To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji

Wszyc - 14-06-2014, 22:50

Musze też sprawdzić jak to działa bo mam tcl z tego co widze :P ale nie chce działać mam ciągle: TCL OFF
Audiox - 15-06-2014, 21:42

Wszyc, pytałeś o uszczelki w serwisie? Ja co prawda brałem uszczelki pod kolektor,wtryski,pokrywy i simmeringi świec ale cena nie była zabójcza. Koszt kolo 350 zl za wszystko.
tpodsiadlo - 17-06-2014, 10:34

wszyc a zerknij jakie masz od tego graty, chodzi mi o to czy jest cos pod maska, przy przepustnicy albo cos. a nie chcialbys sprzedac w razie czego tych bebechow?
Wszyc - 17-06-2014, 21:23

Wygląda że wszystko mam kompletne jednak w kwesti TCLu niestety nie mam zamiaru sie czego kol wiek z mojego dupowozidła pozbywać
tpodsiadlo - 22-06-2014, 15:04

A zrob mi przy okazji fotke przepustnicy, albo tego co tam jest pod macha?
Wszyc - 22-06-2014, 20:55

No problemu leży obok mnie rozebrana cała przepustnica... po robie tyle fotek ile chcesz dla Ciebie i potomności jak tylko aparat podładuje

[ Dodano: 22-06-2014, 22:07 ]
Panowie pomocy czy ktoś mi jest w stanie potwierdzić te dane? :)

Uszczelniacze 6A12:

wał rozrządu 35x50x8

wał korbowy 37x50x6

tpodsiadlo - 23-06-2014, 21:19

Ale chodzi mi oten bajer od tclu, zwykle przepustnice mam 2 zapasowe :)
Wszyc - 23-06-2014, 22:47

Przepustnicy fotki też potrzebujesz zapewniam Cie (nie ma mocowania pod linke gazu) :wink:

kaczka81s - 23-06-2014, 23:28

Wszyc, uszczelniacze się zgadzają.
Ja to robię tak: najpierw szukam danej części na ruskiej stronie http://japancars.ru/index...alog/mitsubishi wklepujesz VIN i kopiesz po zakładkach, potem szukam danej części w IC http://e-katalog.intercars.com.pl/
np. uszczelniacz rozrządu, jak go znajdę w katalogu, jest tam zakładka NUMERY OE i sprawdzam czy się numer zgadza jak tak tzn. że będzie pasować.
Wszystko do mojego 6G73 tak szukałem i wszystko pasowało.

Wszyc - 24-06-2014, 18:54

kaczka81s napisał/a:
Ja to robię tak: najpierw szukam danej części na ruskiej stronie

Tak właśnie zrobiłem... ale wolałem się upewnić bo nie chciał bym kupić nie pasujących

kaczka81s napisał/a:
Wszystko do mojego 6G73 tak szukałem i wszystko pasowało.

I dostałem satysfakcjonującą mnie odpowiedź :wink:

tpodsiadlo - 17-07-2014, 18:48

Panowie, wie ktos w ktorym miejscu jest wtyczka o zewnetrzego czujnika temperatury? wiem, gdzie jest czujnik, to znaczy wiem, gdzie powinien byc, ale po przelozeniu klimatronika nie moge zlokalizowac wtyczki zeby ten czujnik wpiac...
kaczka81s - 18-07-2014, 16:02

Tomek patrzyłem na ruskiej stronie http://japancars.ru/index...id=1&blk_id=210 (patrz strona 2) czujnik jak większość wie jest z przodu pod zderzakiem z prawej strony, (pasażera) ze zdjęć widać że kabel jest krótki, więc wtyczka będzie gdzieś pod akumulatorem (w tej okolicy :D ), do panelu klimatronika była chyba jedna, albo dwie wtyczki (nie pamiętam dokładnie, zmieniałem w nim tylko żarówki zaraz po kupnie)
Miałeś gotową wiązkę do klimatronika, czy przekładałeś z bordowego?

tpodsiadlo - 18-07-2014, 20:23

Przekladalem z bordowego,wiazke samego klimatronika przelozylem, ale czujnnik byl wpiety gdzies pod lampa, niestety przy rozbieraniu nie zwrocilem uwagi skad kable szly i teraz bol.
Ale mysle ze skoro do ecs sa wszystkie kable to i tego czujnika bedzie wtyczka...

Jeszcze co do wiazki, to tak, do panelu ida dwe wtyczki, ale sama wiazka jest wpinana do tej glownej czterema albo piecioma

A nie masz mozliwosci zerknac skad wychodzi ta wtyczka u ciebie? i ewentualnie kolor kabelkow tomoze bym sobie dosztukowal jakos...

Undercover - 18-07-2014, 21:32

To może ja jutro postaram się zerknąć co i jak ;) Wezmę aparat to i zdjęcia jak coś porobię.
tpodsiadlo - 19-07-2014, 05:57

Spoko, byloby zacnie to uruchomic bo nabilem klime ale opcja auto ma na razie jakas mega bezwladnosc.tzn jak ustawie temperature np na 18st to chlodzi i chlodzi z godzine (mimo ze mam wrazenie ze w samochodzie jest chyba juz z 10st), i jak dam np 21 potem to zaczyna normalnie grzac, mimo ze na zewnatrz 30stopni i mysle ze to moze od tego czujnika bo podpinalem kompa i bledow zadnych klimatronika nie znalazl, ale co najlepsze braku czujnika tez nie wykryl, mimo ze polaczyl sie prawidlowo, mozna bylo np testowac wentylator czy jakies inne rzeczy i niby dzialalo wszystko