To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??

Krystian99 - 25-02-2012, 16:35

karolgt napisał/a:
w Samsung S5610 pewnie będzie najdłużej trzymać bateria. W końcu najmniejszy ekran, a to on głównie bierze cały prąd :)

Tu kolega ma rację mam ten telefon od miesiąca i bateria trzyma dobry tydzień, meni jest proste ale za to bardzo "wyraźne i wygodne" aparat ma dobry bo 5 mega i zdjęcia wychodzą całkiem sympatyczne :D telefon jest całkiem ładny i wygodny 8)
polecam :lol:

s8n - 25-02-2012, 17:22

Krystian99 napisał/a:

Tu kolega ma rację mam ten telefon od miesiąca i bateria trzyma dobry tydzień, meni jest proste ale za to bardzo "wyraźne i wygodne" aparat ma dobry bo 5 mega i zdjęcia wychodzą całkiem sympatyczne :D telefon jest całkiem ładny i wygodny 8)
polecam :lol:

Wszystko jest uzasadnione od tego do czego ma Ci telefon służyć, z jakich funkcji będziesz korzystał, co jest priorytetem. Jeżeli chodzi o długość trzymania baterii to Blackberry zdecydowanie jest bezkonkurencyjny. ;)

Anonymous - 25-02-2012, 17:26

Krzypolo jeśli masz jeżynkę to podaj na pw numer pin BBM :P , ja posiadam BlackBerry 9105 z włączonym Bis Play i bateria 4 dni wytrzymuje, następny będzie BB 9790 :roll:
krzychu - 25-02-2012, 18:31

s8n napisał/a:
Jeżeli chodzi o długość trzymania baterii

to E52 jest bezkonkurencyjna. Przy normalnym używaniu ponad 7 dni. Ale aparat raczej taki sobie. Menu raczej to z prostszych, tylko opcje trochę zagmatwane. Oczywiście to nie dotykawka.

s8n - 25-02-2012, 18:36

krzychu napisał/a:
s8n napisał/a:
Jeżeli chodzi o długość trzymania baterii

to E52 jest bezkonkurencyjna. Przy normalnym używaniu ponad 7 dni. Ale aparat raczej taki sobie. Menu raczej to z prostszych, tylko opcje trochę zagmatwane. Oczywiście to nie dotykawka.

Mój BB, który aktualnie leży i się kurzy, bez aparatu, bez dotyku, ale z kolorowym wyświetlaczem i klawiaturą QWERTY potrafił trzymać 9-10 dni przy normalnym użytkowaniu. Warto dodać, że kupiłem go używanego. ;)

Anonymous - 25-02-2012, 18:39

s8n nie porównujmy starych BB do nowych telefonów, nawet nowe BB teraz wysiadają za dużo wodotrysków, miałem BB 8120 wyświetlacz kolor, aparat 2 Mp, wi-fi i bateria wytrzymywała 6-8 dni
s8n - 25-02-2012, 18:45

Chudy23 napisał/a:
s8n nie porównujmy starych BB do nowych , moje stare BB 8120 wytrzymywał 6-8dni. Nowe już nie dają rady za dużo wodotrysków :P

Rzeczą normalną jest, że im więcej funkcji, gadżetów, śmieci tym bateria będzie krócej trzymać. Nie porównuję, napisałem tylko, że jeżeli komuś telefon ma służyć do dzwonienia i typowo do 'pracy' to takie rozwiązanie jest najlepsze. :)
Aktualnie przymierzam się jak pisałem wcześniej do HTC EVO 3D i zdaję sobie sprawę, że co drugi dzień będę go musiał ładować :P
3D tu nie ma nic do rzeczy, to nie miał być priorytet, telefon po prostu jest przeceniony i to dobry biznes dla mnie ;)

piotr-stihl - 25-02-2012, 18:51

mam nokię e 52 i dopiero zakup mocniejszej baterii pomógł wytrzymywać 7 + dni

wytrzymała przejazd przez nią koparki kołowej - umarł tylko aparat foto , reszta działa

Silverrr - 26-02-2012, 14:29

Używałem kiedyś Samsung Omnia, przesiadłem się na Omnia II. Tragedia. Odradzam każdemu O II... Wiadomości wyświetlane jako czat powodowały, że przy dłuższej rozmowie, zanim włączyło się listę wiadomości, mijały wieki. Wolne to dziadostwo i problematyczne. Wróciłem do Omnii, chwilę poużytkowałem i niedawno zakupiłem E52. Najważniejszym było dla mnie aby telefon dzwonił, obsługiwał smsy, miał budzik, zegarek i łączył się z komputerem w aucie przez BT. Reszty nie potrzebuję. E52 rewelacja.
Cezar - 26-02-2012, 17:18

czarna napisał/a:
Mam do wyboru 3 telefony i nie wiem, na który się zdecydować

Kupiony SE xperia neoV :P

s8n - 26-02-2012, 19:20

Cezar napisał/a:
czarna napisał/a:

Osobiście podchodzę sceptycznie do marki SE, zwłaszcza na Androidzie. ;)

Sir_Futur - 05-03-2012, 20:37

Ja użytkuję trochę niespotykany cegłofon - NOKIA E90.
Bardzo ją lubię i zastanawiam się co kupić jak już trzeba ją będzie zmienić... :|

karolgt - 10-03-2012, 02:05

s8n napisał/a:
Cezar napisał/a:
czarna napisał/a:

uzasadnisz jakoś czy "nie bo to SE...i w dodatku z Androidem" ? :P

gzesiolek - 10-03-2012, 23:06

Sam uzytkowuje SE Experia X10 Mini Pro i dla mnie to poza bateria to ideal...
wole go od firmowego Samsunga Galaxy Mini 5570...
Wiadomo HighEndem w smartach ani jeden ani drugi nie jest, ale juz solidnymi pozycjami oferujacymi wiekszosc funkcji i przyzwoita wydajnosc... a jednoczesnie kompaktowe rozmiary...

s8n - 10-03-2012, 23:28

karolgt napisał/a:
s8n napisał/a:
Cezar napisał/a:
czarna napisał/a:

uzasadnisz jakoś czy "nie bo to SE...i w dodatku z Androidem" ? :P

Za dużo się nasłuchałem nt. marki SE z Andkiem. :P
Osobiście przesiadłem się na HTC EVO 3D (Nie, nie napalałem się specjalnie na 3D, trafiła się promocja a parametry nie wąskie ma) z Wildfire i przeżyłem szok. 1,2 GHz DualCore na pokładzie robi swoje. A skoro przy moim użytkowaniu potrafię przyciąć telefon z takimi parametrami to wymagania mam spore.
Jeżeli komuś SE służy i ma się dobrze to proszę bardzo! Mnie by nie wystarczał i doprowadzał (zapewne) do szału. ;)