To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

robertdg - 16-01-2015, 21:40

Ostatanio już to pisałem, dzisiaj to napisał Sunderland86, napraw te poprzecinane kable, światła mijania sa sterowane masowo, skoro kabel uszkodzony i wisi na włosku to normalne ze przy właczeniu zarówki napiecie zaniknie bo w kablu wytwarza sie obciązednie pradowe a słaby styk go nie utrzyma.
i9i - 16-01-2015, 23:20

I instalację elektryczną sprawdzaj żarówką nie miernikiem :!:
WreX - 16-01-2015, 23:54

robertdg, i9i, jutro pogrzebie zobaczymy co się urodzi z tego wszystkiego.
robertdg - 17-01-2015, 08:16

Dla pewności możesz jeszcze sprawdzić punkty masowe w okolicach uszkodzenia, nie mam 100% pewności ale gdzieś w okolicy rurki wlewowej płynu spryskiwaczy jest masa zbiorcza - przy takim uszkodzeniu nie powinna być uszkodzona, warto jednak sprawdzić
WreX - 17-01-2015, 11:48

robertdg napisał/a:
Dla pewności możesz jeszcze sprawdzić punkty masowe w okolicach uszkodzenia, nie mam 100% pewności ale gdzieś w okolicy rurki wlewowej płynu spryskiwaczy jest masa zbiorcza - przy takim uszkodzeniu nie powinna być uszkodzona, warto jednak sprawdzić

To sprawdziłem w sumie jako pierwsze jak mi migała ta lampa, dokręciłem psiknąłem itd

i9i napisał/a:
I instalację elektryczną sprawdzaj żarówką nie miernikiem :!:

Tak wiem już o co chodzi no i w sumie sprawdzałem X żarówkami h7 sprawność instalacji.

Generalnie teraz świeci, na razie pociągnąłem masę dla testu do karoserii i zamontowałem inną wtyczkę żeby wykluczyć na 100% najprostsze rzeczy, no i świeci. Jak nie będzie cudów niewidów to będę wiedzieć, że to uwalona masa i przy najbliższym zdejmowaniu lampy dobiore się do tamtej wiązki i sprawdzę oddzielnie jeszcze tą od wtyczki. Więc na razie jest cacy.

WreX - 12-02-2015, 11:52

Zainteresowanych zapraszam do działu SPRZEDAM

:twisted: :twisted:

WreX - 28-03-2015, 18:56

http://www.reveltronics.c...ic.php?f=6&t=17 :D
mkm - 28-03-2015, 19:27

Cytat:
Tak wiem, słabo wycięte i trochę za dużo miejsca

:mrgreen:

Ehhh... jak nie ma wizji nagród to się nie chce... a jak jest nagroda to i da się pofocic i opisać - muszę chyba pomyślec o jakiejś nagrodzie w NM :biggrin:

Nie przyznawaj się jak coś wygrasz, bo ktoś się znajdzie do praw autorskich :twisted:

WreX - 28-03-2015, 19:32

mkm, oj tam oj tam :D

Nagrody mogą być za konkursy na fotografie roku ;p

Poza tym jak to się nie chce, dokumentowałem każdy upgreade zdjeciami (nawet wiecej ich tutaj niz tam) i jeszcze moim ckliwym komentarzem, poza tym po rozbiciu auta co mi zostało, bieda cierpienie i rozpacz, niech w końcu życie coś skapnie :mrgreen:

WreX - 01-05-2015, 15:15

Takie pytanko do osób w temacie autodetalingu czyli głównie do mkm, booohal, potrzebuje czegoś w przedziale cenowym 100-200zł do pielęgnacji lakieru najlepiej jakiś zestaw początkowy dla amatorów, który można nałożyć ręcznie bez jakichś specjalistycznych maszyn i w miarę prosto, dla kumpla chcemy do jego ultra zadbanego volva kupić na urodziny. Kolor to srebrny metalik jeśli to istotne ;p Wrzucę fotkę może żeby był pogląd:

Eh moje autko takie pięgne... było.

major - 01-05-2015, 23:22

WreX napisał/a:
Kolor to srebrny metalik

Mało "efekciarski" kolor :evil:

WreX - 02-05-2015, 01:12

major napisał/a:
WreX napisał/a:
Kolor to srebrny metalik

Mało "efekciarski" kolor :evil:

Niby tak, ale tego jego egzemplarza w innym sobie nie wyobrażam, może na zdjęciu nie robi takiej roboty jak na żywo ale robi robote. Dobra dobra wróćmy do meritum co do takiego lakieru się nada w miarę sensownego?

mkm - 02-05-2015, 12:47

WreX, pytanie bardziej do booohal-a, bo on śledzi nowinki :D

Ja bym skompletował szampon, cleaner, wosk, coś do plastików/gumy i do tego jakąś lepszą mikrofibrę.
Z jednej firmy - to będzie fajnie wyglądało :wink:

Poszedłbym w Duragloss (kiedyś nawet były zestawy cleaner, wosk, aplikator).

WreX - 02-05-2015, 13:24

mkm, dzięki za cynk: http://www.pielegnowacaut...zpieczenie.html

takie coś się opłaca? warte to pieniędzy i same zestawienie produktów jest dobre?

Jeszcze takie cuś znalazłem: http://www.pielegnowacaut...ie-lakieru.html

mkm - 02-05-2015, 17:21

To są zestawy składane przez nich.
ShinyGarage nigdy nie używałem :wink:

Na prezent fajnie wygląda "seria z jednej marki".

Popatrz jeszcze na tej stronie www.duragloss.pl

To pod warunkiem, że kolega startuje w świecie kosmetyki.
Jak już ma własny arsenał to pownien być zadowolony z jakiegoś lepszego wosku dedykowanego do jasnych metalików, np. Zymol-a :wink: