zdjęć widać że kabel jest krótki, więc wtyczka będzie gdzieś pod akumulatorem (w tej okolicy ), do panelu klimatronika była chyba jedna, albo dwie wtyczki (nie pamiętam dokładnie, zmieniałem w nim tylko żarówki zaraz po kupnie)
Miałeś gotową wiązkę do klimatronika, czy przekładałeś z bordowego?
tpodsiadlo - 18-07-2014, 20:23
Przekladalem z bordowego,wiazke samego klimatronika przelozylem, ale czujnnik byl wpiety gdzies pod lampa, niestety przy rozbieraniu nie zwrocilem uwagi skad kable szly i teraz bol.
Ale mysle ze skoro do ecs sa wszystkie kable to i tego czujnika bedzie wtyczka...
Jeszcze co do wiazki, to tak, do panelu ida dwe wtyczki, ale sama wiazka jest wpinana do tej glownej czterema albo piecioma
A nie masz mozliwosci zerknac skad wychodzi ta wtyczka u ciebie? i ewentualnie kolor kabelkow tomoze bym sobie dosztukowal jakos...
Undercover - 18-07-2014, 21:32
To może ja jutro postaram się zerknąć co i jak Wezmę aparat to i zdjęcia jak coś porobię.
tpodsiadlo - 19-07-2014, 05:57
Spoko, byloby zacnie to uruchomic bo nabilem klime ale opcja auto ma na razie jakas mega bezwladnosc.tzn jak ustawie temperature np na 18st to chlodzi i chlodzi z godzine (mimo ze mam wrazenie ze w samochodzie jest chyba juz z 10st), i jak dam np 21 potem to zaczyna normalnie grzac, mimo ze na zewnatrz 30stopni i mysle ze to moze od tego czujnika bo podpinalem kompa i bledow zadnych klimatronika nie znalazl, ale co najlepsze braku czujnika tez nie wykryl, mimo ze polaczyl sie prawidlowo, mozna bylo np testowac wentylator czy jakies inne rzeczy i niby dzialalo wszystko
|
|
|