[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia
Picakus - 02-07-2013, 11:33
polaff napisał/a: | Picakus napisał/a: | Jak kiedyś w IC pracowałem to bardzo często w foli części przychodziły i się przepakowywało raz w 555, a raz w CTR | to wiele wyjaśnia...
W takim razie może podpowiesz gdzie kupować części bez podobnego ryzyka? |
Cóż raczej jest to nie do uniknięcia bo małe firmy też biorą części z hurtowni gdzie praktyka może być podobna
Krzyzak napisał/a: | Picakus napisał/a: | Jak kiedyś w IC pracowałem to bardzo często w foli części przychodziły i się przepakowywało raz w 555, a raz w CTR | to raczej jest karalne
a ponieważ nie zamierzam być bierny, to sprawę zgłoszę w prokuraturze - zobaczymy czy są podstawy |
Sądzę, że warto najpierw to przemyśleć a jak już mówiłem towar pochodzi i tak z jednej fabryki i to tak naprawdę jadne i te same części. Ponadto jak już napisałem tak było jak kiedyś pracowałem w IC, nie jak pracuję w IC.
Krzyzak - 02-07-2013, 12:41
ja nie mam pewności, dlatego przekaże to odpowiedniej osobie
wg mnie jest to celowe oszustwo i podlega jakimśtam karom
niezgłoszenie tego jest równoznaczne z pomocnictwem/zatajeniem a nie chcę być w to uwikłany
chcę być czysty i już a prawo nakłada na obywatela taki obowiązek
ja się nie znam - niech zajmą się tym specjaliści; najwyżej umorzą
edit:
dostałem odpowiedź, nie muszę:
"Art. 2. Odpowiedzialności karnej za przestępstwo skutkowe popełnione przez zaniechanie podlega ten tylko, na kim ciążył prawny, szczególny obowiązek zapobiegnięcia skutkowi."
obywatele mają jedynie tzw. spełeczny obowiązek zawiadomienia (bez żadnych konsekwencji prawnych w razie niewykonania obowiązku) - art. 304 par. 1 k.p.k.
jedynie w przypadku najpoważniejszych przestepstw istnieje obowiązek doniesienia (dot. to np. zabójstwa, poważnych zamachów na bezpieczeństwo powszechne, np. podpalenia, zamachów terrorystycznych) - art. 240 par 1 k.k.
Marcino - 02-07-2013, 18:02
Nie chciało by mi sie głowy zawracać tym jak nie widziałem na zywe oczy....
A podróbki są i bedą..
Picakus - 02-07-2013, 19:10
Marcino napisał/a: | Nie chciało by mi sie głowy zawracać tym jak nie widziałem na zywe oczy....
A podróbki są i bedą.. |
Zwłaszcza, że to w dwie strony działało, bo i zdażały się np. OE Toyota przepakowane na 555 z miejscem produkcji tym samym.
asec69 - 06-07-2013, 00:59
Wymieniłem wszystkie wahacze z przodu + końcówki drążków kierowniczych, ustawiłem zbieżność. No i od razu pojawiły się delikatne stuki jak skręcam, czy dobrze podejrzewam górne sworznie i trochę ciężko kręci kierownicą? Pojawił też się charakterystyczne stuki na kolumnie kierowniczej? Czy to dobrze znany feler gala?
booohal - 06-07-2013, 15:51
U mnie podobnie: przy dohamowywaniu, skręcie kierownicą przy małych prędkościach i na postoju, bardzo często występują stuki. Co może być główną przyczyną?
apachap - 06-07-2013, 22:57
Picakus napisał/a: | polaff napisał/a: | Picakus napisał/a: | Jak kiedyś w IC pracowałem to bardzo często w foli części przychodziły i się przepakowywało raz w 555, a raz w CTR | to wiele wyjaśnia...
W takim razie może podpowiesz gdzie kupować części bez podobnego ryzyka? |
Cóż raczej jest to nie do uniknięcia bo małe firmy też biorą części z hurtowni gdzie praktyka może być podobna
Krzyzak napisał/a: | Picakus napisał/a: | Jak kiedyś w IC pracowałem to bardzo często w foli części przychodziły i się przepakowywało raz w 555, a raz w CTR | to raczej jest karalne
a ponieważ nie zamierzam być bierny, to sprawę zgłoszę w prokuraturze - zobaczymy czy są podstawy |
Sądzę, że warto najpierw to przemyśleć a jak już mówiłem towar pochodzi i tak z jednej fabryki i to tak naprawdę jadne i te same części. Ponadto jak już napisałem tak było jak kiedyś pracowałem w IC, nie jak pracuję w IC. |
Problem Polega na tym ze w dalszym ciagu tak jest np Motointegrator sprzedaje pod nazwa 555 czesci lecz niestety nie maja nic wspolnego z firma 555 znam to z autopsji bo kupilem teraz lewy wahacz od kogos kto mial orginal z wyzlobionym logo i kupile prawy z Motointegrator gdzie loga nie ma i co wiecej wahacz nie nadaje sie do zamontowania bo juz jest luzny sworzen. Napisalem gdzie trzeba i miedzy innymi do firmy 555 w Japoni ze firmy takie jak Motointegrator w Polsce ktory wspopracuje z IC i reszta podszywaja inne gorszej jakosci produkty pod firme 555 wyslalem im zdjecia i proby oporowe sworzni, teraz mam nadzieje ze takie firmy bekna za te oszustwa a ja pozwe ich do sadu jesli niedostarcza mi orginalu.
Marcino - 06-07-2013, 23:25
apachap napisał/a: | teraz mam nadzieje ze takie firmy bekna za te oszustwa a ja pozwe ich do sadu jesli niedostarcza mi orginalu. |
Zyczę powodzenia. Daj znać co wyjdzie z tego.
Krzyzak - 08-07-2013, 07:50
apachap - jeśli to co piszesz to prawda (tzn. nie w sensie, że Ty kłamiesz, ale że taki proceder ma miejsce) to czekam na wyniki
bo kilka osób z forum mocno narzeka na 555 - być może znalazłeś przyczynę
Picakus - 08-07-2013, 09:06
Cóż motointegrator to część IC więc już wyżej opisałem działanie firmy
Krzyzak - 08-07-2013, 11:02
mam pytanie do tych regenerujących zawieszenie - czy jak uciąłem sworzeń w wahaczu prostym (musiałem ) to potem da rade taki wahacz odnowić? - w sensie że jak oddam 2 wahacze to zrobią mi z nich jeden porządny
pytam, bo założyłem po tym ucięciu regenerowany, ale ten ucięty był - pomimo 15 lat na karku - jak nowy
tylko gwint się był ukręcił - podejrzewam, że ktoś zamiast metrycznej nakrętki wrzucił drobnozwojową (albo odwrotnie) i nie dało rady jej wykręcić a stożek już zaczął się kręcić w zwrotnicy
Marcino - 08-07-2013, 11:17
Dadzą radę, bo potrzebują mieć włąsnie stożek z kulą aby dorobić do niego łożysko slizgowe. Wstawiają to i pozniej od dołu jest zaspawywane.
Pytanie z innej beczki - czy regenerowany można jeszcze raz regenerować?
Picakus - 08-07-2013, 11:53
Marcino napisał/a: | Dadzą radę, bo potrzebują mieć włąsnie stożek z kulą aby dorobić do niego łożysko slizgowe. Wstawiają to i pozniej od dołu jest zaspawywane.
Pytanie z innej beczki - czy regenerowany można jeszcze raz regenerować? |
Zależy co masz na myśli.
Jeżeli chodzi o tuleje to wprasują jeszcze raz jeżeli robią je na wymiar(np. Olkusz), co do sworzni to nie wiem więc się nie wypowiadam.
apachap7 - 11-07-2013, 20:07
Krzyzak napisał/a: | apachap - jeśli to co piszesz to prawda (tzn. nie w sensie, że Ty kłamiesz, ale że taki proceder ma miejsce) to czekam na wyniki
bo kilka osób z forum mocno narzeka na 555 - być może znalazłeś przyczynę |
Krzyzak, na wstepie przepraszam ze odpowiadam z innego loginu ale niemoglem sie zalogowac na stary, sprawa jest taka, to jest wypowiedz pana z Warszawy ktory przyslal mi orginalna czesc i prowadzi sklep, ktory prowadzil zanim pojawilo sie IC. Czesci ktore sa dostepne najczesciej pochodza z jednaj fabryki tylko sa roznie nazywane i w roznych cenach sprzedawane. Pozstaram sie dolaczyc zdjecia i pokaze wam roznice. Napisalem takze do 555 w japoni i odpisali mi ze nie ma takich czesci wyprodukowanych ktore nie mialy by logo firmy uwidocznionej. Zeby byc bardziej dokladny nie chodzi tu o nabicie logo na metalowej blaszcze od spody sworznia tylko sam odlany wahacz powinien byc juz z tym logo wiec logo tez powinno byc odlane wraz z wahaczem. IC oferuje takie wahacze i tego loga nie ma, poza tym jak juz wczesniej wspomnialem sworzen plywa a jeszcze nie bym zalozony w samochodzie, z tad moje twierdzenia ze wahacz jest nie orginalny. Bo jesli pomyslimy logincznie przeciez chodzi o zwiekszenie profitu. Nie chce oczerniac tu IC ale mysle ze jest wiele kierowcow ktorzy zaplaca odpowiednia cene za markowy i dobrej jakosci produk a wciskanie ludziom czesci ktore hulaja krotko jest wynikiem oszczednosci w firmach ciecia kosztow a co za tym idzie obizenie jakosci. Powtarzam jednak ze firma 555 odpisujac na mj tgz complaint odpisala jasno i wyraznie nie produkuja wahaczy bez loga.
[ Dodano: 11-07-2013, 20:16 ]
Picakus napisał/a: | Marcino napisał/a: | Dadzą radę, bo potrzebują mieć włąsnie stożek z kulą aby dorobić do niego łożysko slizgowe. Wstawiają to i pozniej od dołu jest zaspawywane.
Pytanie z innej beczki - czy regenerowany można jeszcze raz regenerować? |
Zależy co masz na myśli.
Jeżeli chodzi o tuleje to wprasują jeszcze raz jeżeli robią je na wymiar(np. Olkusz), co do sworzni to nie wiem więc się nie wypowiadam. |
Wczoraj odebralem zregenerowane sworznie zrobilem to w Sosnowcu, firma prowadzi swuj business juz od 30 lat i wiedza co robia, zrobili to naprawde dobrze wkladka jest z teflonu i sworzen ciasno chodzi mysle ze wytrzyma dluzej niz czesci kupowane w sklepie.
Zaklad miesci sie w Sosnowcu na ul. Sobieskiego 58 a tel do nich uwaga koduje 6AAA0yy3YYY1ggg7hhh6ttt4hhhh4hhhh4hh, z czystym sumieniem polecam ! Postaram sie byc na zlocie to pokaze jak wygladaja bo mam dwa komplety zrobione cena jest bardzo przystepna a i jakosc uslugi nie do podwazenia. Zaklad moze nie wyglada na nowoczesny ale za to jest tam rzemioslo ktorego juz w szkolach nie ucza. Bo ucza wymien a naprawa sie nie zajmuj. Jesli chcecie wiecej info piszcie na prv.
OBERST - 11-07-2013, 21:03
apachap7 napisał/a: |
Zaklad miesci sie w Sosnowcu na ul. Sobieskiego 58 a tel do nich uwaga koduje 6AAA0yy3YYY1ggg7hhh6ttt4hhhh4hhhh4hh, z czystym sumieniem polecam ! Postaram sie byc na zlocie to pokaze jak wygladaja bo mam dwa komplety zrobione cena jest bardzo przystepna a i jakosc uslugi nie do podwazenia. Zaklad moze nie wyglada na nowoczesny ale za to jest tam rzemioslo ktorego juz w szkolach nie ucza. Bo ucza wymien a naprawa sie nie zajmuj. Jesli chcecie wiecej info piszcie na prv. |
Jaka cena regeneracji w tej firmie z Sosnowca , chyba że jest to jakaś tajemnica
|
|
|