Outlander III Ogólne - Outlander PHEV
MiG25 - 12-02-2023, 10:13
Jedynie jeszcze co mi przychodzi do głowy , to to ,żeby zmienić gniazdko....
Masz ładowarkę 10A czy 16A ?
Ja mam 10A i takie 4godzinne ładowanie potrafi tak nagrzać styki gniazdka, że po pewnym czasie się żółte zrobiło ( najpierw wokół bolcy) , trzeba zadbać ,żeby było dobrej jakości z dobrym stykiem. Ciekawe co by się działo przy 16A....
Ostatecznie spróbować innej ładowarki. W niej jest tylko elektronika która generuje sygnał modulowany , i w zależności od częstotliwości takim prądem jest ładowany akumulator ( tak na prawdę to się nie powinno nazywać ładowarką ) , może ten generatorek częstotliwości w nim niedomaga...
Maciej1079 - 12-02-2023, 11:48
Zaskoczył i ładuje znowu.
Wczoraj popołudniu w drodze (dystans +/- 8km) do domu przełączyłem na tryb ładowania i podładowal do 9km zasięgu, podpiąłem kabel i doładował resztę baterii do pelna.
Za pierwszym razem w lecie zaczął ładować bez jazdy w trybie ładowania. Gniazdko u mnie ok, pierwsza sytuacja taka miała w lecie i byłem wtedy na urlopie, inne miejsce, teraz w domu, więc to nie wina gniazdka.
Ogólnie dziwne to trochę.
Serwis w marcu, poruszę temat, niech szukają, może coś znajdą. Jak się czegoś dowiem dam znać.
Rander - 12-02-2023, 15:29
Maciej1079 napisał/a: | Zaskoczył i ładuje znowu.
Wczoraj popołudniu w drodze (dystans +/- 8km) do domu przełączyłem na tryb ładowania i podładowal do 9km zasięgu, podpiąłem kabel i doładował resztę baterii do pelna.
Za pierwszym razem w lecie zaczął ładować bez jazdy w trybie ładowania. Gniazdko u mnie ok, pierwsza sytuacja taka miała w lecie i byłem wtedy na urlopie, inne miejsce, teraz w domu, więc to nie wina gniazdka.
Ogólnie dziwne to trochę.
Serwis w marcu, poruszę temat, niech szukają, może coś znajdą. Jak się czegoś dowiem dam znać. |
Przypomniałem sobie, że dwa razy mi się zdarzyło, że u mnie nie naładował.
Za każdym razem niedokładnie i nie do końca włożyłem wtyk ładowarki do samochodu (wiatr, deszcz i pośpiech).
Sprawdź, czy tam nie leży problem.
nemmooo - 12-02-2023, 21:57
U mnie się nie ładował jak poklikałem w opcjach ładowania i godziny się nie zgrywały:D Tak to ładuje się z każdego gniazdka, na słabszych niestety wybija korki:(
Michauek22 - 13-02-2023, 15:38
Maciej1079 napisał/a: | Ogólnie dziwne to trochę. |
Bo to prąd jest... A z prądem nie ma żartów
iwi - 13-02-2023, 21:57
Maciej1079 napisał/a: | Aplikacja nic nie pokazuje bo nie chciała się połączyć |
z aplikację jest trochę problemów, ale może zmień telefon.
Na Oppo nie idzie w ogóle, na Huawei i Xiaomi żadnych problemów z podłączeniem.
mohinder - 13-02-2023, 22:31
Z aplikacją jest jeszcze jeden problem, często się wykrzacza na androidze 13.
iwi - 14-02-2023, 08:39
nemmooo napisał/a: | A wykluczyłeś kwestie mechaniczne silnika? Urwana poduszka przy silniku lub cokolwiek mechanicznego? |
a może jakieś sprzęgło łączące generator z silnikiem, które nie odbija.
Na filmie 1 widać jak od razu po zapaleniu pokazują się wartości na obrotach i na generatorze
Na drugim filmie to samo (w obu przypadkach wywołuje to błąd i silnik się wyłącza)
w trzecim przypadku generator startuje z zerową wartością i dopiero po paru chwilach rozpoczyna się produkcja prądu - czyli sprzęgło zadziałało (jeśli jakieś jest)
Samochód w serwisie, ale opisując problem jeszcze takie coś zauważyłem.
[ Dodano: 14-02-2023, 08:45 ]
mohinder napisał/a: | Z aplikacją jest jeszcze jeden problem, często się wykrzacza na androidze 13. |
Możesz mieć rację OPPO jest z 13 androidem i rzeczywiście nie działa, a Xiaomi jest z Androidem nr 12. Huawei był starszy więc numer pewnie 11
Michauek22 - 20-02-2023, 15:27
Czy mi się wydaje czy używane PHEV-y drożeją ?
Bizi78 - 20-02-2023, 17:10
Wszystkie używane drożeją.
waran73 - 20-02-2023, 19:07
Poczekajcie pany na rok 2035 i co sie bedzie troche wczesniej działo..od 2035 zakaz rejestracji spaliniaków--przecież brukselscy bolszewicy nie muszą dojeżdzać na lpg do roboty co rano..więc co im tam wprowadzić zakaz..Juz widze jak na wielotysiecznych polskich blokowiskach wieczorową porą ładują sie tysiące elektryków naraz...ha ha..
Moze nawet 25letnie tico bedzie po 50 tysiecy..kto wie? zobaczymy..przez łzy..
nemmooo - 20-02-2023, 21:08
Waran73, czytaj ze zrozumieniem i podawaj rzetelnie fakty, zakaz będzie dotyczył rejestracji nowych aut. W 2035 (prawdopodobnie) również nie będzie można sprzedawać NOWYCH aut spalinowych. Auta używane będą dopóki będą. NIc tylko kupować 10 letnie Tico i postawić pod kołdrę, za 12 lat będzie jak znalazł.
waran73 - 20-02-2023, 21:21
Kolego złoty..jeśli podałem jakieś fakty nierzetelnie,np.przesadziłem albo niedopowiedziałem coś...to nic sie wielkiego raczej nie stało. Brukselczycy na pewno to nadrobią..jeszcze bedziemy nieraz zdziwieni--tak coś czuje.. i teraz takie dwie opcje do przemyślenia, 1-czy producenci naprodukują duzo spaliniaków wiedząc ze wszystko sie sprzeda przed godziną ,,W"? 2-czy tez radosnie odpuszczą produkcje 2-3 lata przed 2035 stwierdzając ze i tak nie ma to sensu i zasypią salony elektrykami które bedą tak tanie jak prąd po ideologicznych podwyzkach..? no bardzo ciekawe czasy..bardzo..
nemmooo - 21-02-2023, 13:52
Jak to mawiają "obyś żył w ciekawych czasach".
Natomiast, podawanie nierzetelnych faktów powoduje że kolejne osoby przekazują je również nierzetelnie co prowadzi do różnych clikbajtowych tekstów. Wiem, że to forum może nie mieć takiego zasięgu, ale jest miejscem, w którym ludzie dowiadują się różnych ważnych i potrzebnych rzeczy.
Myślę, że samochody elektryczne nie będą największym problemem nadchodzących czasów.
tościk - 21-02-2023, 15:32
nemmooo napisał/a: | podawaj rzetelnie fakty, zakaz będzie dotyczył rejestracji nowych aut. W 2035 (prawdopodobnie) również nie będzie można sprzedawać NOWYCH aut spalinowych. Auta używane będą dopóki będą. |
Auta używane będą ograniczone strefami czystego transportu i wiele wskazuje na to, że również podatkami.
nemmooo napisał/a: | Myślę, że samochody elektryczne nie będą największym problemem nadchodzących czasów. |
Ale to nie auta elektryczne są problemem. One są tylko marną wymówką i mydleniem oczu.
Problemem jest ograniczanie wolności ludzi poprzez zmuszanie żeby nie ruszali się dalej niż 15 minut od swojego miejsca zamieszkania i to najlepiej na piechotę, góra rowerem. A robi się to m. in. przez tępienie aut spalinowych i niszczenie komunikacji zbiorowej.
|
|
|