Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
ZbigniewD - 08-04-2010, 11:40
akurat jestem na etapie projektu dla tesco i oglądam w polsce te konstrukcje a austryjakiem nie jestem tylko mój dziadek nim był
olabart - 08-04-2010, 13:29
Dzięki mitsu00. Do jakiej wersji jest ten sys.?
13zbyszek13 - 08-04-2010, 15:09
ZbigniewD napisał/a: | to wtedy robisz redukcje i idziesz bokiem ja mam w każdym aucie poza 993 doświetlanie i dla mnie w każdej opcji nadaje się psu na budę ,bo drogi i tak za zakrętem nie zobaczysz no chyba że masz Roentgena w bmw ,jedynie jeszcze fajną opcją wartą dopłaty jest night vision .
Niby stary jestem ale oczy jeszcze mam dobre ale trzeba przyznać że porównując samo oświetlanie xenonowe to Mitsu ma jeszcze dużo do nadrobienia względem Bmw ,całe szczęście jest tani i podoba sie mojej córce ,jeździłem autem sprzed liftu i tam ten xenon jest podobny do tego w mercu okularniku sprzed 15 lat
do Sölden nie jeździj , znam kilka lepszych miejsc w moim kraju |
kolego w moim kraju piszesz mam odczucie o AUSTRII
[ Dodano: 08-04-2010, 15:10 ]
ZbigniewD napisał/a: | akurat jestem na etapie projektu dla tesco i oglądam w polsce te konstrukcje a austryjakiem nie jestem tylko mój dziadek nim był |
coś tu nie trzyma się kupy
lexus - 08-04-2010, 15:36
no widzisz 13 zbyszek13 mówiłem że niemożliwe żeby nie było mpeg-4 w chinach
mitsu00 - 08-04-2010, 15:59
olabart napisał/a: | Dzięki mitsu00. Do jakiej wersji jest ten sys.? |
Do tej którą podałem wcześniej.
[ Dodano: 08-04-2010, 16:02 ]
13zbyszek13 napisał/a: | sprawdz jak będzie Ok to jestem zainteresowany |
Jeździłem po Warszawie i różnicy w pokryciu żadnej nie widzę. Może na zadupiach będzie. Jedynym minusem E-mapy to jest to że tablice drogowe pojawieją się tylko na autostradach, nie jak w mapie TeleAtlasu niemal wszędzie gdzie są zamontowane.
Grzesq - 08-04-2010, 19:13
Zamontowałem dzisiaj anteny (te klejone), zagłówki i kamerkę (u Zbyszka kumpla w Rembertowie) no i mam problem bo po całej operacji zaczeła się świecić na panelu radia kontrolka Passenfer Aibag OFF i na wyświetlaczu komputera pokładowego symbol poduszki pow. z napisem SERVICE REQUIRED
Macie jakieś pomysły o co mu chodzi ??? Zastanawiam się jak podjechać do ASO z tak zmodyfikowanym sprzętem (Chińczyk itp), nie doczepią się ???
mitsu00 - 08-04-2010, 19:18
Grzesq napisał/a: | Zamontowałem dzisiaj anteny (te klejone), zagłówki i kamerkę (u Zbyszka kumpla w Rembertowie) no i mam problem bo po całej operacji zaczeła się świecić na panelu radia kontrolka Passenfer Aibag OFF i na wyświetlaczu komputera pokładowego symbol poduszki pow. z napisem SERVICE REQUIRED
Macie jakieś pomysły o co mu chodzi ??? Zastanawiam się jak podjechać do ASO z tak zmodyfikowanym sprzętem (Chińczyk itp), nie doczepią się ??? |
Wydaje mi sie że to wina nie podłączonego należycie kabelka od Airbagów. Tego co ci mówiłem że łatwo jest złamać kostkę podłączeniową. Podjedź jutro albo wieczorem i naprawimy
Grzesq - 08-04-2010, 20:17
Cytat: | Wydaje mi sie że to wina nie podłączonego należycie kabelka od Airbagów. Tego co ci mówiłem że łatwo jest złamać kostkę podłączeniową. Podjedź jutro albo wieczorem i naprawimy |
Mówisz o tej dużej białej kostce, która jest podłączana do przedniego panelu radia - tam gdzie są awaryjne i kontolki od pasów i airbaga ?
Jeśli tak to co tam może być nie tak z wtyczką, bo wypinałem i wpinałem ale nie pomogło na co zwrócić uwage ?
Jak nie dam rady to podjadę do Ciebie jutro, bo i tak się wybierałem wstępnie
mitsu00 - 08-04-2010, 20:22
Grzesq napisał/a: | Jeśli tak to co tam może być nie tak z wtyczką, bo wypinałem i wpinałem ale nie pomogło na co zwrócić uwage ?
Jak nie dam rady to podjadę do Ciebie jutro, bo i tak się wybierałem wstępnie |
Może jakiś kabelek się poluzował w kostce. Mialem identyczną informację jak zapomniałem jej podłączyć. Podjedź to pogmeramy
Grzesq - 08-04-2010, 20:39
mitsu00 napisał/a: | Grzesq napisał/a: | Jeśli tak to co tam może być nie tak z wtyczką, bo wypinałem i wpinałem ale nie pomogło na co zwrócić uwage ?
Jak nie dam rady to podjadę do Ciebie jutro, bo i tak się wybierałem wstępnie |
Może jakiś kabelek się poluzował w kostce. Mialem identyczną informację jak zapomniałem jej podłączyć. Podjedź to pogmeramy |
OK, zadzwonię do Ciebie jutro i się jakoś ustawimy na wieczór, a ja jeszcze popatrzę z tą kostką, bo mi spokoju nie daje
13zbyszek13 - 09-04-2010, 09:16
a nie wypadł Ci ten biały pasek od poduszk który trzeba przemontować z ori do rofa
Grzesq - 09-04-2010, 09:22
13zbyszek13 napisał/a: | a nie wypadł Ci ten biały pasek od poduszk który trzeba przemontować z ori do rofa |
Wczoraj jeszcze raz rozebrałem przedni plastik od radia, posprawdzałem kostki, poruszałem kabelkami, ale bez zmian.
Dzisiaj jadąc do pracy w czasie jazdy sama zgasła kontrolka PASSENGER AIRBAG OFF, po przekręceniu stacyjki zapala się i za chwile gaśnie, więc już zachowuje się OK.
Niestetety nadal na wyświetlaczu kompa pokładowego pokazuje się symbol poduszki z napisem SERVICE REQUIRED
Może pozostał jakiś błąd...
13zbyszek13 - 09-04-2010, 09:27
Podjedz gdzieś do kogoś co ma kompa do mitsu i spróbuj wykasować błąd.Może komputer coś zapamiętał.
Ja ostatnio tak miałem na hamowni jak odłączyli mi RALLI ARTa to po ponownym podłączeniu wyświetlał mi silnik.Podłączyli do kompa skasowali błąd i jest Ok.
Grzesq - 09-04-2010, 09:33
13zbyszek13 napisał/a: | Podjedz gdzieś do kogoś co ma kompa do mitsu i spróbuj wykasować błąd.Może komputer coś zapamiętał.
Ja ostatnio tak miałem na hamowni jak odłączyli mi RALLI ARTa to po ponownym podłączeniu wyświetlał mi silnik.Podłączyli do kompa skasowali błąd i jest Ok. |
A gdzie kasowałeś błąd w ASO czy w jakieś innej firmie, bo do ASO trochę boję się z tym jechać
13zbyszek13 - 09-04-2010, 09:43
W 4x4 Tuning ul Młodnicka w rejonie Marsa/Chełmżyńska
|
|
|