[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Jaki najlepszy olej do Lancera i dlaczego?
Jurii - 26-03-2018, 09:13
no ok więc płukanie silnika i zalanie Liqui Moly Synthoil High Tech 5W-40 myślałem że do miasta będzie lepszy 5w30 dzięki za podpowiedźi
[ Dodano: 26-03-2018, 09:16 ]
eneos jest 5w30 niby bardziej był by do miasta i byl by lepszy dla lancucha rozrzadu niż Liqui Moly lecz ten wydaje się po prostu lepszy w parametrach ok nie ma co dalej kombinować zrobię tak jak polecacie
apg2312 - 26-03-2018, 18:17
muka997 napisał/a: | jeśli chce sie uszczknąć jeszcze pare złotych to warto zajrzeć na aledrogo |
Akurat pewnych produktów (dotyczy to między innymi oleju silnikowego) to osobiście bym na giełdzie czy jakim serwisie aukcyjnym nie kupował. IMHO zbyt duże ryzyko kupna podróbki. No ale co kto lubi
Jurii - 26-03-2018, 21:41
liqui w normalnym ,,sklepie,, kosztuje 270zl a na aukcjach 170zl sto złotych różnicy no ale jak ma się podrobiony olej trzeba opuścić z ceny żeby schodził dlatego odpuściłem sobie liqui bo musiał bym upaść na głowę żeby dac za olej 270 zł a 140 za eneos s mogę dac więc jeżeli nie widać różnicy to po co przepłacać sprawę oleju mam z głowy teraz jeszcze coś znajdę do skrzyni świece filtry wymienione już i będę gotowy do sezonu
muka997 - 26-03-2018, 23:28
apg2312 napisał/a: | muka997 napisał/a: | jeśli chce sie uszczknąć jeszcze pare złotych to warto zajrzeć na aledrogo |
Akurat pewnych produktów (dotyczy to między innymi oleju silnikowego) to osobiście bym na giełdzie czy jakim serwisie aukcyjnym nie kupował. IMHO zbyt duże ryzyko kupna podróbki. No ale co kto lubi |
szczerze kupowałem go już tam kilka razy i nigdy nie było problemu, zwłaszcza że moim poprzednim samochodem był galant z V6 i jak lałem inny olej (2 pierwsze razy) i przeszedłem na liqui moly (za każdym razem kupiony na aledrogo) silnik ewidentnie ucichł (łącznie z hydraulicznymi popychaczami), oczywiście jestem świadomy możliwości podróbek ale również wiem że sklepy dowalają taką marże że .... szkoda gadać
apg2312 - 26-03-2018, 23:42
Jurii napisał/a: | odpuściłem sobie liqui bo musiał bym upaść na głowę żeby dac za olej 270 zł |
215 zł
http://zmienolej.pl/pl/ol...gh-tech-1307-5l
220 zł
http://sklep.lucart.pl/li...-5l-p-1239.html
Co do ceny oleju Eneos, to teraz mnie zdziwiłeś, bo Eneos jest zazwyczaj sporo droższy od LM.
muka997 napisał/a: | szczerze kupowałem go już tam kilka razy i nigdy nie było problemu |
Owszem, jeśli jest to normalny sprzedawca, najlepiej mający sklep/punkt odbioru w bliskim zasięgu.
HUGIO - 27-03-2018, 00:40
apg2312, Ja w tamtym roku w sklepie kupiłem Eneosa PHS ale 5w30 4l za 120zł, a 1l za 32zł, więc wyszło raczej sporo taniej od LM
Jurii - 27-03-2018, 10:19
byłem w sklepie który jest dystrybutorem LM i powiedzieli 270zl to samo w inter cars w Łodzi po za tym LM ma specyfikację do wv i mercedesa a eneos ma do nissana hondy i mitsubishi fakt faktem że za 5L zapłacę 170 zł tak jak za LM na allegro ale odpada mi płukanie silnika mam wrażenie że to trochę tak jak z oponami kiedyś nie było zimowych i człowiek jeździł i było dobrze teraz też by mógł jeździć na wielosezonowych i też było by ok ale producenci wymyślili opony na zimę i lato żeby zwiększyć zyski jak by mogli to by wprowadzili opony na dzień i noc tak samo jest z olejami siedzą tegie głowy wymyślają opisy co to olej nie potrafi żeby wymusić z człowieka dwa razy więcej za olej a suma sumaru jak się kupi zwykły olej i będzie się dbało o wymiany to też będzie dobrze ..
tyku - 27-03-2018, 10:32
Golotheman - 27-03-2018, 10:53
Najważniejsze kryterium to takie, żeby nie było masła w silniku. Bo niestety reszta kwestii nie jest organoleptyczna i doświadczamy je dopiero po dłuższych przebiegach i zazwyczaj kończy się to poważniejszą usterką. Jedyne opinie, które mają sens, to długodystansowe pt. jeżdżę na shellu 8 lat i silnik chodzi, zawory w normie. I to już jest jakas opinia. A hasło -jeżdżę na castrolu, ale po 10tys jest lipa, zmieniam na LM bo 270 zł to bajer, ale płukanka itp. Kurcze nie czuje różnicy, mam już 15tys na zegarze, chyba jednak zaleje motulem. to już darujmy sobie
Mi gaziarz tylko powiedział - co to nie ma innych olei jak shell ? Ja stwierdziłem, że jak dobrze oczyszcza, silnik jest czysty, nie mam problemów z odpalaniem ani z innymi parametrami, cena jest ok, to po co przepłacać, skoro spełnia normy ? Wymiana co 10 tys i powinno być git.
apg2312 - 27-03-2018, 11:15
HUGIO napisał/a: | byłem w sklepie który jest dystrybutorem LM i powiedzieli 270zl to samo w inter cars w Łodzi |
Bez problemu znajdę sklepy, w których będzie jeszcze drożej. Tylko o czym to niby ma świadczyć ? W Polsce ceny nie są regulowane odgórnie.
Tak na marginesie - podany przeze mnie sklep http://sklep.lucart.pl/ też jest oficjalnym dystrybutorem Liqui Moly (tak mi powiedziano w dwóch sklepach, w Katowicach i w Bytomiu), a jakoś ma sporo niższe ceny.
Jurii napisał/a: | LM ma specyfikację do wv i mercedesa a eneos ma do nissana hondy i mitsubishi |
Specyfikacja LM Synthoil High Tech 5W-40
ACEA A3
ACEA B4
API SM
API CF
Wszelkie inne specyfikacje, dotyczące konkretnych marek czy nawet poszczególnych modeli aut to reklamowy bełkot. Ale ludzie się nabierają.
Jurii napisał/a: | to trochę tak jak z oponami letnimi kiedyś nie było zimowych i człowiek jeździł i było dobrze teraz też by mógł jeździć na wielosezonowych i też było by ok |
A ktoś Ci każe kupować zimówki czy wielosezonówki ? W Polsce takiego obowiązku nie ma, no chyba, że wyjeżdżasz za granicę, gdzie taki obowiązek jest. Ja jeżdżę cały rok na letnich, i żyję.
Jurii napisał/a: | suma sumaru jak się kupi zwykły olej |
Rzepakowego nie polecam. Jeśli już, to słonecznikowy
Jurii napisał/a: | będzie się dbało o wymiany to też będzie dobrze .. |
A przynajmniej powinno być. Zadam Ci proste pytanie - jaki orientacyjnie przebieg robisz rocznie ? Średnia w Polsce to mniej więcej między 10 a 15 tyś km rocznie. Czyli wymianę oleju statystyczny polski kierowca robi raz na rok. Co innego by było, gdybyś robił 15 tyś. km MIESIĘCZNIE, i dokonywał wymiany oleju co miesiąc. Wtedy owszem, warto popatrzeć i poszukać za jakimś tańszym olejem, bo w skali roku oszczędność będzie znacząca. Ale wymieniając olej raz, góra dwa razy w roku to chyba stać Cię, żeby silnikowi zrobić dobrze ? Odwdzięczy się z nawiązką.
Ale wbrew pozorom zdaję sobie cały czas sprawę, że to Twoje auto, i wlejesz sobie taki olej, jaki będziesz chciał.
Jurii - 27-03-2018, 16:05
No. 1 in JAPAN https://m.fotosik.pl/zdjecie/3c52b3a21316d6da jeżeli nie widać różnicy to po co przepłacać
[ Dodano: 27-03-2018, 17:49 ]
jak dla mnie możesz szukać firmowego oleju za najniższą cenę ale to się chyba mija z celem https://m.youtube.com/watch?v=ffxtK6n105Y ludzie korzystają na takim myśleniu że ktoś chce dołożyć 50zl do średniej klasy oleju i mieć olej z górnej półki http://www.dziennikzachod...jecia,10166548/ a potem ochy i achy bo to nie ten olej https://liquimoly.sklep.pl/pl/p/Diesel-Synthoil-5W-40/88 tak na marginesie jeżeli chciał byś dobrać odpowiedni olej z LM pod lancera to producent nawet go nie przewidział LM zrobił olej pod niemieckie silniki więc jak ktoś ma niemieckie auto to niech kupuje LM Noe ma problemu moim zdaniem do Japończyków będzie lepszy japoński olej bez bełkotu reklamowego że przywraca pierwotną żywotność silnika itp żeby podbić cenę a co do opon to nikt mi nie karze kupować zimowych opon lecz chodziło mi o co innego lecz nie będę się tutaj znowu produkował na ten sam temat jeżeli chcecie kupujcie LM za 170 zł i fajnie tak samo jak np oryginalne buty za 120 zł z allegro moim zdaniem jeżeli chcemy porządna rzecz kupujemy z pewnego źródła i tyle a nie niby porządna rzecz i szukamy gdzie najtaniej żeby najwięcej zaoszczędzić a potem zdziwienie że olej podrabiany albo że po pół roku buty się rozpadają lepiej pójść na kompromis nie kupować najtańszego bo to z czegoś musi się brać zazwyczaj z materiałów z których dany produkt jest zrobiony ani z górnej półki żeby nie przepłacać za firmę i bełkot
kamilox4 - 05-04-2018, 12:21
Od wczoraj po płukance zalałem silnik (1.6, 2011) olejem Eneos Premium Hyper S 5W30 (do tej pory lałem Millersa XF LL 5W30). I po przejechaniu ok 100 km, cisza Inny pomruk, łagodniejszy, przy lusterku mam powieszony łańcuszek którego przy ruszaniu zawsze było słychać, teraz nic, po prostu cisza. Silnik pracuje ciszej nawet przy większych prędkościach. Nie jest to kompletna cisza ale ciszej niż na Millersie
lukas1 - 06-04-2018, 09:12
Chlopaki, u mnie pyknelo 146 tys km i do tej pory lalem 5w30 millers,
Pytanie czy przy tym przebiegu dalej trzymac 5w30 czy moze 5w40 lepiej zalac?
Golotheman - 06-04-2018, 09:32
różnica między 5w30 a 5w40 jest tylko pod względem lepkości. Jeśli robisz mniej niż 10km w trakcie jednego przejazdu, to bierz 5w30. Jak wygrzewasz olej na dłuższych odcinkach, to lepiej wziąć 5w40 - ale trzeba mieć na uwadze trochę trudniejsze rozruchy na 40-stce przy ujemnych temperaturach.
lukas1 - 06-04-2018, 10:50
dzienx czyli dalej 5w30 bo fdo pracy mam okol 5 -7 km .
[ Dodano: 06-04-2018, 11:41 ]
ENEOS hyper ma 5w30 ACEA3
ENEOS PREMIUM ULTRA - 5W30 ACEA3
do tej pory zalewalem tym
Millers Oils EE LONGLIFE 5W30 5L ACEA 3
jest sens zamienac na ENEOSA???
[ Dodano: 07-04-2018, 09:32 ]
ps
czy C3 jeslt lepsze od C2 dla 2009-146 tys km ?
dziekuje
[ Dodano: 09-04-2018, 16:31 ]
ENEOS PREMIUM ULTRA 5W30 ACEA C3
ENEOS PREMIUM HYPER 5W40 ACEA C3
ENEOS PREMIUM HYPER MULTI 5W30 ACEA A5/B5
ENEOS PREMIUM HYPER S 5W30 ACEA C2
i ze storny producenta tak pisza do miska 1.8 2009 143km
Recommendation:
1 ENEOS Premium Hyper Multi 5W30 ACEA A5/B5
2 ENEOS Premium Hyper 5W30 ACEA C3 (10) A3/B3/B4 (08)
3 ENEOS Premium Plus 10W30
czyli chyba jesli 5w30 i C3 to :
2 ENEOS Premium Hyper 5W30 ACEA C3 (10) A3/B3/B4 (08)
[ Dodano: 10-04-2018, 12:41 ]
Motul 8100 X-Clean+ C3 5W30 ktos go uzywa?
[ Dodano: 10-04-2018, 13:23 ]
zamowiony Motul 8100 X-Clean+ C3 5W30 5L z oil landu
|
|
|