[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback
lobuzek - 12-09-2014, 21:36
tyku napisał/a: | Najważniejsze dla mnie to jest wykończenie bagażnika, które w SB jest zdecydowanie ładniejsze. Widziałem w salonie MM, że w sedanie dają już podbitkę wygłuszającą na pokrywę w standardzie. |
Podbitka rzeczywiście była, ale nie dali klamki do zamykania bagażnika. Musiałem dokupić za 75 zł. Jakieś dziwne ludzie siedzą w tym MMC.
grzesiopol - 13-09-2014, 00:09
Być może ale Evo dał SB a potem SB dał sedanowi jak to sam pisałeś
cwaniak napisał/a: | Ja mam sedana rocznik 2014 z ''ryjem" od hatchback |
lobuzek napisał/a: | Jakieś dziwne ludzie siedzą w tym MMC. | jak to w MMC. Nie wymagajmy tam też pracują ludzie którzy muszą robić co im karzą.
Ja to się mówi "gówno rzucone do góry i tak zawsze spadnie na dół"
mjsystem - 13-09-2014, 08:47
grzesiopol napisał/a: |
lobuzek napisał/a:
Jakieś dziwne ludzie siedzą w tym MMC.
jak to w MMC. Nie wymagajmy tam też pracują ludzie którzy muszą robić co im karzą. |
Polityka firmy. Ciesz się, że to nie skoda: szyby na korbki, brak klimatyzacji, halogenów, radia i czego tam jeszcze. A potem jak chcesz to zapłać drugie tyle. Tu masz podstawową wersje na wypasie.
Ja to się mówi "gówno rzucone do góry i tak zawsze spadnie na dół" |
hmmm
.swat. - 13-09-2014, 12:51
cwaniak napisał/a: | Ale to chyba sportback dostał pysk od EVO | Raczej od Ralliarta
grzesiopol - 14-09-2014, 18:30
mjsystem napisał/a: | Ciesz się, że to nie skoda: szyby na korbki, brak klimatyzacji, halogenów, radia i czego tam jeszcze. A potem jak chcesz to zapłać drugie tyle. | ale za dodatki i tak musisz zapłacić, ale wtedy dostajesz wersje bogatszą czyli np INFORM INTENSE.
.swat. napisał/a: | Raczej od Ralliarta | sorki słuszna i poprawna uwaga.
mjsystem - 14-09-2014, 21:35
mjsystem napisał/a:
Ciesz się, że to nie skoda: szyby na korbki, brak klimatyzacji, halogenów, radia i czego tam jeszcze. A potem jak chcesz to zapłać drugie tyle.
ale za dodatki i tak musisz zapłacić, ale wtedy dostajesz wersje bogatszą czyli np INFORM INTENSE |
Ale masz za to minimum socjalne: klima, elektryka, bezpieczeństwo w postaci ASC i poduszek.
douglas - 20-09-2014, 13:44
W czwartek byłem na jeździe testowej lancer 1.8 sportsback. Szczerze mówiąc samochód nie zrobił na mnie wrażenia - tupu efekt WOW! Owszem przyjemnie się nim jechało wszystko pracowało jak nalezy. Zawiodłem się na wykończeniu (wersja Invite) w środku - plastikownia - w porownaniu do mojej Cari gdzie mam miękkie materiały i wygląda to solidniej. Sprzedawca zapewniał mnie że plastiki są solidne i nie zużywają się prędko. Jednak gdy przejechałem po niektórych elementach delikatnie paznokciem, strasznie się rysowały. Zawiodłem się również na mocy silnika, byłem przekonany że będzie mocniejszy od mojej carismy a okazało się że kultura pracy jest zbliżona a nawet trochę gorsza (jeździłem po mieście i po autostradzie). Chciałem sprawdzić jeszcze 1.6 sedan bo osiągami jest bardzo zbliżony do 1.8, ale akurat nie mieli na stanie. Przejechałem się natomiast 1.6 ASX - strasznie głośny samochód. Jak zajrzałem do środka to ten silnik wyglądał jak orzeszek - taki był mały. Zobaczymy - poluje jeszcze na wycieczkę 1.6 w sedane. Ale coś mi się wydaje że będę miał ciężko zagwozdkę czy wziąć czy nie.
UWAGA! Informacja z ostatniej chwili - po tym jak obdzwoniłem do 15 salonów M w całej Polsce. Jeden salon się wygęgał i sprzedał mi ważną informację. Pod koniec 2016 wejdzie na polski rynek nowa generacja Mitsu w tym również nowy lancer. Więc mocno zastanowie się nad kupnem "resztki" (Pani mówiła że na Lancery w ogóle już nie przyjmują zamówień a wyprzedają to co zostało). W Tokio pojawił się nowy concept silników hybrydowych - wydaje mi się że samochody które wejdą do PL będą bardzo zbliżone do tego.
Więc może warto zaczekać?
quas - 24-09-2014, 17:51
tia
ale to jak ze swiatem mody- zawsze w niedalekiej przyszlosci jest jakas ciekawa premiera.
dla mnie autko to przede wszystkim narzedzie ktore mi jest niezbedne w robocie. stare zdychalo- trzeba bylo w miare sensownie poszukac nowego.
.swat. - 25-09-2014, 18:18
quas napisał/a: | tia
ale to jak ze swiatem mody- zawsze w niedalekiej przyszlosci jest jakas ciekawa premiera. | Niestety, ale ostatnio coraz częściej lepsze jest wrogiem dobrego.
quas - 26-09-2014, 11:39
.swat. napisał/a: | quas napisał/a: | tia
ale to jak ze swiatem mody- zawsze w niedalekiej przyszlosci jest jakas ciekawa premiera. | Niestety, ale ostatnio coraz częściej lepsze jest wrogiem dobrego. |
jak jeszcze troche zaostrza normy to sie okaze ze beda lekkie silniczki z duza moca ktore spokojnie przejada 50k km
4-5 letni samochod stanie sie szrotem
ale za to nowki beda mialy nowy zajebiscie zbedny czujnik i wg katalogu palic mniej paliwa
tyku - 26-09-2014, 12:02
Proponuję wrócić do tematu.
Sportback okazał się bardziej przyszłościowy, skoro zderzak powędrował do sedana.
Tak naprawdę nie wiem czemu takie posunięcie ze strony MM, jak sedan wygląda fajnie pod warunkiem, że się mu dołoży:
- atrapa sportowa, górna
- spoiler zderzaka przedniego
grzesiopol - 28-09-2014, 01:45
Tylko ten kolor, mógłby być srebrny
Ja bym w SB zmienił zderzak na taki z EVO. plus dołożył xenony lub nawet soczewki w stylu xenon
mjsystem - 28-09-2014, 08:17
No i ta srebrna obwódka zastąpiona czarną zaczyna dodawać autu charakteru
michaello - 03-10-2014, 09:25
tyku napisał/a: | Tak naprawdę nie wiem czemu takie posunięcie ze strony MM, jak sedan wygląda fajnie pod warunkiem, że się mu dołoży:
- atrapa sportowa, górna
- spoiler zderzaka przedniego |
Święta racja, ale ze srebrem też jest OK
pablo diablo - 03-10-2014, 10:17
ja tez uważam że girl srebrny daje rade, i ogólnie zawsze podobał mi się sedan
|
|
|