To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Sportowa Elegancja

Torp12 - 06-06-2012, 12:49

SPIDER-ek napisał/a:
Co tak cicho u Ciebie?

Nie mam czasu na te mody które mi zostały do wykonania. Wszystkie mniejsze juz praktycznie wykonane, teraz zostaly tylko te bardziej czasochlonne wiec czekam z nimi do lipca:)

tomrom - 19-06-2012, 10:25

Tak z ciekawości zapytam, u Ciebie osłona kolektora wydechowego była standardowo czy ją dokładałeś?
Pytam bo też chciałem sobie zamontować ale nie mam "uchwytów" na nią na kolektorze :?

Torp12 - 19-06-2012, 10:57

tomrom napisał/a:
Tak z ciekawości zapytam, u Ciebie osłona kolektora wydechowego była standardowo czy ją dokładałeś?
Pytam bo też chciałem sobie zamontować ale nie mam "uchwytów" na nią na kolektorze :?

Standardowo była, dostała tylko kolor. Ale taka jak moja byla dopiero po liftach. Przed liftami byla tylko taka mala co odgradzala lekko od chlodnicy o taka.

tomrom - 19-06-2012, 11:22

no właśnie tego się obawiałem :(
Czyli zmiana kolektora na poliftowy się szykuje :P

Anonymous - 19-06-2012, 11:35

Piękna furka! 8) a ile stron.... :lol:
Torp12 - 19-06-2012, 11:48

tomrom napisał/a:
Czyli zmiana kolektora na poliftowy się szykuje :P

Z tym bym uważał. Po liftach Galanty traciły 3KM i moim zdaniem kolektor jest jedna z przyczyn. Te starsze wygladaja bardziej jak rurowe, natomiast taki jak jest u mnie to zwykly zbity zeliwny odlew...

Dorob jakies mocowanko, a oslone powyginaj z nierdzewki tak jak zrobił to Kochaj.

Torp12 - 19-06-2012, 11:49

Pinin napisał/a:
Piękna furka! 8) a ile stron.... :lol:

Dziękować. A tak jakoś od czasu do czasu dyskusja sie rozwinie;)

SPIDER-ek - 19-06-2012, 14:37

Torp12, Flokujesz dalsze rzeczy?
Torp12 - 20-06-2012, 14:44

SPIDER-ek napisał/a:
Torp12, Flokujesz dalsze rzeczy?

Jakie masz na myśli? Bo moim zdaniem nie ma chyba co przesadzac:]

SPIDER-ek - 20-06-2012, 15:17

No na zlocie ktoś chyba z niemiec miał cały wyflokowany kokpit itd. Myslałem że u Ciebie to tylko początek.
Torp12 - 20-06-2012, 17:03

SPIDER-ek napisał/a:
No na zlocie ktoś chyba z niemiec miał cały wyflokowany kokpit itd. Myslałem że u Ciebie to tylko początek.

No ale caly kokpit w tym "burgundzie" to juz przesada. Trzeba by inny kolor majstrowac...

Generalnie moja mysl byla taka: drewno mialo troche rysek co mnie wkurzalo. Idealu kupic sie nie dalo, a i same drewno coraz mniej do mnie przemawialo. Dlatego zdecydowalem sie na flok. Klameczki doszly dla bajeru. Teraz jest raczej optymalnie:)

Torp12 - 21-06-2012, 17:38

Dzisiaj z rana dobra wiadomosc, a przed chwila nieco gorsza:/

Dobra: policja sciagnela do siebie sprawce parkingowej wgnioty i gosc sie przyznal. Jutro jade odebrac kwity i bede robic z jego OC :)

Gorsza: oto jak wyglada uszczelka pokrywy zaworow (Elring - montowana na sucho) po niespelna 3 tys km ...

No wsciec sie mozna... Generalnie czy zanim ja wymienie jest sens dokrecic te przednie sruby czy to nic nie da? Teraz chyba pojde w orginal bo to nie ma sensu inaczej:/

mkm - 21-06-2012, 18:01

Zanim pójdziesz w oryginał sprawdź czy masz pokrywę prostą.
Może ktos Ci juz ją poprzeciągał i będzie trzeba delikatnie podklepać :wink:

Torp12 - 21-06-2012, 18:09

mkm napisał/a:
Zanim pójdziesz w oryginał sprawdź czy masz pokrywę prostą.
Może ktos Ci juz ją poprzeciągał i będzie trzeba delikatnie podklepać :wink:

Gdyby byla krzywa to by ciekla pewnie na poprzedniej (chyba oryginalnej). A bylo sucho jak pieprz:]

mkm - 21-06-2012, 18:31

Może się niezbyt konkretnie wyraziłem.
Być może została zbyt mocno przykręcona. Ją należy przykręcać z dużym "czuciem".