To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant e88a czyli jak puściły mi nerwy i go kupiłem ;)

jacek11 - 28-12-2012, 23:02

Owszem :) ale teraz rozmawiamy w gronie znawców modelu :)
krzysiakxxx - 28-12-2012, 23:20

jacek11 napisał/a:
Owszem :) ale teraz rozmawiamy w gronie znawców modelu :)

Dlatego ja to piszę w odniesieniu że w programie mogą nie wiedzieć że to taka "perełka", bo niekoniecznie muszą się znać na galantach :)

jacek11 - 29-12-2012, 11:47

krzysiakxxx, czytaj proszę ze zrozumieniem :) Krzysiek nie pisał nic o jakimś tam programie(którego osobiście nawet nie znam :wink: ),tylko porównał częstotliwość występowania poszczególnych modeli :) ot tyle :)
ale może już starczy śmiecenia :wink:

krzysiakxxx - 29-12-2012, 21:35

jacek11 napisał/a:
krzysiakxxx, czytaj proszę ze zrozumieniem :) Krzysiek nie pisał nic o jakimś tam programie(którego osobiście nawet nie znam :wink: ),tylko porównał częstotliwość występowania poszczególnych modeli :) ot tyle :)
ale może już starczy śmiecenia :wink:

Ale dyskusję o "wyjątkowości"* gala zaczęła się od programu i do tego się odnosiłem ;)

*-dla mnie też nie jest wyjątkowy ani zadbany (tu jeszcze, choć osobiście bałbym się jeździć tak masakrycznie łatanym autem) ;)

wojtas - 30-12-2012, 00:47

krzysiakxxx napisał/a:
(tu jeszcze, choć osobiście bałbym się jeździć tak masakrycznie łatanym autem)

To dość strachliwy jesteś :mrgreen:

rosomak1983 - 30-12-2012, 03:29

krzysiakxxx, ale przynajmniej Wojtek ma ciekawe auto :P
krzysiakxxx - 30-12-2012, 11:17

wojtas021180 napisał/a:
krzysiakxxx napisał/a:
(tu jeszcze, choć osobiście bałbym się jeździć tak masakrycznie łatanym autem)

To dość strachliwy jesteś :mrgreen:

Ja lubię jeździć szybko... wolę jednak mieć świadomość że nie było spawane w różnych dziwnych miejscach :P

rosomak1983 napisał/a:
krzysiakxxx, ale przynajmniej Wojtek ma ciekawe auto :P

Które ma ciekawą historię? owszem ;)

wyderka - 30-12-2012, 11:58

krzysiakxxx napisał/a:
Ja lubię jeździć szybko... wolę jednak mieć świadomość że nie było spawane w różnych dziwnych miejscach

a to niby że fabryczny zgrzew nie puści?, jak dobrze zrobione i pospawane to ta robota "przeżyje" nie jedno nowe auto.

krzysiakxxx - 30-12-2012, 12:12

wyderka napisał/a:

a to niby że fabryczny zgrzew nie puści?, jak dobrze zrobione i pospawane to ta robota "przeżyje" nie jedno nowe auto.

Chodzi mi raczej o łatanie "elementów nośnych" ;) Jak jest coś w całości to jest w całości a nie pospawane z dziesiątków kawałków blachy ;) Ale to jest tylko moje zdanie i nikomu go nie narzucam... może też wynika z tego że nigdy tego robić nie musiałem.

mkm - 30-12-2012, 15:04

krzysiakxxx napisał/a:
Jak jest coś w całości to jest w całości a nie pospawane z dziesiątków kawałków blachy ;) Ale to jest tylko moje zdanie i nikomu go nie narzucam...

Niejeden się zdziwił jak się okazywało czym upalał :wink:
Czasem życie w błogiej nieświadomości jest o wiele przyjemniejsze.

Wszyc - 30-12-2012, 16:25

a to znaczy że to źle jak się dużo blachy wycina? :P uuupss :P

:P

krzysiakxxx - 30-12-2012, 16:28

mkm napisał/a:
krzysiakxxx napisał/a:
Jak jest coś w całości to jest w całości a nie pospawane z dziesiątków kawałków blachy ;) Ale to jest tylko moje zdanie i nikomu go nie narzucam...

Niejeden się zdziwił jak się okazywało czym upalał :wink:
Czasem życie w błogiej nieświadomości jest o wiele przyjemniejsze.

Akurat wiem czym "upalam" i jestem świadom gdzie auto było przydzwonione ;)

Widzę że po prostu was gale nauczyły tego że trzeba toto łatać bo inaczej się rozleci ;)

rosomak1983 - 30-12-2012, 16:37

zgadza sie ze te galanty maja koszmarna blacharke ale Krzysku nie obraz sie ale wolałbym ratowac gala niz jezdzic nudna vectra :P Miałem takiego gala, to swietne auto.
krzysiakxxx - 30-12-2012, 16:46

Nie obrażę się bo dla mnie to auto jest nudnym dupowozem, tanim w naprawach który ma mnie zawieść do klienta ;) No i właśnie to (auto też na mnie zarabia) przesądza o tym że wolę nudne auto które cały czas jeździ, do czego części znajdę w "każdym mięsnym za drobne które zostały z monopolowego" a nie coś świetnego co trzeba ratować i pchać grubą kasę :) Choć dla mnie (tu myślę Wojtek się nie obrazi, bo zna moje zdanie) ta generacja galanta jest równie nudna i bez polotu jak vectra, passat czy jakieś a4 ;) Generalnie jak wiadomo z gustem jest jak z dupą, każdy ma swoją :)
Wojciech Bogacz - 10-01-2013, 13:41

Fiu fiu - widzę, że się temat roskręcił a ja gdzieś zniknąłem ;)

Wczoraj jednak znowu Gal dostał mały prezent w postaci termostatu - pomogło - w aucie robi się ciepło już po 2km a ne po 10 jak porzednio. No i od razu LPG lepiej działa.

A propos LPG - ostatnie zanotowane przeze mnie spalanie wyniosło 17,5L - strasznie dużo - wiem, że zima itd... W dodatku moje notatki wskazywały tentencję rosnącą. Ostatnio po przjechaniu 200km (zatankowałem 42l gazu) zaświeciło się czerwone...

Tak więc z lekka zacząłem podejrzewać istnienie jakiejś dziury w układzie... Znalazło się aż 5 hehe. Zostały uszczelnione i teraz się zobaczy co i jak będzie 8)