To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

ZbigniewD - 08-04-2010, 11:40

akurat jestem na etapie projektu dla tesco i oglądam w polsce te konstrukcje a austryjakiem nie jestem tylko mój dziadek nim był
olabart - 08-04-2010, 13:29

Dzięki mitsu00. Do jakiej wersji jest ten sys.?
13zbyszek13 - 08-04-2010, 15:09

ZbigniewD napisał/a:
to wtedy robisz redukcje i idziesz bokiem ja mam w każdym aucie poza 993 doświetlanie i dla mnie w każdej opcji nadaje się psu na budę ,bo drogi i tak za zakrętem nie zobaczysz no chyba że masz Roentgena w bmw ,jedynie jeszcze fajną opcją wartą dopłaty jest night vision .
Niby stary jestem ale oczy jeszcze mam dobre ale trzeba przyznać że porównując samo oświetlanie xenonowe to Mitsu ma jeszcze dużo do nadrobienia względem Bmw ,całe szczęście jest tani i podoba sie mojej córce ,jeździłem autem sprzed liftu i tam ten xenon jest podobny do tego w mercu okularniku sprzed 15 lat
do Sölden nie jeździj , znam kilka lepszych miejsc w moim kraju

kolego w moim kraju piszesz mam odczucie o AUSTRII

[ Dodano: 08-04-2010, 15:10 ]
ZbigniewD napisał/a:
akurat jestem na etapie projektu dla tesco i oglądam w polsce te konstrukcje a austryjakiem nie jestem tylko mój dziadek nim był

coś tu nie trzyma się kupy

lexus - 08-04-2010, 15:36

no widzisz 13 zbyszek13 mówiłem że niemożliwe żeby nie było mpeg-4 w chinach
mitsu00 - 08-04-2010, 15:59

olabart napisał/a:
Dzięki mitsu00. Do jakiej wersji jest ten sys.?

Do tej którą podałem wcześniej.

[ Dodano: 08-04-2010, 16:02 ]
13zbyszek13 napisał/a:
sprawdz jak będzie Ok to jestem zainteresowany

Jeździłem po Warszawie i różnicy w pokryciu żadnej nie widzę. Może na zadupiach będzie. Jedynym minusem E-mapy to jest to że tablice drogowe pojawieją się tylko na autostradach, nie jak w mapie TeleAtlasu niemal wszędzie gdzie są zamontowane.

Grzesq - 08-04-2010, 19:13

Zamontowałem dzisiaj anteny (te klejone), zagłówki i kamerkę (u Zbyszka kumpla w Rembertowie) no i mam problem bo po całej operacji zaczeła się świecić na panelu radia kontrolka Passenfer Aibag OFF i na wyświetlaczu komputera pokładowego symbol poduszki pow. z napisem SERVICE REQUIRED :(

Macie jakieś pomysły o co mu chodzi ??? Zastanawiam się jak podjechać do ASO z tak zmodyfikowanym sprzętem (Chińczyk itp), nie doczepią się ???

mitsu00 - 08-04-2010, 19:18

Grzesq napisał/a:
Zamontowałem dzisiaj anteny (te klejone), zagłówki i kamerkę (u Zbyszka kumpla w Rembertowie) no i mam problem bo po całej operacji zaczeła się świecić na panelu radia kontrolka Passenfer Aibag OFF i na wyświetlaczu komputera pokładowego symbol poduszki pow. z napisem SERVICE REQUIRED :(

Macie jakieś pomysły o co mu chodzi ??? Zastanawiam się jak podjechać do ASO z tak zmodyfikowanym sprzętem (Chińczyk itp), nie doczepią się ???

Wydaje mi sie że to wina nie podłączonego należycie kabelka od Airbagów. Tego co ci mówiłem że łatwo jest złamać kostkę podłączeniową. Podjedź jutro albo wieczorem i naprawimy :wink:

Grzesq - 08-04-2010, 20:17

Cytat:
Wydaje mi sie że to wina nie podłączonego należycie kabelka od Airbagów. Tego co ci mówiłem że łatwo jest złamać kostkę podłączeniową. Podjedź jutro albo wieczorem i naprawimy

Mówisz o tej dużej białej kostce, która jest podłączana do przedniego panelu radia - tam gdzie są awaryjne i kontolki od pasów i airbaga ?

Jeśli tak to co tam może być nie tak z wtyczką, bo wypinałem i wpinałem ale nie pomogło na co zwrócić uwage ?

Jak nie dam rady to podjadę do Ciebie jutro, bo i tak się wybierałem wstępnie :)

mitsu00 - 08-04-2010, 20:22

Grzesq napisał/a:
Jeśli tak to co tam może być nie tak z wtyczką, bo wypinałem i wpinałem ale nie pomogło na co zwrócić uwage ?

Jak nie dam rady to podjadę do Ciebie jutro, bo i tak się wybierałem wstępnie

Może jakiś kabelek się poluzował w kostce. Mialem identyczną informację jak zapomniałem jej podłączyć. Podjedź to pogmeramy :D

Grzesq - 08-04-2010, 20:39

mitsu00 napisał/a:
Grzesq napisał/a:

Jak nie dam rady to podjadę do Ciebie jutro, bo i tak się wybierałem wstępnie

Może jakiś kabelek się poluzował w kostce. Mialem identyczną informację jak zapomniałem jej podłączyć. Podjedź to pogmeramy :D

OK, zadzwonię do Ciebie jutro i się jakoś ustawimy na wieczór, a ja jeszcze popatrzę z tą kostką, bo mi spokoju nie daje :roll:

13zbyszek13 - 09-04-2010, 09:16

a nie wypadł Ci ten biały pasek od poduszk który trzeba przemontować z ori do rofa
Grzesq - 09-04-2010, 09:22

13zbyszek13 napisał/a:
a nie wypadł Ci ten biały pasek od poduszk który trzeba przemontować z ori do rofa

Wczoraj jeszcze raz rozebrałem przedni plastik od radia, posprawdzałem kostki, poruszałem kabelkami, ale bez zmian.

Dzisiaj jadąc do pracy w czasie jazdy sama zgasła kontrolka PASSENGER AIRBAG OFF, po przekręceniu stacyjki zapala się i za chwile gaśnie, więc już zachowuje się OK.

Niestetety nadal na wyświetlaczu kompa pokładowego pokazuje się symbol poduszki z napisem SERVICE REQUIRED :(

Może pozostał jakiś błąd... :roll:

13zbyszek13 - 09-04-2010, 09:27

Podjedz gdzieś do kogoś co ma kompa do mitsu i spróbuj wykasować błąd.Może komputer coś zapamiętał.
Ja ostatnio tak miałem na hamowni jak odłączyli mi RALLI ARTa to po ponownym podłączeniu wyświetlał mi silnik.Podłączyli do kompa skasowali błąd i jest Ok.

Grzesq - 09-04-2010, 09:33

13zbyszek13 napisał/a:
Podjedz gdzieś do kogoś co ma kompa do mitsu i spróbuj wykasować błąd.Może komputer coś zapamiętał.
Ja ostatnio tak miałem na hamowni jak odłączyli mi RALLI ARTa to po ponownym podłączeniu wyświetlał mi silnik.Podłączyli do kompa skasowali błąd i jest Ok.

A gdzie kasowałeś błąd w ASO czy w jakieś innej firmie, bo do ASO trochę boję się z tym jechać :oops:

13zbyszek13 - 09-04-2010, 09:43

W 4x4 Tuning ul Młodnicka w rejonie Marsa/Chełmżyńska