Wielkopolskie - chyba pora sie spotkac co nie ? __kiedy organizujemy kolejny
Aquarius - 02-06-2009, 19:45
Postanowiłem przedstawić moją podpatrzoną od klubu Mazda speed wersję spota... Otóż jakiś czas temu w sobotę z moim bratem, brałem udział w spocie Mazdy, Najpierw była wizyta w hamowni gdzie każdy kto chciał mógł za 50 zł sprawdzić moc swojego autka. Jeden pomiar trwa około 15-20 minut. Później można zorganizować jakiś piknik bądź też grill, kwestia do ustalenia...
Czekam na wasze opinie.
Miejsce: Poznań Bałośliwska... Pisałem do nich maila, jak będę znał ich dokładne stanowisko to dam znać.
Co do daty trzeba wyznaczyć najlepszy termin dla większości...
michu_872 - 02-06-2009, 21:34
pomysł fajny... a co do hamowni to jak dobrze się orientuje to nie wszyscy będą mogli skorzystać... (jeszcze chyba nie w Poznaniu hamowni 4x4 )
rzabcio - 03-06-2009, 08:25
Ja też jestem za. Może niekoniecznie skorzystam z hamowni, ale spotkanie i piknik/grill - jak najbardziej.
Aquarius - 03-06-2009, 18:51
Podobno dokonują pomiarów 4x4, ale widziałem tylko dwie rolki więc wątpię.
Taka otrzymałem odpowiedź: "Jeśli sobota to od godz 9.00,
pomiar auta to około 15minut. Wiec można zrobić około 4 aut na godzinę.
Cena 50zl za pomiar obowiązuje od 4 aut. Jeśli ma być tylko 3-4 auta,
to lepiej podjechać w tygodniu w ciągu dnia lub po południu. Jeśli
więcej, to sobota. Może być ta sobota najbliższa (6czerwca), kolejna
13 czerwca jeśli będzie do 15 aut oraz 20 czerwca dowolna ilość aut.
Maksymalnie jednego dnia to około 20 aut, może 25".
[ Dodano: 14-06-2009, 22:58 ]
Jedyne co mogę zrobić przy tym jakże kładącym na kolana zainteresowaniu... ;P To po prostu odwołać propozycję spotu. Nie ma sensu organizować czegoś co zapewne okaże się kolejnym niewypałem :/
Haribo - 17-06-2009, 21:18
Ja w sumie pisałbym się na takie spotkanie, tylko najpierw muszę odebrać swój samochód od poprzedniego właściciela ...
Nie jestem przy kasie,aby jakoś szaleć czy coś,ale chętnie się spotkam,zapoznam, pogadam itd
eremita - 24-06-2009, 18:58
no lipiec idzie i trzeba ustalić termin spociku lipcowego ja proponuje 12 w niedziele!! może tym razem gdzieś nad malta?
filippoz - 24-06-2009, 20:35
psikus 12 będę na mazurach psia kość
Haribo - 25-06-2009, 22:52
Jak mi się uda i mój samochód będzie jeszcze jeździć do tego czasu to chętnię się pojawie
Ale nie obiecuje
Ale raczej tak, bo wśród ładnych samochodów musi znaleźć się coś , co będzie szpeciło reszte:D
jurekschroda - 30-06-2009, 15:01
12 będę w Karkonoszach
Anonymous - 01-07-2009, 11:55
a co byscie powiedzieli na SPOTA nocnego zwykle byla spora frekwencja
rzabcio - 01-07-2009, 11:58
Jak najbardziej za. Jak zawsze zresztą.
Najlepiej w jakiś klimatach miejskich - otwarty parking czy coś takiego.
stephens - 01-07-2009, 12:18
Witam wszystkich
Jestem nowy wśród Mitsumaniaków i taki spocik to doskonała okazja zeby sie przedstawić
Nocny spot można zorganizować np na Franowie - parking przed M1/Ikea bedzie raczej pusty to i bedzie gdzie poszalec
filippoz - 01-07-2009, 13:28
stephens napisał/a: | to i bedzie gdzie poszalec | nie wydaje mi się żeby to był dobry czas na szaleństwa. Spoty MitsuManiaków charakteryzują się tym że nie odstawiamy wioski (przynajmniej 99% uczestników), jeżeli kogoś uraziłem to przepaszam ale zapewne cuuube przyzna mi rację. Chodzi o to aby sobie pogadać, pooglądać autka w miłej spokojnej kulturalnej atmosferze.
7 Lipca można poszaleć na torze poznań - przed chwilą otrzymałem wiadomość z działu prasowego AW: Cytat: | „Dzień Automobilisty” na Torze „Poznań”
W trosce o bezpieczeństwo w ruchu drogowym Automobilklub Wielkopolski serdecznie zaprasza kierowców już we wtorek 7 lipca do skorzystania z jazd po Torze „Poznań” w ramach „Dnia Automobilisty”.
Jeździmy coraz lepszymi samochodami z wieloma systemami elektronicznymi, nie tylko ułatwiającymi jazdę ale i czyniącymi ją w znacznym stopniu bezpieczniejszą dla ogółu uczestników ruchu drogowego. Lecz należy pamiętać, że nie ma żadnego systemu na brak wyobraźni sterujący nadmierną szybkością lub zbytnią pewnością siebie.
Warto zatem skorzystać w bardzo bezpiecznych warunkach toru samochodowego z możliwości dokładniejszego zapoznania się z eksploatowanym przez nas samochodem, by zwiększyć świadomość panowania nad nim.
Podczas „Dnia Automobilisty” na Torze „Poznań” będzie też można skorzystać z rad doświadczonego instruktora.
Jeśli taka forma spędzania czasu przez kierowców znajdzie wśród nich uznanie, Automobilklub Wielkopolski będzie ją rozwijał między innymi poprzez proponowanie kolejnych ogólnodostępnych jazd po Torze „Poznań”.
Zgłoszenia przyjmowane będą drogą mailową: iwona.konieczna@aw.poznan.pl lub telefoniczną 061 8143-511 wew. 12
Harmonogram
08.00 otwarcie biura „Dnia Automobilisty na bramie głównej Toru „Poznań” ,sprawdzenie dokumentów: prawa jazdy, ubezpieczenie samochodu, dowód rejestracyjny z ważnym przeglądem
09.00-09.30 wprowadzenie o zasadach poruszania się po torze, bezpieczeństwie i regulaminach
10.00-14.00 jazdy po torze zgodnie z zasadami ruchu drogowego
Informacja o cenach
godz. udostępnienia toru członek AW/za auto/ nie-członek AW/za auto/
8.00 – 14.00 250 zł
/płatne przed imprezą/
na bramie wjazdowej 300 zł
/płatne przed imprezą/
na bramie wjazdowej
Najlepiej wpłaty dokonać na rachunek bankowy nr:
BZ WBK 57 1090 1346 0000 0000 3400 0394/ zachowując dowód wpłaty do okazania przy wjeździe na tor lub gotówką w biurze w dniu imprezy do godz. 13.00.
Biuro „Dnia Automobilisty” czynne będzie w godz. 8.00 – 14.00 w wieży głównej Toru „Poznań”
Możliwość jazd po torze jest niezależna od warunków atmosferycznych.
Liczba uczestników ograniczona.
Zapraszamy !!! |
Byle zlot po 13 lipca
PS. stephens, poczytaj o ostatnim nocnym zlocie w Marcu, przyjechały dwa radiowozy i siedzieli obok nas bo w MitsuManiakach pełna kulturka
WaldezZ - 01-07-2009, 13:50
Chętnie też pojawię się na spocie. Niema to jak zbieranie informacji od użytkowników miśków w spotkaniu bezpośrednim w razie Wu, piszę się także na spot niestety przyjade raczej jakimś nieMIŚKIEM, ale mam nadzieję, że już niedługo to potrwa ;]
Getor - 01-07-2009, 14:29
cuuube napisał/a: | a co byscie powiedzieli na SPOTA nocnego zwykle byla spora frekwencja |
Ja jak najbardziej się na nockę piszę.Miła odmiana po spotach w OKP na które jeździłem zanim nabyłem miśka
A co do szalenia na spocie to jestem zatwardziałym przeciwnikiem (bez urazy dla miłośników takich zabaw).
|
|
|