To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.

fj_mike - 21-03-2011, 20:42

Marcino, nie są. Są spawane do obudowy amorka (przynajmniej w KYB). Oczywiście dla chcącego nic trudnego :D ale to już druciarstwo :D
Hugo - 21-03-2011, 21:05

W żadnym amortyzatorze do Galanta nie są zdejmowane.
Krzyzak - 22-03-2011, 07:10

arturj123 napisał/a:
okleiłem silikonem może już nie przyrdzewieje

:shock: na pewno pordzewieje - silikon ma kwas octowy, który pięknie reaguje z blachą
NIGDY nie używaj silikonów na blachy

Marcino - 22-03-2011, 08:46

fj_mike napisał/a:
Marcino, nie są. Są spawane do obudowy amorka (przynajmniej w KYB). Oczywiście dla chcącego nic trudnego :D ale to już druciarstwo :D

Moze i tak jest, ale mi sie coś kojarzy ze jak zakupiłem Sachs od E5xA na tył to talezyki były nakłądane. moze sie myle.
A dlaczego pytam.... bo te amorki co mam teraz sa duze - średnica pasują pod E5xA lub spręzyne nivo, ja mam dorobione sporężyny ale starciłem z kazdej po około 6cm, samochód troszkę uusiadł. Jak by mi spasowały to bym wrzucił sprezyny z przodu ale bez wymiany amorków. Mam butle LPG wiec zalezy mi zeby nisko nie siedział.
Pozdrawiam

Hugo - 22-03-2011, 09:39

Marcino napisał/a:
moze sie myle
Napewno się mylisz.
dawidbori - 22-03-2011, 16:24

ja dzis wyminilem amorki z tylu i dalem sprezyny przednie i wyglada jak jeep tak samo wysoki z tylu jak z przodu wczodzi 6 palcow a mam 16 alu teraz pytanie dac scisnac sprezyny czy obciac bo jest twardy i pytanie o ile zeby bylo dobrze wcgodzi mi 6 palcow miedzy opone a nadkole odboje i oslony pasuja z nivo nic nie zmienialen
zbir - 29-03-2011, 22:35

Panowie czy to normalnie ze w górnym mocowaniu tylnego amora jest ciągle mokro?

Rok temu wymieniałem amory i zestaw naprawczy gornego mocowania i wtedy aż tak źle to nie wyglądalo jak teraz (fota ponizej)

troche za szybko to wszystko koroduje...

Jak jest u Was?

robertdg - 29-03-2011, 22:40

zbir, ja myśle, że to przez nieoryginalną nakrętke :-)
Juiceman - 29-03-2011, 23:22

U mnie jest sucho no i mam nakładki gumowe nie wiem czy to coś daje...
zbir - 29-03-2011, 23:27

te gumowe "grzybki" też mam, zdjąłem je tylko do fotki.

Kurcze nie wiem coś musiałem źle poskładać chyba

A nakrętki nówki sztuki były w komplecie z amorami :-)

Hugo - 30-03-2011, 00:08

zbir napisał/a:
Kurcze nie wiem coś musiałem źle poskładać chyba
Pewnie nie założyłeś tych foliowych podkładek pomiędzy kielichem a górnym mocowaniem amortyzatora. Ja jak wymieniałem amorki to oczyściłem dokładnie kielich od spodu, posmarowałem grubo Bitex-em i skręciłem. Teraz musi byś szczelnie...
zbir - 30-03-2011, 03:45

hmm nie przypominam sobie żadnych foliowych elementów, na schemacie też ich nie ma:

mam wszystko złożone wg niego, Hugo posmarowałeś bitexem między elementami 8 a 9?

Krzyzak - 30-03-2011, 07:37

właśnie zamówiłem KYB made in japan na tył rekina - gazowe
na 100% japan, bo to nowa seria amorów do sedana o wzmocnionej konstrukcji...

Hugo - 30-03-2011, 08:44

zbir napisał/a:
hmm nie przypominam sobie żadnych foliowych elementów, na schemacie też ich nie ma
No nie wiem, u mnie były.
zbir napisał/a:
Hugo posmarowałeś bitexem między elementami 8 a 9?
Nie. To nie miałoby chyba sensu. Bitex dałem pomiedzy elementem nr 4 a karoserią.
zbir - 30-03-2011, 10:23

Krzyzak napisał/a:
właśnie zamówiłem KYB made in japan na tył rekina - gazowe
na 100% japan, bo to nowa seria amorów do sedana o wzmocnionej konstrukcji...

krzyzak mam prosbe jak bedziesz montowal zwroć uwage czy masz jakis foliowy element i jak sie da cyknij mu fotke zebym wiedzial co to i gdzie toto przychodzi