To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback

lobuzek - 12-09-2014, 21:36

tyku napisał/a:
Najważniejsze dla mnie to jest wykończenie bagażnika, które w SB jest zdecydowanie ładniejsze. Widziałem w salonie MM, że w sedanie dają już podbitkę wygłuszającą na pokrywę w standardzie. :P

Podbitka rzeczywiście była, ale nie dali klamki do zamykania bagażnika. Musiałem dokupić za 75 zł. Jakieś dziwne ludzie siedzą w tym MMC.

grzesiopol - 13-09-2014, 00:09

Być może ale Evo dał SB a potem SB dał sedanowi jak to sam pisałeś
cwaniak napisał/a:
Ja mam sedana rocznik 2014 z ''ryjem" od hatchback

lobuzek napisał/a:
Jakieś dziwne ludzie siedzą w tym MMC.
jak to w MMC. Nie wymagajmy tam też pracują ludzie którzy muszą robić co im karzą.

Ja to się mówi :mrgreen: "gówno rzucone do góry i tak zawsze spadnie na dół"

mjsystem - 13-09-2014, 08:47

grzesiopol napisał/a:

lobuzek napisał/a:
Jakieś dziwne ludzie siedzą w tym MMC.
jak to w MMC. Nie wymagajmy tam też pracują ludzie którzy muszą robić co im karzą.

Polityka firmy. Ciesz się, że to nie skoda: szyby na korbki, brak klimatyzacji, halogenów, radia i czego tam jeszcze. A potem jak chcesz to zapłać drugie tyle. Tu masz podstawową wersje na wypasie. :wink:
grzesiopol napisał/a:

Ja to się mówi "gówno rzucone do góry i tak zawsze spadnie na dół"

hmmm :roll:

.swat. - 13-09-2014, 12:51

cwaniak napisał/a:
Ale to chyba sportback dostał pysk od EVO
Raczej od Ralliarta :P :lol:
grzesiopol - 14-09-2014, 18:30

mjsystem napisał/a:
Ciesz się, że to nie skoda: szyby na korbki, brak klimatyzacji, halogenów, radia i czego tam jeszcze. A potem jak chcesz to zapłać drugie tyle.
ale za dodatki i tak musisz zapłacić, ale wtedy dostajesz wersje bogatszą czyli np INFORM :arrow: INTENSE.
.swat. napisał/a:
Raczej od Ralliarta :P :lol:
sorki słuszna i poprawna uwaga. :oops:
mjsystem - 14-09-2014, 21:35

grzesiopol napisał/a:

mjsystem napisał/a:
Ciesz się, że to nie skoda: szyby na korbki, brak klimatyzacji, halogenów, radia i czego tam jeszcze. A potem jak chcesz to zapłać drugie tyle.
ale za dodatki i tak musisz zapłacić, ale wtedy dostajesz wersje bogatszą czyli np INFORM INTENSE

Ale masz za to minimum socjalne: klima, elektryka, bezpieczeństwo w postaci ASC i poduszek. :wink:

douglas - 20-09-2014, 13:44

W czwartek byłem na jeździe testowej lancer 1.8 sportsback. Szczerze mówiąc samochód nie zrobił na mnie wrażenia - tupu efekt WOW! Owszem przyjemnie się nim jechało wszystko pracowało jak nalezy. Zawiodłem się na wykończeniu (wersja Invite) w środku - plastikownia - w porownaniu do mojej Cari gdzie mam miękkie materiały i wygląda to solidniej. Sprzedawca zapewniał mnie że plastiki są solidne i nie zużywają się prędko. Jednak gdy przejechałem po niektórych elementach delikatnie paznokciem, strasznie się rysowały. Zawiodłem się również na mocy silnika, byłem przekonany że będzie mocniejszy od mojej carismy a okazało się że kultura pracy jest zbliżona a nawet trochę gorsza (jeździłem po mieście i po autostradzie). Chciałem sprawdzić jeszcze 1.6 sedan bo osiągami jest bardzo zbliżony do 1.8, ale akurat nie mieli na stanie. Przejechałem się natomiast 1.6 ASX - strasznie głośny samochód. Jak zajrzałem do środka to ten silnik wyglądał jak orzeszek - taki był mały. Zobaczymy - poluje jeszcze na wycieczkę 1.6 w sedane. Ale coś mi się wydaje że będę miał ciężko zagwozdkę czy wziąć czy nie.

UWAGA! Informacja z ostatniej chwili - po tym jak obdzwoniłem do 15 salonów M w całej Polsce. Jeden salon się wygęgał i sprzedał mi ważną informację. Pod koniec 2016 wejdzie na polski rynek nowa generacja Mitsu w tym również nowy lancer. Więc mocno zastanowie się nad kupnem "resztki" (Pani mówiła że na Lancery w ogóle już nie przyjmują zamówień a wyprzedają to co zostało). W Tokio pojawił się nowy concept silników hybrydowych - wydaje mi się że samochody które wejdą do PL będą bardzo zbliżone do tego.

Więc może warto zaczekać? :)

quas - 24-09-2014, 17:51

tia
ale to jak ze swiatem mody- zawsze w niedalekiej przyszlosci jest jakas ciekawa premiera.
dla mnie autko to przede wszystkim narzedzie ktore mi jest niezbedne w robocie. stare zdychalo- trzeba bylo w miare sensownie poszukac nowego.

.swat. - 25-09-2014, 18:18

quas napisał/a:
tia
ale to jak ze swiatem mody- zawsze w niedalekiej przyszlosci jest jakas ciekawa premiera.
Niestety, ale ostatnio coraz częściej lepsze jest wrogiem dobrego. :idea:
quas - 26-09-2014, 11:39

.swat. napisał/a:
quas napisał/a:
tia
Niestety, ale ostatnio coraz częściej lepsze jest wrogiem dobrego. :idea:

jak jeszcze troche zaostrza normy to sie okaze ze beda lekkie silniczki z duza moca ktore spokojnie przejada 50k km :D
4-5 letni samochod stanie sie szrotem

ale za to nowki beda mialy nowy zajebiscie zbedny czujnik i wg katalogu palic mniej paliwa

tyku - 26-09-2014, 12:02

Proponuję wrócić do tematu. :wink:
Sportback okazał się bardziej przyszłościowy, skoro zderzak powędrował do sedana. :P
Tak naprawdę nie wiem czemu takie posunięcie ze strony MM, jak sedan wygląda fajnie pod warunkiem, że się mu dołoży:
- atrapa sportowa, górna
- spoiler zderzaka przedniego

grzesiopol - 28-09-2014, 01:45

Tylko ten kolor, mógłby być srebrny :wink:
Ja bym w SB zmienił zderzak na taki z EVO. plus dołożył xenony lub nawet soczewki w stylu xenon

mjsystem - 28-09-2014, 08:17

No i ta srebrna obwódka zastąpiona czarną zaczyna dodawać autu charakteru :wink:
michaello - 03-10-2014, 09:25

tyku napisał/a:
Tak naprawdę nie wiem czemu takie posunięcie ze strony MM, jak sedan wygląda fajnie pod warunkiem, że się mu dołoży:
- atrapa sportowa, górna
- spoiler zderzaka przedniego

Święta racja, ale ze srebrem też jest OK :lol:

pablo diablo - 03-10-2014, 10:17

ja tez uważam że girl srebrny daje rade, i ogólnie zawsze podobał mi się sedan