To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji

kaczka81s - 20-07-2014, 01:29

tpodsiadlo napisał/a:
A nie masz mozliwosci zerknac skad wychodzi ta wtyczka u ciebie?

No właśnie w niemcach jestem i temu po ruskiej stronie kopałem. :?
Tomek jak masz czujnik na wierzchu, to zobacz na kształt wtyczki i kolor, (tylko nie pamiętam czy kolor zewnątrz wtyczki czy w środku bo mi się z subarką myli) i szukaj takiej gdzieś pod akumulatorem, albo pod chłodnicą. Każda wtyczka jest innego koloru, jak silnik wyciągałem miałem je oklejać i numerować, po dwóch stwierdziłem że nie ma potrzeby :biggrin:

Undercover - 21-07-2014, 16:47

U mnie wtyczka wychodzi z dołu od chłodnicy klimy, po prawej (strona pasażera) Czujnik zamontowany na przednim pasie zaraz przy wlotach powietrza. Wtyczka czarna i wychodzą z niej dwa kable - niebieski i żółty.
tpodsiadlo - 21-07-2014, 17:35

I o taka informacje mi chodzilo. Dzieki. Wiem, gdzie szukac...
BINA - 02-08-2014, 08:20

wiecie kto chce sprzedać na części Gala z climatronikiem ?
Szukam od 5 miesięcy 3 puszek z silniczkami od sterowania klapami i wentylatorem potrzebne do mojego Evolution III, Evo mam po przekładce i chcę uruchomić climatronik u mnie. Znacie może nr tych silniczków ?
Chciałbym uniknąć kupna kolejnego mitsu w całości pod dom za 1500 zł (z niemiec czy w pl) tylko po to aby wyjąć z niego 3 puszki

kaczka81s - 02-08-2014, 20:07

tpodsiadlo, miał graty do klimatronika.
Tomek ty wrzuciłeś wszystko do swojego??????
MB 813678
MB 813679
MB 813680
To są numery po moim VIN-ie, ale chyba we wszystkich klimatronikach powinny być te same.
http://japancars.ru/image...556-576x726.gif tak to wygląda na ruskiej stronie, to są te z numerami 86317B C i D

BINA - 02-08-2014, 23:24

kaczka81s napisał/a:
tpodsiadlo, miał graty do klimatronika.
Tomek ty wrzuciłeś wszystko do swojego??????
MB 813678
MB 813679
MB 813680
To są numery po moim VIN-ie, ale chyba we wszystkich klimatronikach powinny być te same.
http://japancars.ru/image...556-576x726.gif tak to wygląda na ruskiej stronie, to są te z numerami 86317B C i D

jestem wdzięczny za odpowiedź
jak masz nr tel do tpodsiadlo daj mi prv

tpodsiadlo - 07-08-2014, 23:28

Tak, ja klimatronik mam u siebie wlozony, zostalo mi tylko to, co sie dubluje ze zwykla klima, ale ze zycie biegnie do przodu, to kto wie, czy przypadkiem nie bede mial za kilka dni e54 na swapa automatycznej skrzyni (bo mnie kusi automat) no i mozliwe ze bedzie w klimatroniku....
Wszyc - 10-08-2014, 21:57

Ok czas na szykowanie galantów do kolejnego zlotu mitsumaniaków oby mnie Misiek tylko nie zawiódł i dowiózł do celu :)
tpodsiadlo - 22-08-2014, 14:49

Panowie mam problem, pojawila mi sie nieszczelnosc w kompresorze klimy.
Kupilem z takiego samego silnika, z tego samego roku, nawet buda ta sama wiec sie jakos nie przygladalem, i okazalo sie, ze uchwyt do silnika pasuje, ale rurki od klimy sa pod innymi katami.

Wobec tego potrzebuje albo rurki klimy te wychodzace z kompresora od wersji gdzie sruby sa po zawnetrznych stronach od rurek, albo kompresor gdzie sruby sa wewnatrz (pomiedzy rurkami)

Ktos cos?

Wszyc - 23-08-2014, 18:52

Tomku pisałeś w innym tematcie:

"Jakby co to ja swojego bede rozbieral na czesci a silnik u mnie raczej jest wbdb stanie. Jezdze na 5w40 i od wymiany do wymiany niedolewam..."

koniec z galem czy coś knujesz?

Dobra chłopaki jak tam plany zlotowe? Ja planuje być jeżeli samochód nie zawiedzie czyli w planach

1. Soner ( organizator)
2. Wszyc
3. Arek

tpodsiadlo - 23-08-2014, 21:50

Jutro mozliwe ze.kupie e54 w automacie, a jak nie kupie to zadatkuje...
Plan byl na swap skrzyni, ale tamten tez ma calkiem zdrowy silnik, kielichy jeszcze w miare no i tcl i wyszlo ze lepiej mi bedzie przelozyc moje graty w tamtego aswojego sie pozbyc. Kasy za niego nie wezme wiecej niz 1500zl, robic sie nie oplaca bo w dodatku jest po gradobiciu a tak to zalatwie kilka rzeczy jednoczesnie i jak sprzedam gratow troche ze swojego to mi sie ta cala awantura zwroci..

Chociaz klamka jeszcze nie zapadla i roznie moze byc. Ale gdyby mi sie kupiec na silnik trafil, to by to ze tak powiem szale przewazylo...

kaczka81s - 23-08-2014, 22:07

Tomek a jakie masz oznaczenie na kompresorze od klimy?
tpodsiadlo - 23-08-2014, 22:13

Nie wiem, jesli bedzie widac naaucie to rano sprawdze
Soner - 24-08-2014, 09:00

A ja miałem plany piękne... a tu nie pomalowany, jescze na złość obroty zaczęły wariować. Umyje, napastuje, odkurze i też dobrze będzie.
tpodsiadlo - 25-08-2014, 14:42

Nie widac u mnie zadnego symbolu na tym kompresorze w aucie.
Ale widzialem dwa e54 i w obydwu kompresor jest ten sam co u mnie.
Wiec albo gosc od ktorego wzialem ma jakiegos nietypa, albo mi dal kompresor od innego auta, albo to po prostu zbieg okolicznosci ze akurat te ktore widzialem sa takie same...