Nasze Miśki - Elegance by Deejay
Mithrill - 06-08-2011, 10:50
| Arturro-86 napisał/a: | A Bartkowe auto jak z prospektu |
Tajemnica tkwi w plażowym ręczniku!
Zdjęcia wyszły świetnie... ale szczerze mówiąc/pisząc, mój Lanc nie pasuje do tej grupki.
Derpin, naklejka musi być zawsze widoczna, a druga sprawa - mój "cwany" ojczulek najpierw nakleił nową, a dopiero później zabrał się za likwidację starej.
Geniusz!
Anonymous - 06-08-2011, 11:44
Mithrill, przez rok czasu jeździłem służbowym pasatem bez naklejki i przy żadnej kontroli nikt nie zwrócił mi nawet uwagi na brak. ok pół roku jeździłem sam z naklejką tylko w schowku i też nikt nie zwrócił na to uwagi. naklejka jest wymysłem któregoś z ministrów bo jego wujek/kolega/wstaw_dowolne ma fabrykę naklejek i można w ten sposób ściągnąć dodatkowy łatwy haracz z obywatela.
sveno - 06-08-2011, 11:54
Derpin, nie do końca znam pewną historię: młody mieszkaniec Nowej Huty w Krk postanowił sobie zatankować Vectre ojca, a że nie chciał płacić, to pożyczył sobie tablice z innego auta, pojechał na stacje, zatankował do pełna, odjechał, ale jakież było jego zdziwienie, kiedy za 2 tyg w drzwiach jego domu stanęli dwaj mundurowi i z tekstem do jego ojca: "Pana syn zatankował paliwo i chyba zapomniał zapłacić" Kulturalnie, bo jego ojciec był komendantem głównym krakowskiej policji i sprawa była załatwiona delikatnie namierzyli go właśnie przez to, że inteligentny syn policjanta założył nowe tablice, ale nalepki na szybie już nie zakrył jednak czasem one się przydają
Anonymous - 06-08-2011, 12:26
| sveno napisał/a: | jednak czasem one się przydają |
ja nie twierdzę że naklejka nie przydaje się władzy żeby mogli Cię łatwiej zidentyfikować nawet na zdjęciu z fotoradaru jak nie jest czytelna tablica (czytaj zasłoni ją liść) to powiększa sobie naklejkę. twierdzę tylko że nie lubię być do czegoś zmuszany przez naszych urzędników a do tego płacić za to własnej kieszeni niby tylko 10 zł ta naklejka kosztuje ale jej produkcja to max 50gr, a mnożąc to przez ilość aut haracz jest już całkiem pokaźną sumką jaką z nas ściągnięto siłą.
btw Twoja historia jest jedną z tych które się opowiada, ale nikt nie zastanawia się dlaczego nie ma ona sensu, kamery przemysłowe o ile są jeszcze w stanie odczytać nry na tablicach to już numer na szybie jest dla nich za mały, oczywiście mówimy tu o standardowej kamerze na stacji benzynowej. więc historia legła już w swoim założeniu, no ale opowiada się ją dalej bo fajnie brzmi słyszałem też wersje z warszawką i synem komendanta i miejscową wersję również
sorry Bartku za OT
Mithrill - 06-08-2011, 13:34
Przecież za brak naklejki zabierają dowód...
Policjanci rzadko na to zwracają uwagę, bo to faktycznie bzdura np. w porównaniu z przekroczeniem prędkości w terenie zabudowanym o 50km/h.
Ale jak już się czepi i okaże się, że w ogóle nie masz - to rozstaniesz się z dowodem.
Jeśli naklejkę masz w schowku, to przykleisz ją w obecności "smerfa" i po kłopocie.
Po prostu fajnie Ci się trafiło, że żaden gliniarz się do tego nie przyczepił.
To tak, jak z lekko przyciemnionymi szybami (boczne z przodu)... jeden machnie na to ręką, a przy innym będziesz drapał folię.
Zawsze można się ratować historyjką, że dopiero wymieniłeś szybę i wciąż czekasz na nową naklejkę.
EDIT
Jakbym sam naklejał, to też bym ją dał jak najbliżej dolnej krawędzi...
Anonymous - 06-08-2011, 14:01
Mithrill, dlatego skoro bzdurny przepis to i ja go interpretuje najlepiej jak się da, naklejka ma być w dolnym prawym rogu szyby, więc nakleiłem najniżej jak się dało żeby była widoczna, to że zasłania wycieraczka to już mnie mój problem naklejka jest i niech sobie pan policjant podniesie wycieraczkę jak nie może się doczytać gdybym chciał mógłbym nakleić jeszcze niżej ale wtedy czarny pasek który jest fabrycznie wokół szyby by ją przysłonił ciekawe co wtedy by zrobili bo naklejka była by wtedy w 100% naklejona wg niejasnych wytycznych a to już nie moja wina że moje auto jest tak zrobione że ma tam czarny pasek co innego gdyby ktoś określił odkładnie że dolny prawy narożnik z zachowaniem odległości 10cm od każdej z krawędzi szyby.
dlatego właśnie nie rozumiem klejenia tej naklejki tak wysoko, a po za tym brzydko to wygląda jak jest tak na środku szyby
niech ktoś przesunie te dywagacje na temat naklejki gdzie indziej bo Bartkowi bałagan zrobiliśmy
deejay - 07-08-2011, 13:09
| Derpin napisał/a: | | niech ktoś przesunie te dywagacje na temat naklejki gdzie indziej bo Bartkowi bałagan zrobiliśmy |
ale sie rozpisali
deejay - 09-08-2011, 21:32
Powoli do kompletu dołaczają dokładki tylnego błotnika dzisiaj założone , zostają tylko progi...
W koncu udało mi sie zaopatrzyć w silikonowe kołpaczki przyklejane na dekielki do felg , nietypowy wymiar i dlatego było ciężko coś dobrać , ale są...
Hugo - 10-08-2011, 08:10
Jakoś dziwne duze te logo Mitsu w felgach mi się wydaje.
deejay - 10-08-2011, 09:39
| Hugo napisał/a: | | Jakoś dziwne duze te logo Mitsu w felgach mi się wydaje. |
Taki wymiar jest w oryginalnych kołpaczkach od felg Eleganca czyli 80 mm
swinks_UK - 10-08-2011, 10:13
A te dokładki to nie z sedana??? Dziwnie długie...
Tomek - 10-08-2011, 10:58
raczej od kombi
deejay - 21-08-2011, 19:56
Ostatnio czasu brak , ale znalazłem chwile aby coś pomajstrować przy aucie
Kolejne 10tkm przybyło , olej silnikowy został wymieniony , dalej ELF EXCELLIUM 5W40 , z technicznych rzeczy rusza kolejny projekt świateł dziennych w zderzaku Avance , dzięki Tomkowi (Swinks UK) jeszcze raz wielkie dzieki , w zderzak zagościły podwójne przednie halogeny od VR4 , w które zamontuje światła do jazdy dziennej
Ps. Z polecanych kosmetyków do lakieru , zakupiłem wosk z efektem mokrego lakieru firmy
Chemical Guys Butter Wet Wax
myslę ze efekty bedę widoczne
deejay - 23-08-2011, 22:27
Wczoraj Kochajj.... , dzisiaj kolej na mnie
Z racji braku czasu , bo miałem na głowie Outlandera , kolega Brzucho wykonał dzisiaj kawała pożądnej roboty u mnie , czyli zamontował mi światełka dzienne , w miejsce halogenów
Wszystko ładnie i dobrze spasowane , kostki połączeniowe ze świateł dziennych zostały wyprowadzone pod oryginalne wiązki i połaczenia halogenów Szklany klosz halogenu został zlikwidowany po to , aby był widzoczny napis atestu i homologacji .
Brzucho Mucios gracjas
Mithrill - 24-08-2011, 14:30
Chyba lepsze od tych ledowych pasków, co?
|
|
|