To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia

tatahani - 26-02-2014, 13:22

W 2014 wchodzi nowy kolor, zamiast miedzianego: czerwony.
jero66 - 26-02-2014, 13:35

krzychu napisał/a:
tatahani - albo obie rzeczy mogą po prostu wymagać skrzyni automatycznej....

Dokładnie tak jak piszesz... jak jadę na aktywnym i coś mi zajedzie drogę to musi nawet zredukować - przyhamowanie nie wystarczy. Co do asystenta pasa ruchu to tylko"piszczy" wię pewnie może być w każdej wersji... ale mnie to wnerwia i już mam odruch, że od razu to wyłączam :)

mitsu00 - 26-02-2014, 14:15

jero66 napisał/a:
Dokładnie tak jak piszesz... jak jadę na aktywnym i coś mi zajedzie drogę to musi nawet zredukować - przyhamowanie nie wystarczy. Co do asystenta pasa ruchu to tylko"piszczy" wię pewnie może być w każdej wersji... ale mnie to wnerwia i już mam odruch, że od razu to wyłączam :)

Jaka masz wersje wyposazenia? Pytam bo w SE np te gadzety sa tylko w najwyzszej wersji Instyle i tylko w polaczeniu z Navi i automatem. Tzn jest werja tylko Instyle bez Navi; jest z Navi no i z Navi i z tymi bajerami. Osobne kody zamowienia.

jero66 - 26-02-2014, 16:05

mitsu00 napisał/a:
Jaka masz wersje wyposazenia?

Instyle+, 2,2Diesel, AT ale wiem, że w modelu 2014 będzie to tylko w wersji Navi (m.in. dlatego zdecydowałem się na rocznik 2013)

mitsu00 - 26-02-2014, 16:50

jero66 napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Jaka masz wersje wyposazenia?

Instyle+, 2,2Diesel, AT ale wiem, że w modelu 2014 będzie to tylko w wersji Navi (m.in. dlatego zdecydowałem się na rocznik 2013)
A wiec takie same pakiety jak w SE. Te bajery nie sa dostepne w Intense+ nawet jesli jest automat.
Old JDM - 26-02-2014, 23:11

tatahani napisał/a:
W 2014 wchodzi nowy kolor, zamiast miedzianego: czerwony.

Skad masz ta informacje ? Z tego co doczytalem w artykule, to wchodzi czerwony jako nowy kolor do palety. Nic nie pisze o wycofaniu miedzianego. Z ciekawosci pytam :mrgreen:

tatahani - 26-02-2014, 23:16

W salonie mi tak powiedzieli.
Old JDM - 26-02-2014, 23:24

OK. No to trzeba bedzie poczekac, bo z tego co widzielismy z zona u dealera, to sa juz roczniki 2014, ale modelowo to jest 2013 przedliftowy. Czyli ten lift sie jeszcze nigdzie nie pojawil, a te przedlifty 2014 sa w miedzianych kolorach. :mrgreen:
mitsu00 - 27-02-2014, 07:00

Old JDM napisał/a:
OK. No to trzeba bedzie poczekac, bo z tego co widzielismy z zona u dealera, to sa juz roczniki 2014, ale modelowo to jest 2013 przedliftowy. Czyli ten lift sie jeszcze nigdzie nie pojawil, a te przedlifty 2014 sa w miedzianych kolorach. :mrgreen:
Produkcja od wrzesnia/pazdziernika w Mitsu zaliczana juz jest do nastepnego roku modelowego. Zreszta tak jest u wiekszosci producentow.
Old JDM - 27-02-2014, 17:05

Czyli Outlandery 2013 do Sierpnia/Wrzesnia 2013, a Outlandery Lift 2014 od Wrzesnia/Pazdziernika 2013 ? Dobrze rozumiem ? :P
tatahani - 27-02-2014, 17:12

Właśnie wróciłem z przejażdżki CVT. Jestem, że tak powiem pod silnym wrażeniem. Ciężkie mają handlowcy zadanie żeby to sprzedać.
Old JDM - 27-02-2014, 17:44

tatahani napisał/a:
Właśnie wróciłem z przejażdżki CVT. Jestem, że tak powiem pod silnym wrażeniem. Ciężkie mają handlowcy zadanie żeby to sprzedać.

Bardzo ciezkie. Specyfika przyspieszania tramwaju. Jak ktos chociaz raz jezdzil dobrym tiptronic-iem lub co lepsza, DSG - ten bedzie mocno wiedzial o co chodzi :badgrin:

mitsu00 - 27-02-2014, 18:00

tatahani napisał/a:
B dyplomatyczne podsumowanie ze charakterystyka silnika z ta skrzynia jest do :butthead:
tatahani - 27-02-2014, 21:09

Mam do Was pytanko jeszcze o kolor. Mam mało doświadczenia w kupowaniu i sprzedawaniu aut. Jak pod kątem późniejszej odsprzedaży wygląda sprawa takiego koloru jak ten miedziany? To mało popularny kolor i budzi różne odczucia w zależności od gustu. Mi się on bardzo podoba ale czy później nie będzie mi go przez to trudno odsprzedać. Czy wręcz na odwrót; kolor już nie będzie produkowany, jest wyjątkowy i będzie to atut?
Old JDM - 27-02-2014, 22:27

Wypowiem sie za siebie. Wg mnie zawsze sprzedaz sie ladny samochod. Slabym popytem cieszy sie kolor czerwony. Miedziany - wyglada wyjatkowo. Sadze ze bedzie atutem niz przeszkoda w sprzedazy. Natomiast powiem ci jedna rzecz - jesli ty jeszcze przed zakupem (juz nie mowie nawet ze nie jestes zdecydowany) rozwazasz juz sprzedaz - to wg mnie powinienes sie zastanowic czy powinienes kupowac nowy samochod marki Mitsubishi. I to jeszcze Outlandera. Nie obraz sie - ale tym torem, to kup Passata w kombi i dieslu - sprzedasz go zawsze. Chcesz ocenic cos - co bedzie za minimum 3-5 lat, bo podejrzewam ze na tyle chcesz kupic ten samochod. To niemozliwe. :roll: