Off Topic - Chcę powiedzieć, że... część IX REKOMBINACJA
Krzyzak - 19-05-2025, 07:50
Też wczoraj było koszone. I u mnie podobnie - ja odpalam a kobita kosi - potem daje kurom a te lubią świeżą trawkę z koniczyną. Kolor żółtek jest zupełnie inny przez to.
Rok temu prawie kupiłem akumulatorową kosiarkę Ryobi (bo mam sprzęty i mógłbym aku wykorzystać), ale na szczęście okazało się, że w mojej pękła tylko piasta i tanio naprawiłem.
tościk - 19-05-2025, 12:37
U mnie na szczęście kosić nie ma co. Same piachy dookoła
Za to dałem się skusić na kawę Illy w wersji classico i chyba był to błąd. Po zaparzeniu pachnie ukiszoną skarpetą, smakuje podobnie. Dużo mleka i cukru potrzebowałem, żeby moje zmysły to zniosły
Co ciekawe w puszce pachnie pięknie i nosa mógłbym nie wyjmować, więc się zastanawiam, skąd taka różnica po zalaniu.
Bizi78 - 19-05-2025, 12:49
tościk, może wodę z kałuży wziąłeś .
joujoujou - 20-05-2025, 00:06
Kawa.
Marcino - 20-05-2025, 08:02
Kawa się włąsnie pije. I jest i ona ciepła wiosna. Nareszcie. Na tą czesc moto odpalone.
tościk - 20-05-2025, 10:11
Bizi78 napisał/a: | tościk, może wodę z kałuży wziąłeś . |
Wziąłem taką ewentualność pod uwagę, w końcu na budowie jak się człowiek zarobi, to może coś głupiego nieświadomie odwalić
Niestety, po umyciu i wygotowaniu czajnika oraz kubka i zalaniu wody na pewno z kranu, drugi kubek tej kawy nadal pachniał i smakował ukiszoną skarpetą
To będzie długaśna puszka kawy
joujoujou - 21-05-2025, 00:00
Kawa na dobry wieczór.
Marcino - 21-05-2025, 09:42
Dzien dobry. Dobrze ze mamt przyscisk pokaż posty od ostaniej wizyty - ułatwia życie na forum.
Kawa zrobiona juz druga. Pomidorki w liczbie 56 szt wsadzone zarówno w tunelu jak i w gruncie.
Jazda moto rano do pracy to jednak czysta przyjemnośc, czuje sie jak kiesyś szeryf na koniu
jacek11 - 21-05-2025, 22:30
Moja Yamaszka czeka na przegląd. Na początku miesiąca wyszedł, i jakoś nie było czasu, jak i pogody, co by na skp pojechać. Może w sobotę polecę podbić pieczątkę.
joujoujou - 22-05-2025, 00:03
Marcino napisał/a: | pokaż posty od ostaniej wizyty - ułatwia życie na forum | Tylko tak przeglądam forum. Zresztą każde inne też.
Niezwykle przydatne.
jacek11 - 23-05-2025, 23:51
Piątek, wieczór, tak więc pasuje po raz trzydziesty trzeci ogłosić łikend w tym temacie
Jutro rano kawa
joujoujou - 24-05-2025, 09:23
Już jest jutro rano.
Kawa.
pamar - 25-05-2025, 07:21
...oczywiście niedziela a ja nie śpię od czwartej
Darku, wczoraj mierzyłem poziom wody w studni, niestety u mnie spada, w zeszłym roku 1,8m a wczoraj tylko 1,5m a opady w centrum były naprawdę spore.
A w temacie mycia aut, po długiej przerwie nareszcie ogarnąłem zgrubsza Carismę, niestety znalazłem sporo ognisk znienawidznej, muszę jeszcze felgi doprowadzić do przyzwoitości i blacharza odwiedzić
joujoujou - 25-05-2025, 10:35
pamar napisał/a: | ja nie śpię od czwartej | Witaj w klubie.
Tylko u mnie to rezultat ciągłej pracy na nocną zmianę - spać idę bardzo wcześnie to i budzę się wcześnie.
Krzyzak - 25-05-2025, 21:10
Ja mam węzły na sznurku do pompy i gdy wstawiałem ją wiosną, to poziom wody był wyżej niż rok temu. Oczywiście już korzystałem - np. dziś od 18 lałem na trawnik.
Otworzyłem też kawę Bourbon - smak średni, mocno kwaśna i całkiem mocna. Jest robiona przez Luigi Lavazza. Znacznie lepsza od aromatyzowanych kaw Sati.
|
|
|