To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Carisma] Co dziś zrobiliśmy przy naszych Misiach ?

pycior - 28-05-2010, 21:15

Witam ja wziolem sie w srode za lozyska przód prawy i lewy i przy okazji swiece NGK. Troche problemu mialem z wymiana swiec niemoglem dobrac odpowiedniego klucza, klucz oki tylko wszystkie za grube ale dalem rade.Przy okazji zauwazylem ze pierwsza i dróga swieca zalana olejem wiec bede sie bral za wymiane uszczelki. Z mojej Cari jestem zadowolony pozdro
Anonymous - 30-05-2010, 19:01

Wymiana tulejek wybieraka skrzyni biegów (pełen pakiet) 89 zł (Volvo) :biggrin:
i po wymianie mały problem jedynka bardzo ciężko wchodzi :? nie wiadomo dlaczego.

siwek - 31-05-2010, 11:57

Chudy23 napisał/a:
i po wymianie mały problem jedynka bardzo ciężko wchodzi nie wiadomo dlaczego.
poluzuj śruby... za mocno je skręciłeś a i na dodatek psiknij smarem a wtedy będą ci wchodziły biegi jak w masełko.
Anonymous - 31-05-2010, 18:25

tulejki i "wodziki" przesmarowane, może rzeczywiście za mocno skręciłem śruby mhhh :? myślałem że jak jest ta metalowa tulejka to ona ograniczy nacisk. Jeszcze dzisiaj to sprawdzę
siwek - 31-05-2010, 18:56

Chudy23 napisał/a:
tulejki i "wodziki" przesmarowane, może rzeczywiście za mocno skręciłem śruby mhhh :? myślałem że jak jest ta metalowa tulejka to ona ograniczy nacisk. Jeszcze dzisiaj to sprawdzę
tak samo myślał mechanik który za pierwszym razem u mnie je wymieniał i prawie się nie dało biegu wrzucić :mrgreen:

Wyregulowałem w Cari obroty i trochę ją popieściłem szmateczką i odświeżyłem :badgrin:

Anonymous - 01-06-2010, 20:45

Siwek dziękuje serdecznie za podpowiedź :biggrin: już wszystko idealnie działa
pkp30 - 04-06-2010, 14:04
Temat postu: teraz siedze jak panisko
a ja dzis naprawiłem se siedzenie kierowcy bo było zapadniete teraz siedze jak panisko pod sufitem prawie hahahaah
Arnold - 04-06-2010, 15:04

Wymieniony przegub zewnętrzny LP.
Koszt przegubu: 355 PLN
Wymiana: 40 PLN

Wymienione pióra wycieraczek na płaskie :-)

Jeszcze łożysko amorka...

buncza - 04-06-2010, 16:12

pkp30 napisał/a:
a ja dzis naprawiłem se siedzenie kierowcy bo było zapadniete teraz siedze jak panisko pod sufitem prawie hahahaah

a co konkretnie zrobiłeś? bo ja mam podobny problem i muszę sobie poduszkę pod tyłek podkładać :)

pkp30 - 04-06-2010, 16:49

buncza napisał/a:
pkp30 napisał/a:

a co konkretnie zrobiłeś? bo ja mam podobny problem i muszę sobie poduszkę pod tyłek podkładać :)

mnie druty sie pozrywały
a miedzy drty a ta gąbke wsadziłem taki 1cm pianke ale taka twardsza
teraz siedzisko nawet nie drgnie
nowe druty i jest git
jak od pasazera kleknie to tez tak zrobie

Centosz - 04-06-2010, 17:22

Przegląd rejestracyjny i wymiana prawego wahacza.Zabolało.
Faraday - 04-06-2010, 22:04

Kolejne mycie autka, trochę czyszczenia wewnątrz, mycie szyb itp.

Testowanie produktów firmy Sonax - mleczko do regeneracji lakieru oraz wosk w płynie.
Muszę powiedzieć, że wynik końcowy jest dużo lepszy niż po zastosowaniu wosku koloryzującego firmy CarPlan (o ile dobrze pamiętam)
Najpierw mleczko do regeneracji, później wosk... łatwo się nakłada, łatwo się czyści i poleruje. Jestem zadowolony. Na razie zrobiłem tylko maskę i przednie błotniki (na test) ale niedługo zabiorę się za pozostałe elementy :)

Dodam jeszcze, że w supermarkecie znalazłem te produkty za 15zł, a na allegro.pl kosztują od 17zł w górę :roll:

Zamontowane tzw. "błotochrony" :lol:
Zawsze denerwowało mnie to, że po wjechaniu w kałużę całe auto było brudne :cry: Teraz powinno być trochę lepiej.
Tylni zderzak był już trochę wytarty przez piasek rzucany spod kół :doubt:
Może nie wygląda to jakoś szczególnie pięknie... tym bardziej, że zamontowałem element z supermarketu tzw. "uniwersalny"... no ale daje radę. Zobaczymy jak będzie się sprawdzać :)

siwek - 05-06-2010, 15:04

Wyczyszczony z wewnątrz i do tego zrobiona klima ale tak na fest...

Co prawda kosztowało 450zł ale w tym: osuszacz, wymiana osuszacza, wymiana oringów, sprawdzanie szczelności, napełnianie i ozonowanie. I jestem bardzo zadowolony bo już z nią nie przewiduję problemów... a i przy okazji polecam zakład w Wawie, Wał Miedzeszyński 510.

Byłem u mechanika na mińskiej ale.... nawet się nie chciał dotknąć do klimy więc u mnie jest skreślony na jakiekolwiek naprawy...

carpezo - 05-06-2010, 16:41

koledzy doradźcie jakiej firmy brać łączniki stabilizatora na przód i tył? cari 1.6 16V 95r
kris80 - 05-06-2010, 17:50

Yamato. Koszt za 4 szt ok 200zł.