Nasze Mi¶ki - Galant 2,5 V6 1998 by fj_mike
robertdg - 08-11-2012, 18:10
fj_mike napisał/a: | Misiek jaki¶ niecały miesi±c temu przeszedł na zimowy set-up:
| O widze, że zmieniłe¶ wnętrze na skórzane
fj_mike - 08-11-2012, 18:26
robertdg napisał/a: | O widze, że zmieniłe¶ wnętrze na skórzane |
Wypchaj się żelkami
robertdg - 08-11-2012, 18:28
Marcino - 09-11-2012, 09:16
Owczar napisał/a: | Krzyzak napisał/a:
ale widziałe¶, że u Micha wła¶nie gumy się przetarły...
No tak, ale jak już regeneruj± to mogliby dać porz±dne gumy. |
Ja też musze sprawdzić moje.. bo co¶ mi sie nie podobaja...
fj_mike - 20-12-2012, 23:06
Wahacze wymienione.
Gięte - SH
Proste - Dokuji
Proste miały być 555 ale okazało się, że dostępne były tylko na jedn± stronę.
Wszystkie gumy wymienione na Hyundai.

Osadzenie gumy na giętych ma ø39,5mm, osadzenie na prostych ma ø39,8mm.
Mowa oczywi¶cie o zamiennikach. Ta różnica sprawia, że guma się delikatnie podgina na prostych i trudniej j± równomiernie wprasować.
Na oryginałach osadzenie jest takie same dla prostych i giętych.
Podsumowanie po regeneracji:
Kole¶ spartaczył montaż gum na dwóch wahaczach. Na dwóch z lewej strony spadły i dostała się woda (każdy w okolicy słyszał, że jadę ).
Po demontażu, sworzeń sworzeń w lewym prostym mimo hałasów był bardzo sztywny, z kolei w prawym prostym (guma cała) chodził bardzo swobodnie.
Kolejna wymiana gum za rok. Tak to już jest z mi¶kiem.
polaff - 20-12-2012, 23:52
fj_mike napisał/a: | Kolejna wymiana gum za rok. Tak to już jest z mi¶kiem. | nie jest. Mój jest tego dowodem. Półtora roku i 136 kkm również
Owczar - 20-12-2012, 23:56
fj_mike napisał/a: | Kolejna wymiana gum za rok. Tak to już jest z mi¶kiem. |
Było mu durexy założyć A z t± reguł± też się nie zgadzam Nie przesadzaj z tym rokiem, te powinny wytrzymać dłużej.
Marcino - 20-12-2012, 23:57
co tam za smar dajesz? I gdzie dorwac gumy w 3city bo w ICars mieli tylko 1 szt a 4 potrzebuje.
Pozdr
Krzyzak - 21-12-2012, 08:22
Marcino napisał/a: | 4 potrzebuje | jak Hyundai, to w serwisie, jak obojętnie, to mam u siebie takich gum z 6 szt. - sprzedam za pół ceny HGP
robertdg - 21-12-2012, 08:48
Marcino napisał/a: | co tam za smar dajesz? | Mobil XHP 222 fj_mike napisał/a: | Kolejna wymiana gum za rok. Tak to już jest z mi¶kiem. | A nie wymieniasz po każdorazowym użyciu
fj_mike - 21-12-2012, 09:28
polaff napisał/a: | nie jest. Mój jest tego dowodem. Półtora roku i 136 kkm również |
Każdy ma swoje "zło" w Mi¶ku. W moim jedynie wahacze padaj± raz na rok, poza tym nic nie sprawia problemów.
Owczar napisał/a: | Było mu durexy założyć |
Trzeba było to mówić 11 lat temu
Owczar napisał/a: | A z t± reguł± też się nie zgadzam Nie przesadzaj z tym rokiem, te powinny wytrzymać dłużej. |
No zobaczymy po roku, ale kontrola co jaki¶ czas musi być bo nie mam zamiaru wymieniać wahaczy w przyszłym roku.
Marcino napisał/a: | gdzie dorwac gumy w 3city bo w ICars mieli tylko 1 szt a 4 potrzebuje. |
Jedn± dostałem w ASO Hyundai, trzy pozostałe w IC (dwie od ręki, trzecia na następny dzień).
Po wymianie wahaczy jedzie prosto. Kiera jakby swobodniej chodziła (ciasno spasowane sworznie na prostych po regeneracji zrobiło swoje). Taki stary grat a tak dobrze jedzie
W przyszłym roku planuję zrobić konserwę podwozia (wraz z demontażem wydechu i zbiornika paliwa) i wymienić co nieco w tylnym zawieszeniu. ¦ruby mimo¶rodowe leż± od prawie roku w szafie
robertdg - 21-12-2012, 16:55
fj_mike napisał/a: | W przyszłym roku planuję zrobić konserwę podwozia (wraz z demontażem wydechu i zbiornika paliwa) i wymienić co nieco w tylnym zawieszeniu. ¦ruby mimo¶rodowe leż± od prawie roku w szafie | Pod warunkiem, że będzie co konserwować
fj_mike - 21-12-2012, 21:43
robertdg napisał/a: | Pod warunkiem, że będzie co konserwować |
To będzie twój problem
fj_mike - 06-01-2013, 20:56
Pora na mały update.
Przebieg na 1 stycznia to 211600km (zapiszę sobie tutaj co by się nie zagubiło).
Super fantastyczne ł±czniki marki Kager wytrzymały lekko ponad rok. Do wymiany.
Po niedzieli wskocz± CTRy.
Po updacie.
Hugo - 06-01-2013, 22:55
fj_mike napisał/a: | Super fantastyczne ł±czniki marki Kager wytrzymały lekko ponad rok | To u mnie pewnie z 3 miesi±ce by wytrzymały
|
|
|