[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zawieszenie przednie, diagnoza luzów, stukanie w zawi
bluecard88 - 29-11-2012, 16:44
Ile tak średnio ( wiem, że zależy od dróg ,jakości zamienikka itp) powinien wytrzymać drążek kierowniczy? Podejrzewam, ze sporo dłużej niż końcówka.
Zdecydowałem,że wymienię w ciemno nie duży koszt, a a będe miał spokój. Wezmę CTR, przekonuję sie do tej firmy
m6riano - 29-11-2012, 21:11
bluecard88, a tu:
e-autoparts.pl
bluecard88 - 29-11-2012, 22:24
m6riano napisał/a: | bluecard88, a tu:
e-autoparts.pl |
Jest Dzięki.
Więc teraz znowu pytanie TRW czy CTR?
[ Dodano: 29-11-2012, 23:40 ]
m6riano ten sklep pewny I sprawdzony? Bo mają w miarę fajne ceny, drazek TRW 45zl, a tak jak w moim przypadku zakupy powyżej 500zl to wysylka gratis.
m6riano - 30-11-2012, 02:30
bluecard88, ja tam kupowałem górne wahacze MOOGa za 150zł/szt...jak narazie nic nie odpadło..;-)
ogólnie dobre ceny mają..
deejay - 30-11-2012, 21:38
Podsyłam prosty i skuteczny sposób na spr wachaczy prostych w galancie EA .
Operacja spr. wachacza prostego bez demontazu koła , wystarczy duzy śrubokręt lub łyżka i wszystko wiemy
http://www.youtube.com/watch?v=30pmiT1YDJ8
bluecard88 - 30-11-2012, 22:20
deejay napisał/a: | Podsyłam prosty i skuteczny sposób na spr wachaczy prostych w galancie EA .
Operacja spr. wachacza prostego bez demontazu koła , wystarczy duzy śrubokręt lub łyżka i wszystko wiemy
http://www.youtube.com/watch?v=30pmiT1YDJ8 |
Dziéki Deejay prosty sposób, rozumiem że na filmiku wyszło, że jest luz na sworzniu dolnego?
deejay - 30-11-2012, 22:22
bluecard88 napisał/a: | rozumiem że na filmiku wyszło, że jest luz na sworzniu dolnego? |
Jak widac tak , dokładnie to widac od połowy filmiku
bluecard88 - 01-12-2012, 13:47
Ręce opadają z moim Galem, dziś wykręcone miałem wahacze dolne proste i zero luzów, drążki kierownicze zero luzów, wszystko sprawdzone. Sporo rzeczy wymienione i mechanik poddał się. Byłem dziś 4h i cały czas było rozkręcane przednie zawieszenie i wszystko sprawdzane i NIC, a stuka dalej gdy na maxa skręcam kierownicę i tylko wtedy. Maglownica może?
fergul11 - 01-12-2012, 15:14
A stuka ci podczas skrętu konkretna strona ? jak kiera w prawo to stuka z lewej i odwrotnie ?to górne .
A może banany ?
No bo cóż jeszcze z przodu jest jak nie proste,banany i górne ,drążki ,końcówki i klocki ,osprzęt amorka?
A może jak nie sworzeń to tuleja stuka i przenosi po budzie ?
bluecard88 - 01-12-2012, 15:33
fergul11 napisał/a: | A stuka ci podczas skrętu konkretna strona ? jak kiera w prawo to stuka z lewej i odwrotnie ?to górne .
A może banany ?
No bo cóż jeszcze z przodu jest jak nie proste,banany i górne ,drążki ,końcówki i klocki ,osprzęt amorka?
A może jak nie sworzeń to tuleja stuka i przenosi po budzie ? |
Banany sprawdzane i nie stukają, podejrzewam jeszczę mocowanie amora(ale jak coś to pewnie na wiosnę jak będe amory przod wymieniał) Własnie mechanik mówił ,że może to być tuleja prostego ( ta druga tuleja licząc od sworznia,ale luzu też nie wyczuł) .
Najlepsze jest to,że raz więcej stuka z lewej, raz z prawej- paranoja.
Wszytskie śruby jakie są w przednim zawieszeniiu miałem dla wszytskiego dziś podokręcane.
deejay - 01-12-2012, 15:53
bluecard88 napisał/a: | a stuka dalej gdy na maxa skręcam kierownicę i tylko wtedy. |
A górne wachacze ktos dobrze diagnozował ?
Cos kiepski diagnosta .
bluecard88 - 01-12-2012, 16:22
deejay napisał/a: | bluecard88 napisał/a: | a stuka dalej gdy na maxa skręcam kierownicę i tylko wtedy. |
A górne wachacze ktos dobrze diagnozował ?
Cos kiepski diagnosta . |
o górnych wahaczach nie wspominałem, bo miałem jakieś 2 tyg temu wymienione sworznie w górnych wahaczach na 555. Chyba,że masz na myśli tuleje w górnych wahaczach?[/b]
deejay - 01-12-2012, 18:50
bluecard88 napisał/a: | o górnych wahaczach nie wspominałem, bo miałem jakieś 2 tyg temu wymienione sworznie w górnych wahaczach na 555 |
Nieumiejętny montaz sworzni też może być powodem stuków .
bluecard88 - 01-12-2012, 19:00
deejay napisał/a: | bluecard88 napisał/a: | o górnych wahaczach nie wspominałem, bo miałem jakieś 2 tyg temu wymienione sworznie w górnych wahaczach na 555 |
Nieumiejętny montaz sworzni też może być powodem stuków . |
Wiem że montowal kierując sie znakami na wahaczu. Mechanik dobry I z pojęciem, wątpię żeby źle sworznie założył. Będę w Polsce to może inny cos wynajdzie.
deejay - 01-12-2012, 19:01
bluecard88 napisał/a: | Mechanik dobry I z pojęciem |
To dlaczego nie moze znaleśc przyczyny stuków
|
|
|