Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki
Marcin-Krak - 11-01-2012, 09:08
Ten temat zadaje kłam rzeczonej niezawodności i wspaniałości Mitsu
Ja mam Mazdę i nie muszę przy niej cały czas dłubać
Pewnie gdybym nie miał 2 lewych rąk do mechaniki, to bym działał jak autor niniejszego tematu
Torp12 - 11-01-2012, 09:34
Brakuje tylko fotek z wykonanych prac:)
Krzyzak - 11-01-2012, 09:42
| Hugo napisał/a: | | Najlepszy temat na forum MM. |
myślę, że są lepsze - vide Bartka didżeja
ale dzięki - staram się, jak mogę
| robertdg napisał/a: | | nie masz sił i sprzedajesz |
początek się zgadza, bo robię wszystko z podłogi w pozycji leżącej, na styropianie
ale druga część, to już nie - on jest niesprzedawalny
(i nie chodzi tylko o cenę...)
| Marcin-Krak napisał/a: | | Ten temat zadaje kłam rzeczonej niezawodności i wspaniałości Mitsu |
raczej odwrotnie - skoro 22 letni sworzeń z rozwaloną gumą nie wykazuje śladów zużycia a 22 letnie łożyska są ciche, to chyba jest OK
tak samo działające bez smaru przeguby - fenomen
w sumie jedyne, co zrobiłem z przymusu (bo już padło) to:
1 uszczelniacz rozrządu (45 tkm i był to NOK - koreańskie POSy były OK)
1 sworzeń wahacza (22 lata...)
1 łącznik stabilizatora (ok. 10 lat, ale guma zeszła...)
reszta to kosmetyka i dbałość o szczegóły...
| Torp12 napisał/a: | | Brakuje tylko fotek z wykonanych prac:) | look at page 49 - zdjęcia nowe też będą - tylko u klienta u którego akurat jestem nie mogę ich dodać na imageshack
Marcino - 11-01-2012, 10:55
| Krzyzak napisał/a: | raczej odwrotnie - skoro 22 letni sworzeń z rozwaloną gumą nie wykazuje śladów zużycia a 22 letnie łożyska są ciche, to chyba jest OK
tak samo działające bez smaru przeguby - fenomen |
Ale ty mało jeżdzisz tym galanciorem, przez ostanie lata pewnie wiecej stoi bo masz inne samochody, w zmie garazujesz to i nie ma co sie zuzywać, za kolejne 10lat bedzie w równie świetnym stanie:)
A w garażu, zanim połozysz kafle, powinieneś wyciąc otwór w wylwce i zrobić sobie kanał - niestety z wiekiem bedzie coraz gorzej kłaśc sie na styropianie pod samochodem, a Ty przecież bedziesz nadal grzebał przy nich bo to lubisz.
Torp12 - 11-01-2012, 10:57
Krzyzak a masz jakies foto wszystkich czterech Mitsu razem?:)
Hugo - 11-01-2012, 11:27
| Krzyzak napisał/a: | | myślę, że są lepsze - vide Bartka didżeja | Twój jest lepszy, wspaniale czyta się Twoje posty, same wpadają do głowy, min. dlatego: | Krzyzak napisał/a: | | robię wszystko z podłogi w pozycji leżącej, na styropianie |
Krzyzak - 11-01-2012, 12:08
| Marcino napisał/a: | | Ale ty mało jeżdzisz tym galanciorem |
ostatnio owszem - były lata, że rocznie 20 tkm robił...
więc sworzeń na pewno miał sporo nabite - liczę, że te 430 tys. km
(ogólnie przejechałem nim ponad 120 tys. km)
| Torp12 napisał/a: | | Krzyzak a masz jakies foto wszystkich czterech Mitsu razem?:) |
niestety nie...
| Marcino napisał/a: | | powinieneś wyciąc otwór w wylwce i zrobić sobie kanał |
rura kanalizacji tam idzie...
może to mi pomoże zachować sprawność fizyczną na dłużej
| Marcino napisał/a: | | Ty przecież bedziesz nadal grzebał przy nich bo to lubisz |
bardziej nikomu w mechanice nie ufam (może poza Bartkiem Bartkiem i Bartkiem deejay-em )
poza tym naprawdę leżąc tam i grzebiąc nie myślę o niczym - odstresowuje mnie to i daje dużo satysfakcji
Bartek - 11-01-2012, 12:46
| Krzyzak napisał/a: | | może to mi pomoże zachować sprawność fizyczną na dłużej |
To fakt - trochę pracy fizycznej wpływa bardzo korzystnie na funkcjonowanie organizmu.
Mam wiele przykładów wokół siebie ludzi żyjących głównie w matrixie, którzy są wrakami fizycznymi wśród nich przyjaciela z którym drapaliśmy się w młodych latach tam gdzie nie swędzi, on był zawsze lepszy, szybszy i sprawniejszy, teraz będąc na wycieczce w Jurze u Bubu mimo mojej większej nadwagi (ważymy obaj rzędu 100 kg, jestem 10 cm niższy) byłem o wiele sprawniejszy
Saqu - 11-01-2012, 12:52
| Krzyzak napisał/a: | | rura kanalizacji tam idzie... |
to już większe koszta, ale da się to przerobić, i zrobić jej obejście
m6riano - 11-01-2012, 16:19
| Marcin-Krak napisał/a: | i wspaniałości Mitsu |
Ja mam Miśka i nie dłubie.....
może dlatego:
| Cytat: | Pewnie gdybym nie miał 2 lewych rąk do mechaniki, to bym działał jak autor niniejszego tematu |
Marcin-Krak - 11-01-2012, 19:56
m6riano, u Ciebie to przez niebieskie wszystko
rosomak1983 - 11-01-2012, 22:42
Darek a co tam rura na niej bedzie sie kładł po prostu A przynajmniej auta nie bedzie trzeba podnosic,
deejay - 11-01-2012, 22:58
Darku powoli do perfekcji dojdziesz z E32 jest już prawie koniec , kiedyś razem sie spotkamy swoimi "dziadkami" aby mile powspominać chwile spędzone pod "nimi"
Krzyzak - 12-01-2012, 06:31
obiecanki - spełnianki:
nowy sworzeń:
Uploaded with ImageShack.us
piasta złożona od nowa:
nowy nierząd:
osłona tarczy po malowaniu:
odnowiony wahacz:
i osprzęt:
| deejay napisał/a: | | kiedyś razem sie spotkamy swoimi "dziadkami" aby mile powspominać |
ZA! - pamiętam, jak z kochajem się w Grudziądzu upijaliśmy i marzyliśmy o rekinach - teraz każdy ma więcej niż tylko 1 rekin i już tak nie cieszy ten stan...
robertdg - 12-01-2012, 08:20
| Krzyzak napisał/a: | ale druga część, to już nie - on jest niesprzedawalny
(i nie chodzi tylko o cenę...) | Ja to wiem, to był żarcik skierowany do Hugo
Też bym chciał takiego Galancika jak TY masz, masz w ponad 90% dziewiczą bude
|
|
|