To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś

MKV - 19-06-2013, 23:51

Pytanie techniczne - czy w sedanie i w kombi boczki drzwi są identyczne bo potrzebuję kompletu boczków w czarnej skórze.
ALEX-77 - 20-06-2013, 01:42

Pasują zamiennie ,jedyna różnica jest taka że od kombi mają kratkę na głośnik a z sedana nie. Sam mam własnie w moim sedanie z kombika
MKV - 20-06-2013, 05:40

ALEX-77 napisał/a:
Pasują zamiennie ,jedyna różnica jest taka że od kombi mają kratkę na głośnik a z sedana nie. Sam mam własnie w moim sedanie z kombika

No czyli innymi słowy skoro te z sedana nie mają kratki to nie mogą przecież pasować zamiennie ;) Tzn może i do sedana będą pasowały te z kombi ale nie odwrotnie...

Hugo - 20-06-2013, 08:01

MKV napisał/a:
No czyli innymi słowy skoro te z sedana nie mają kratki to nie mogą przecież pasować zamiennie
Co za problem dziur narobić? :wink: Najlepiej wytopić podgrzaną iglą :mrgreen:
Krzyzak - 20-06-2013, 08:11

ja to bym do gościa zadzwonił i umówił się na kupno auta
a potem nim na umówione miejsce przyjechał
z kamerą :)
i wkleił tu link do jego miny :)

MKV - 20-06-2013, 09:03

Krzyzak napisał/a:
ja to bym do gościa zadzwonił i umówił się na kupno auta
a potem nim na umówione miejsce przyjechał
z kamerą :)
i wkleił tu link do jego miny :)

Co więcej pojechałbym własnie moim galantem którego on na zdjęciach umieścił.
Najlepiej się by było przejechać z kilkoma znajomymi, w tym jakimś prawnikiem ;)

Póki co poprosiłem go o więcej zdjęć w tym przodu i wnętrza - ciekawe co odpisze ;)
Póki co administracja tablica.pl nie kwapi się do jakiegokolwiek działania.
Facet jest w Siedlcach więc dość blisko od Warszawy więc można się nawet do niego przejechać osobiście ;)

A oto co mówi prawo:
Art. 79.
[Odpowiedzialność cywilna]

1. Uprawniony, którego autorskie prawa majątkowe zostały naruszone, może żądać od osoby, która naruszyła te prawa:
1) zaniechania naruszania;
2) usunięcia skutków naruszenia;
3) naprawienia wyrządzonej szkody:
a) na zasadach ogólnych albo
b) poprzez zapłatę sumy pieniężnej w wysokości odpowiadającej dwukrotności, a w przypadku gdy naruszenie jest zawinione – trzykrotności stosownego wynagrodzenia, które w chwili jego dochodzenia byłoby należne tytułem udzielenia przez uprawnionego zgody na korzystanie
z utworu;
4) wydania uzyskanych korzyści.

2. Niezależnie od roszczeń, określonych w ust. 1, uprawniony może się domagać:
1) jednokrotnego albo wielokrotnego ogłoszenia w prasie oświadczenia odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie lub podania do publicznej wiadomości części albo całości orzeczenia sądu wydanego w rozpatrywanej sprawie, w sposób i w zakresie określonym przez sąd;
2) zapłaty przez osobę, która naruszyła autorskie prawa majątkowe, odpowiedniej sumy pieniężnej, nie niższej niż dwukrotna wysokość uprawdopodobnionych korzyści odniesionych przez sprawcę z dokonanego naruszenia, na rzecz Funduszu, o którym mowa w art. 111, gdy naruszenie jest zawinione i zostało dokonane w ramach działalności gospodarczej wykonywanej w cudzym albo we własnym imieniu, choćby na cudzy rachunek.

3. Sąd może nakazać osobie, która naruszyła autorskie prawa majątkowe, na jej wniosek i za zgodą uprawnionego, w przypadku gdy naruszenie jest niezawinione, zapłatę stosownej sumy pieniężnej na rzecz uprawnionego, jeżeli zaniechanie naruszania lub usunięcie skutków naruszenia byłoby dla osoby naruszającej niewspółmiernie dotkliwe.

4. Sąd, rozstrzygając o naruszeniu prawa, może orzec na wniosek uprawnionego o bezprawnie wytworzonych przedmiotach oraz środkach i materiałach użytych do ich wytworzenia, w szczególności może orzec o ich wycofaniu z obrotu, przyznaniu uprawnionemu na poczet należnego odszkodowania lub zniszczeniu. Orzekając, sąd uwzględnia wagę naruszenia oraz interesy osób trzecich.

5. Domniemywa się, że środki i materiały, o których mowa w ust. 4, są własnością osoby, która naruszyła autorskie prawa majątkowe.

6. Przepis ust. 1 stosuje się odpowiednio w przypadku usuwania lub obchodzenia technicznych zabezpieczeń przed dostępem, zwielokrotnianiem lub rozpowszechnianiem utworu, jeżeli działania te mają na celu bezprawne korzystanie z utworu.

7. Przepisy ust. 1 i 2 stosuje się odpowiednio w przypadku usuwania lub zmiany bez upoważnienia jakichkolwiek elektronicznych informacji na temat zarządzania prawami autorskimi lub prawami pokrewnymi, a także świadomego rozpowszechniania utworów z bezprawnie usuniętymi lub zmodyfikowanymi takimi informacjami.

MKV - 20-06-2013, 12:10

Zadzwoniłem do niego i się zacząłem wypytywać o samochód. Według sprzedawcy:
- więcej zdjęć mi może dosłać później
- felgi nie te ale bardzo podobno ma
- zdjęcia były robione kilka miesięcy temu jak była ładniejsza pogoda i samochód ma kilka jakichś poprawek do zrobienia
- właścicielem samochodu jest jego brat...

Na moje pytanie czemu kłamie i zamieszcza zdjęcia mojego samochodu zaczął kląć że go to nie interesuje w sposób wulgarny itp no to mu powiedziałem, ż esie spotkamy w sądzie ;)
Teraz tylko trzeba jakiegoś prawnika wynająć i zobaczymy ile się na tym da zarobić - jeden znajomy dostał 2tys, drugi 3,5tys za nielegalne wykorzystanie zdjęcia... zobaczymy...

ps. w kilka minut po moim telefonie ogłoszenie nagle zrobiło się nieaktualne ;)

Edit: Wulgar to wulgar.

gawron - 20-06-2013, 12:54

Niezła historia :lol:
MKV - 22-06-2013, 00:01

Dziś z Miśka zrobiłem szmaciano-winylową (czyli galantowa pseudo-skóra) hybrydę.
Kupiłem kilka rzeczy rozbitka i tak zamontowałem sam (dzięki mentalnej pomocy Nabassu) skórzany fotel kierowcy oraz siedzisko i oparcie kanapy + guziki podgrzewania foteli.
Z tłu sytuacja wygląda tak, że jest "skórzane siedzisko i oparcie ale materiałowe boczki koło oparcia oraz zagłówki + wszystkie boczki niestety sa ciągle szmaciane w niebieskawy marmur a i również fotel pasażera - poszukiwania brakujących części trwają ;)
4 literki sa już podgrzewane (w sam raz na lato ;) ) ale co ciekawe jakoś wygodniej potrafię sobie dopasować pozycję w tym fotelu niż w szmacianym... ciekawe...

Hugo - 23-06-2013, 21:25

MKV napisał/a:
co ciekawe jakoś wygodniej potrafię sobie dopasować pozycję w tym fotelu niż w szmacianym... ciekawe...
To fakt, skórzane fotele w Galu są nieporównywalnie wygodniejsze od szmacianych.
Fragu - 24-06-2013, 07:29

Hugo, potwierdzam w 101% - coś pięknego! :)
MKV - 28-06-2013, 17:53

Dziś od elektryka odebrałem Miśka bo zleconej przeze mnie naprawie alternatora - nie był wyraźnych oznak ale wymienili regulator napięcia ponieważ to on przede wszystkim był głównym podejrzanym okresowego braku ładowania. Pożyjemy zobaczymy co z tego będzie. Nie wyszło jakoś strasznie drogo po 150zł razem z demontażem alternatora :)
danino88 - 29-06-2013, 13:56

Cytat:
Dziś od elektryka odebrałem Miśka bo zleconej przeze mnie naprawie alternatora - nie był wyraźnych oznak ale wymienili regulator napięcia ponieważ to on przede wszystkim był głównym podejrzanym okresowego braku ładowania. Pożyjemy zobaczymy co z tego będzie. Nie wyszło jakoś strasznie drogo po 150zł razem z demontażem alternatora :)

Watpie zeby to pomogło :)

MKV - 29-06-2013, 21:53

danino88 napisał/a:
Cytat:

Watpie zeby to pomogło :)

Wiesz- ten element zawiera również to miejsce gdzie się wpina wiązkę wraz ze wzbudzaniem alternatora a jak wiadomo wcześniej komputer pokazywał mi problem w głównym obwodzie alternatora czyli między innymi łączność na tych kostkach - przy alternatorze, pod skrzynka bezpiecznikową lub przy komputerze... jak narazie nie było żadnego problemu od wymiany - oby tak zostało...

danino88 - 30-06-2013, 15:10

oby :)