To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Sir Lancelot

Misiek :) - 04-05-2016, 11:21

Wkurzały mnie lampy typu lexus, to na czym są obecne wzorowane mnie średnio obchodziło.
Stówa napisał/a:
o ile Lancerki, mają super przód to ten tył czasami jest straszanie nudny

Wg mnie przód jest okropny. Ładnie ten typ przodu wygląda w Mitsbishi Magna oraz Diamante
Stówa napisał/a:
Widać, że Polscy mechanicy to nadal ciężki paździeż, żenujące*

Nie do końca rozumiem, o co Ci chodziło...
Decyzję o poliuretanach podjąłem samemu. Rozmawiałem z wieloma mechanikami, użytkownikami i uznałem, że warto zaryzykować.

Misiek :) - 08-07-2016, 17:45

Małe info:
Jeździ się super... no prawie idealnie.
Popychacze mi stukają... Czekają na remont silnika :P
Znów mam bijące przednie hamulce... A niedawno Lancelot dostał nowe klocki. Będzie zestaw EC5* VR4/O1t
Klimatyzacja nie działa... Mam chłodnicę do wymiany i nie będę nabijał nieszczelnego układu.
Alusie mają kilka nowych rys... Na wiosnę wejdą opony 215/40R17 i będę chciał kółka ba biało machnąć...

mkm - 09-07-2016, 21:26

Ale Ci się kolorystycznie fajnie basen odbił :D
Misiek :) - 09-07-2016, 21:29

mkm napisał/a:
Ale Ci się kolorystycznie fajnie basen odbił :D

Zdjęcie jest edytowane :) HDR wraz z podkręceniem kolorów

mkm - 09-07-2016, 21:32

Widać, widać - co nie zmienia faktu, że basen fajnie wyszedł :wink:
Misiek :) - 15-08-2016, 12:57

Mała aktualizacja... Klima działa i szykuje się wymiana lewego łożyska amortyzatora...
PiotrekSL4 - 27-08-2016, 17:41

Ładne to autko.
Lipa - 28-08-2016, 10:49

Fajne to Twoje autko.
AlexMorane - 29-08-2016, 11:48

No autko cacy ale pracy jest trochę przy nim :) Pewnie jak 90% forumowiczów :P Sam też muszę jechać na szarpaki bo mi coś stuka przy ruszaniu, ale brak czasu :( No ale powoli powoli do celu :) Oby cie nie kosztował za dużo :P I po tym co masz do zrobienia niech już się nie psuje :)
Misiek :) - 07-09-2016, 19:45

Po zlotach, po wyjazdach....
Zlot CM Zdwórz, Zlot MM Przesieka i Krynica Morska.
Auto dalej uwielbiam, choć momentami mnie już irytują niektóre drobnostki.
Wróciłem do rodziców, przepakowaliśmy się, i poruszeniu do domciu klima padła (załącza się i nie chłodzi). Już jest umówiony na serwis. BTW w drodze tak działał, że pomimo upału wyłączałem bo było za zimno...
Poduszka powietrzna pasażera wymieniona w ASO japan motors w Warszawie przy Trasie toruńskiej (celowo pisze małymi literkami). Akcja serwisowa Mitsu... Moje uwagi:
Miało trwać 3-5 godzin a kazali zostawić auto na noc (od 9:30 rano do 17:00 dnia następnego). Termin wyszedł dopieru po przekazaniu auta.
Pan przyjmujący był nie miły i bucowaty.
Przy odbiorze auta przebieg (PO PODŁĄCZENIU AKUMULATORA) 9,5 km. Nie umieli wyjaśnić czemu tak dużo. Aż mnie coś skręca... tam są niezbyt fajne drogi wokoło i boje się jak jeździli moim autem.
Nie działał mi wzmacniacz, musieli jeszcze raz na serwis , rozkręcać deskę i naprawiać. Na ich szczęście zadziałało...

Przekonałem się po raz kolejny (będą również świadkiem kilku rozmów z klientami) że ASO jest mi zbędne w życiu. Nawet jak był nowiuteńkie auto z salonu to chyba wolał bym naprawiać taniej u lepszego mechanika poza ASO. W gwarancje nie wierzę, bo serwisy się na ogół wykręcają jak mogą od uznania gwarancji... do tego naciągacze.

Swoją drogą wymieniłem taśmę podświetlającą bagażnik bo stara padła...

Hugo - 07-09-2016, 21:03

Misiek :) napisał/a:
Przy odbiorze auta przebieg (PO PODŁĄCZENIU AKUMULATORA) 9,5 km. Nie umieli wyjaśnić czemu tak dużo
Typowe wsioki. Dlaczego nie można do takich debili strzelać... Wyobrażam sobie co się działo: "Tej zobacz jaki ma motor", "Jeszcze takim nie jechałem" i heja :wink:
Owczar - 08-09-2016, 09:33

Nie przesadzajmy z tym onanizmem na V6. Myślę, że na serwisie mieli mocniejsze fury :)

Dziwi mnie podejście do klienta, bo przecież za taką naprawę płaci centrala mitsubishi...

Owczar - 08-09-2016, 09:52

A mi chodziło o to, że na serwisie mieli pewnie nie jedno EVO i taka wydumka nie koniecznie musi robić wrażenie - bo rozmiar w tym wypadku nie ma znaczenia. Poza tym wątpię by mieli czas na zachwyty ;)

Najlepiej zostawiać auto z rejestratorem jazdy. Jak skasują to będzie dowód, że coś chcieli ukryć.

mkm - 08-09-2016, 15:12

Owczar, z reguły w warsztatach większe zainteresowanie (nie wrażenie :D ) budzą jednak wydumki. :wink:
Owczar - 08-09-2016, 15:36

Jeśli rzeczywiście sobie tak jeździli z ciekawości, to słabo to świadczy o ASO. Swoją drogą co za głupota ryzykować utratą pracy dla przejażdżki...