To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System

Molo - 22-08-2019, 11:24

A napewno sciągnąłeś loadera w wersji C ? (bo masz c-01). W wersji E nie pójdzie.
Jak sam nie wykrywa plyty to w menu serwisowym jest "load disk" ktory wymusza zaladowanie softu z plyty.

grzesiopol - 22-08-2019, 19:27

Na forum plik jest tylko dla wersji E i to dla wersji do 04.
Jeżeli ktoś ma MMCS w wersji C z Citroena lub P z Peugeota lub wersje N amerykańską to ten plik z forum NIE DZIAŁA

Do każdej wersji musi być konkretny zmodyfikowany plik.

Luki1981 - 28-08-2019, 18:04

To gdzie mogę znaleźć odpowiedni plik dla mnie?
maniutek - 29-08-2019, 14:14

Witam

Mam problem z mmcs , po odłączeniu akumulatora jest czarny obraz i komunikat na temat dysku, czy posiada ktoś plik żęby nagrać na płytę i uruchomić rokfordstage na nowo ??

grzesiopol - 03-09-2019, 18:14

maniutek napisał/a:
hej

samochód stal odłączony od akumulatora przez ok tydzień, i po podłączeniu radio ma czarny ekran i wyswietla komunikat "insert a program dysk"

z góry dziekuje za podpowiedzi

Trzeba wgrać na nowo plik z systemem.

Poniżej link do plików które należy wgrać na plytę, oczywiście najpierw trzeba je wypakować. Potem idziesz do samochodu wkładasz płytę, powinno się samo uruchomić, jak nie to wyłącz i włącz zapłon (płyta ma zostać w środku). Jak masz wszystko ok z dyskiem i partycjami to po uruchomieniu zacznie się aktualizacja. Musisz tylko raz zatwierdzić aktualizacje. Nie wolno wyłączać zapłonu podczas aktualizacji i restartu.
Plik loading do MMCS typu E (europejskiego)

Tyku jak możesz to wklej te linki do pierwszego postu zamiast tych moich poprzednich.
Poradnik MMCS

MMCS dane i wejścia

Najnowsze pliki do MMCSów jakie znalazłem lub dostałem. Oryginalne pliki bez modyfikacji.
Plik loading do MMCS typu E (europejskiego)
Plik loading do MMCS typu P (Peugeot)
Plik loading do MMCS typu C (Citroen)

Danielito - 03-01-2020, 16:35

Witam. Czy ktoś z kolegów posiada spolszczenie menu do MMCS model C-01 (Citroen) wersja loadera 261EM ?
grzesiopol - 09-01-2020, 15:06

Danielito Posiadam, napisz na PW.
Mar_dock - 10-01-2020, 22:25

grzesiopol, - jak bardzo skomplikowane jest spolszczenie MMCS w wersji E02? Ma ktoś pliki i instrukcję do spolszczenia?
Bradziaga - 13-01-2020, 14:46

Witam i pozdrawiam serdecznie.Naturalnie pytam, bo kto pyta ten nie błądzi.
Czy istnieje uproszczona instrukcja obsługi MMCS W-12?
Chodzi mi o wybieranie na wyświetlaczu parametrów PHEV.

grzesiopol - 13-01-2020, 16:07

Mar_dock napisał/a:
jak bardzo skomplikowane jest spolszczenie MMCS w wersji E02?
jeżeli chodzi ci o proces zrobienia polskiego to pracochłonne i skomplikowane, jeżeli chodzi ci o wgranie to prawie proste i trzeba mieć odpowiedni sprzęt. Koszt jeżeli nie masz żadnego odpowiedniego sprzętu to około 50 - 200 zł w zależności od tego za ile kupisz odpowiedniego kompa lub laptopa.
Mar_dock napisał/a:
Ma ktoś pliki i instrukcję do spolszczenia?

Ma ktoś ale dostępne pliki raczej nie są za darmo.

Mar_dock - 15-01-2020, 11:01

grzesiopol, oczywiście, że nie wpadł bym nawet na to, że spolszczenie może być za darmo, (no chyba, że bylibyśmy braćmi :mrgreen: ). Nie wyciągałem swojego dysku z MMCS ale sądzę, że jest to jakiś 2.5" po ATA/IDE, mam ze starego lapka dysk HITACHI IC25N080ATMR04-0, może by się nadał chyba, że spolszczenie, wgranie w miarę świeżych map to nie jest sprawa tylko dysku. Pzdr.
grzesiopol - 15-01-2020, 11:18

Akurat większość myśli, że wszystko jest za darmo nawet na forum :shock:
Zgadza się dokładnie to teraz PATA IDE. Nie wszystkie dyski są obsługiwane a o interesach nie piszemy na forum :D

tyku - 15-01-2020, 11:19

Mar_dock, Gdybyś przeczytał poradnik grzesiopol, z pierwszej strony miałbyś wystarczającą wiedzę na temat MMCSa w wersji E :roll:
krah - 15-01-2020, 16:35
Temat postu: MMCS - nie przełącza się DZIEŃ / NOC
hej,
mam problem z jasnością podświetlenie i kolorami map w MMCS - w trybie AUTO nie przełącza się na NOC w nocy i muszę ręcznie zmienić to w opcjach wyświetlania
Czy u Was działa tryb AUTO?

Mar_dock - 15-01-2020, 22:12

byłbym wdzięczny za jakiś sznurek do tego poradnika, bo nijak ni moge na niego trafić.