Nasze Miśki - Galant Marcino historia jednego z pierwszych EAW na MM
Krzyzak - 22-03-2018, 08:34
| Marcino napisał/a: | | Będę rozwiercał jak coś. | Alex do Barracud ma fajne info na ile zrobić dysze, poszukaj może AC też
pewnie do tej mocy będzi optymalnie mieć 2.8mm, mam takie wiertło jakby coś a ty masz już sprawną tokarkę? - żeby kręcić dyszą a wiertło na stałce
Marcino - 22-03-2018, 08:58
| Krzyzak napisał/a: | | a ty masz już sprawną tokarkę? - żeby kręcić dyszą a wiertło na stałce |
No oczywiście ze cały czas sprawna. Jest uchwyt do konika nawet:) Wytoczyłemsobie zaślepki do wtryskiwaczy po instalacji Vialle z mosiądzu. Jedynie muszę sie przypomnieć o nowy imak do nożny. Bo obiecany mam od grudnia.
Co do tokarki to muszę na nią zrobić specjalny stolik taki żeby miejsca nie zabierał za dużo a być możne nawet będę ja chował bo przecież nie robi się codziennie:)
Wiertła kupowałem kiedyś w Bolmecie chyba od 2mm do 3mm co 0.1mm no chyba ze się zużyły.
Krzyzak - 22-03-2018, 11:39
A jak w Bolmecie to dobre, też tam kupuję, kobaltowe głównie a jak nietypowy wymiar to nawet zwykłe...
Marcino - 26-03-2018, 09:29
W sobotę robiłem C5 1.8 LPG. Zmiana wtrysków z Valtec czerwone na AC W02
Wiertła mam od 2.0 do 2.9mm kupiłem własnie w Bolmecie w sobote. Wierciliśmy na tokarce - bajka.
Samochód zaczął jeździć na LPG tak jak potrzeba. Za tydz jeszcze mu podreguluje jak trochę pojedź. daliśmy dysze 2.6mm tak jak miał ale wg mnie mogły by być 2.4 bo mnożnik trochę za nisko w okolica 1. Z problemów to pęknięty trójnik podciśnienia i wg mnie problemy z 3cim wtryskiem benzynowym. No i świece do wymiany bo nie wiadomo kiedy wymieniał... ech..
Teraz czas na moje V6 ale nie wiem czy przed świętami dam rady.
Krzyzak - 26-03-2018, 11:17
Mam ten komin dla ciebie, ale chyba dziś nie odbierzesz bo muszę do lekarza szybko jechać.
Umówmy się na jutro.
Marcino - 29-03-2018, 10:52
Dzięki Krzyżak za kominek. Bede działał po świetach, Wczoraj była akurat awaria LPG, pękł przewóc od czujnika ciśninia LPG tak ze się dobrze skłąda i wszytko wymienie przy okazji.
Marcino - 05-04-2018, 11:18
Przyszła wiosna i ciepło... odpadło mi wczoraj lusterko przyklejone na klej na gorąco w środku.
Krzyzak - 05-04-2018, 12:22
Mam zapasowe lusterko wewnętrzne, chcesz? Trochę sreberko schodzi, ale nie ma tragedii.
Marcino - 05-04-2018, 13:02
Ja mam popsuty wyłamany uchwyt co się łaczy z tym przy szybie. Tam jest to na taką zasówkę i blacha
Moze da sie lusterko wymienic jak masz uchwyt dobry...
robertdg - 05-04-2018, 13:56
Lusterko nadaje sie na swietnik, poza polamanym uchwytem brakuje sprezyny kotwiacej
Marcino - 05-04-2018, 14:39
| robertdg napisał/a: | | Lusterko nadaje sie na swietnik, poza polamanym uchwytem brakuje sprezyny kotwiacej |
Ano faktycznie coś tam jeszcze brakowało....
Na razie zamontuje na klej no chyba ze uda się przełożyć
Hugo - 05-04-2018, 19:57
| Marcino napisał/a: | | Na razie zamontuje na klej no chyba ze uda się przełożyć | Lepiej tego nie rób, bo jak będziesz chciał wymienić na sprawne to będzie problem zdjać stare i żebyś czasami nie miał jeszcze szyby do wymiany...
Mam takie lusterko w idealnym stanie jakby co. Nic tylko wpiąć.
Krzyzak - 05-04-2018, 20:08
Marcin - jesteś w Polsce? Bo mogę jutro zabrać to lusterko to sobie obejrzysz. Moje jest całkowicie sprawne tylko w kilku miejscach na brzegach schodzi sreberko. Ale mocowanie i sprężyna są.
Marcino - 06-04-2018, 08:45
Jeszcze jestem. Jade w poniedziełek wracam w piatel o 13 wiec mozemy za tydz się umówić na spokojnie.
Wczoraj zamiast samochodu naprawiałem wertukulator.... zatarte łożysko na silniku. Kupiłem dziś wszytkie 4szt SKF.... czyli podwoiłem wartość maszyny, no ale trawnik trzeba zrobić, nie ma wyjścia
Krzyzak - 06-04-2018, 12:09
A też już naprawiałem te łożyska - ale tam są 607 bodajże one po 5zł chodzą...
PS. sprawdzałem wczoraj i nie widzę tego lusterka - jak go nie znajdę w pudle to znaczy że... wyrzuciłem
|
|
|