To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Elegance by Deejay

Mithrill - 06-08-2011, 10:50

Arturro-86 napisał/a:
A Bartkowe auto jak z prospektu 8)

Tajemnica tkwi w plażowym ręczniku! :P
Zdjęcia wyszły świetnie... ale szczerze mówiąc/pisząc, mój Lanc nie pasuje do tej grupki.

Derpin, naklejka musi być zawsze widoczna, a druga sprawa - mój "cwany" ojczulek najpierw nakleił nową, a dopiero później zabrał się za likwidację starej.
Geniusz! :mrgreen:

Anonymous - 06-08-2011, 11:44

Mithrill, przez rok czasu jeździłem służbowym pasatem bez naklejki i przy żadnej kontroli nikt nie zwrócił mi nawet uwagi na brak. ok pół roku jeździłem sam z naklejką tylko w schowku i też nikt nie zwrócił na to uwagi. naklejka jest wymysłem któregoś z ministrów bo jego wujek/kolega/wstaw_dowolne ma fabrykę naklejek i można w ten sposób ściągnąć dodatkowy łatwy haracz z obywatela.
sveno - 06-08-2011, 11:54

Derpin, nie do końca :) znam pewną historię: młody mieszkaniec Nowej Huty w Krk postanowił sobie zatankować Vectre ojca, a że nie chciał płacić, to pożyczył sobie tablice z innego auta, pojechał na stacje, zatankował do pełna, odjechał, ale jakież było jego zdziwienie, kiedy za 2 tyg w drzwiach jego domu stanęli dwaj mundurowi i z tekstem do jego ojca: "Pana syn zatankował paliwo i chyba zapomniał zapłacić" :) Kulturalnie, bo jego ojciec był komendantem głównym krakowskiej policji i sprawa była załatwiona delikatnie :) namierzyli go właśnie przez to, że inteligentny syn policjanta założył nowe tablice, ale nalepki na szybie już nie zakrył :) jednak czasem one się przydają :)
Anonymous - 06-08-2011, 12:26

sveno napisał/a:
jednak czasem one się przydają :)

ja nie twierdzę że naklejka nie przydaje się władzy żeby mogli Cię łatwiej zidentyfikować nawet na zdjęciu z fotoradaru jak nie jest czytelna tablica (czytaj zasłoni ją liść) to powiększa sobie naklejkę. twierdzę tylko że nie lubię być do czegoś zmuszany przez naszych urzędników a do tego płacić za to własnej kieszeni niby tylko 10 zł ta naklejka kosztuje ale jej produkcja to max 50gr, a mnożąc to przez ilość aut haracz jest już całkiem pokaźną sumką jaką z nas ściągnięto siłą.

btw Twoja historia jest jedną z tych które się opowiada, ale nikt nie zastanawia się dlaczego nie ma ona sensu, kamery przemysłowe o ile są jeszcze w stanie odczytać nry na tablicach to już numer na szybie jest dla nich za mały, oczywiście mówimy tu o standardowej kamerze na stacji benzynowej. więc historia legła już w swoim założeniu, no ale opowiada się ją dalej bo fajnie brzmi ;) słyszałem też wersje z warszawką i synem komendanta i miejscową wersję również :P

sorry Bartku za OT :oops:

Mithrill - 06-08-2011, 13:34

Przecież za brak naklejki zabierają dowód... :shock:
Policjanci rzadko na to zwracają uwagę, bo to faktycznie bzdura np. w porównaniu z przekroczeniem prędkości w terenie zabudowanym o 50km/h.
Ale jak już się czepi i okaże się, że w ogóle nie masz - to rozstaniesz się z dowodem.
Jeśli naklejkę masz w schowku, to przykleisz ją w obecności "smerfa" i po kłopocie.
Po prostu fajnie Ci się trafiło, że żaden gliniarz się do tego nie przyczepił.
To tak, jak z lekko przyciemnionymi szybami (boczne z przodu)... jeden machnie na to ręką, a przy innym będziesz drapał folię.

Zawsze można się ratować historyjką, że dopiero wymieniłeś szybę i wciąż czekasz na nową naklejkę.

EDIT
Jakbym sam naklejał, to też bym ją dał jak najbliżej dolnej krawędzi... :lol:

Anonymous - 06-08-2011, 14:01

Mithrill, dlatego skoro bzdurny przepis to i ja go interpretuje najlepiej jak się da, naklejka ma być w dolnym prawym rogu szyby, więc nakleiłem najniżej jak się dało żeby była widoczna, to że zasłania wycieraczka to już mnie mój problem naklejka jest i niech sobie pan policjant podniesie wycieraczkę jak nie może się doczytać :P gdybym chciał mógłbym nakleić jeszcze niżej ale wtedy czarny pasek który jest fabrycznie wokół szyby by ją przysłonił ciekawe co wtedy by zrobili :D bo naklejka była by wtedy w 100% naklejona wg niejasnych wytycznych a to już nie moja wina że moje auto jest tak zrobione że ma tam czarny pasek :P co innego gdyby ktoś określił odkładnie że dolny prawy narożnik z zachowaniem odległości 10cm od każdej z krawędzi szyby.

dlatego właśnie nie rozumiem klejenia tej naklejki tak wysoko, a po za tym brzydko to wygląda jak jest tak na środku szyby :P

niech ktoś przesunie te dywagacje na temat naklejki gdzie indziej bo Bartkowi bałagan zrobiliśmy :P

deejay - 07-08-2011, 13:09

Derpin napisał/a:
niech ktoś przesunie te dywagacje na temat naklejki gdzie indziej bo Bartkowi bałagan zrobiliśmy

ale sie rozpisali :wink:

deejay - 09-08-2011, 21:32

Powoli do kompletu dołaczają dokładki tylnego błotnika dzisiaj założone , zostają tylko progi... :wink:

W koncu udało mi sie zaopatrzyć w silikonowe kołpaczki przyklejane na dekielki do felg , nietypowy wymiar i dlatego było ciężko coś dobrać , ale są... :)

Hugo - 10-08-2011, 08:10

Jakoś dziwne duze te logo Mitsu w felgach mi się wydaje.
deejay - 10-08-2011, 09:39

Hugo napisał/a:
Jakoś dziwne duze te logo Mitsu w felgach mi się wydaje.

Taki wymiar jest w oryginalnych kołpaczkach od felg Eleganca czyli 80 mm

swinks_UK - 10-08-2011, 10:13

A te dokładki to nie z sedana??? Dziwnie długie... :mrgreen:
Tomek - 10-08-2011, 10:58

raczej od kombi
deejay - 21-08-2011, 19:56

Ostatnio czasu brak , ale znalazłem chwile aby coś pomajstrować przy aucie :wink:
Kolejne 10tkm przybyło , olej silnikowy został wymieniony , dalej ELF EXCELLIUM 5W40 , z technicznych rzeczy rusza kolejny projekt świateł dziennych w zderzaku Avance , dzięki Tomkowi (Swinks UK) jeszcze raz wielkie dzieki :wink: , w zderzak zagościły podwójne przednie halogeny od VR4 , w które zamontuje światła do jazdy dziennej :wink:

Ps. Z polecanych kosmetyków do lakieru , zakupiłem wosk z efektem mokrego lakieru firmy
Chemical Guys Butter Wet Wax

myslę ze efekty bedę widoczne :)

deejay - 23-08-2011, 22:27

Wczoraj Kochajj.... , dzisiaj kolej na mnie :wink:

Z racji braku czasu , bo miałem na głowie Outlandera , kolega Brzucho wykonał dzisiaj kawała pożądnej roboty u mnie , czyli zamontował mi światełka dzienne , w miejsce halogenów :)
Wszystko ładnie i dobrze spasowane , kostki połączeniowe ze świateł dziennych zostały wyprowadzone pod oryginalne wiązki i połaczenia halogenów :wink: Szklany klosz halogenu został zlikwidowany po to , aby był widzoczny napis atestu i homologacji .

Brzucho Mucios gracjas :)

Mithrill - 24-08-2011, 14:30

Chyba lepsze od tych ledowych pasków, co? :P