Zachodniopomorskie - Nasze regionalne OT
Yoshiko - 18-10-2011, 09:12
Cytat: |
Yoshiko napisał/a:
JacekeR napisał/a:
ponoć długa zima ma być.
się załamię - weź nie strasz
wywołują, a później narzekają, jak nie będziemy wołać to nie zauważy i może nie dojdzie |
nie cierpię zimy nie cierpię zimy jaka by ona nie była to jej nie cierpię
słoneczko i min 24 st C - wow to lubię
volve - 18-10-2011, 09:19
Dobry
A ja lubię zimę Od razu lepiej smakuje ciepła herbata
r@f@l - 18-10-2011, 10:09
witajcie
a tam herbata inne napoje też
ale mnie jakieś choróbsko wzięło.... zaraz nos mi odpadnie, a płuca wypluje... niecierpie chorować
Yoshiko - 18-10-2011, 10:18
r@f@l napisał/a: | ale mnie jakieś choróbsko wzięło.... zaraz nos mi odpadnie, a płuca wypluje... niecierpie chorować |
chyba panuje jakaś wirusówka
nikt nie lubi chorować
AniTa - 18-10-2011, 10:46
volve napisał/a: | Od razu lepiej smakuje ciepła herbata |
z cytrynką ! od wrzesnia do poznej wiosny : zamiast porannych kaw : herbata z cytrynką, duuuzą ilościa cytrynki i kilka tych herbatek dziennie ;D i nie wie czlowiek co to grypa, katar itp ;p
Nikka - 18-10-2011, 12:19
Yoshiko napisał/a: | Cytat:
Yoshiko napisał/a:
JacekeR napisał/a:
ponoć długa zima ma być.
się załamię - weź nie strasz
wywołują, a później narzekają, jak nie będziemy wołać to nie zauważy i może nie dojdzie |
a to było coś poza zimą???
może jakos przelotem chwile wiosne mielismy (w lipcu),teraz jesien popoludniami bonocą i z rańca to już zima, niema co !
trza ciepłe laczki dla misiów odkurzyć i do zamiany przygotować...
volve - 18-10-2011, 12:21
AniTa napisał/a: | z cytrynką ! od wrzesnia do poznej wiosny : zamiast porannych kaw : herbata z cytrynką, duuuzą ilościa cytrynki i kilka tych herbatek dziennie ;D i nie wie czlowiek co to grypa, katar itp ;p |
O to, to to Tylko w pracy zawsze zapominam kupić cytrynkę Ale w domu nadrabiam, zawsze seria po dwa kubki mitsumaniakowe
JacekeR - 18-10-2011, 13:48
Jakoś mi przeszło , ale i tak zima będzie długa i mroźna. Tak słyszałem w radio.
[ Dodano: 18-10-2011, 13:48 ]
volve a jak wyświetlacz?
AniTa - 18-10-2011, 13:58
radio kłamie ! góralka prawdę Ci powie ;D no chyba że gada to co w radiu usłyszała ;D
volve - 18-10-2011, 13:59
Oj ogólnie dość zagmatwana sprawa. Okazuje się, że jakoś do rocznika 2002 montowano wyświetlacze, w których po odpięciu radia oryginalnego nie działały wskazania temp. Ogólnie część osób nie miała z tym problemu, częśc jak miała to zgłaszała się do ASO i oni przeprogramowywali wyświetlacz a część to olała. Na forum niemieckim dotyczącym Carism wyczytałem, że w wyświetlaczach z rocznika 2003 na pewno jest już wyeliminowany ten problem i można spokojnie zmieniać. I wtedy powinienem mieć też opcje dmuchawy na wyświetlaczu.
Ogólnie sprawdzając po numerze VIN, to powinniśmy mieć ten sam model wyświetlacza, jednak jak widać u mnie nie przewidziano w nim opcji z nawiewem. I teraz pytanie, czy to u mnie ktoś podmienił wyświetlacz czy u Ciebie ? Na razie muszę się zabrać za czyszczenie przepustnicy, ale najprawdopodobniej w przyszłym miesiącu kupię sobię wyświetlacz z Cari 2003r, koszt to około 60 zł na allegro, popatrzę też jeszcze u mnie na szrotach. Wtedy też zobaczę jakie efekty i opiszę w swoim temacie
pawlos - 18-10-2011, 16:28
volve napisał/a: | Na razie muszę się zabrać za czyszczenie przepustnicy |
no nie ja chce wygrac na 1/4 następnym razem
a tak na poważnie to strasznie dużo syfu jest od przepustnicy, poprzez kolektor dolotowy, głowice ,kolektor wydechowy po egr
ogólnie kilka garści nagaru
u mnie już wszystko czyściutkie jeszcze przyjdą 2 uszczelki od japaneze i przepustnica od Bartka i będzie nowy samochód
AAlaan - 18-10-2011, 17:23
helooooo
już drugi dzień laby w domu
przez te męczące grypsko nie mogę się doczekać powrotu do szkoły
volve - 18-10-2011, 18:43
pawlos napisał/a: | no nie ja chce wygrac na 1/4 następnym razem |
Jak odzyskasz wszystkie "konie" to zapewne wygrasz, masa Cari wcale nie jest o wiele niższa od kombi Yoshi
U mnie jedynie mam problemy po resecie kompa, zawsze muszę nauczyc Cari obrotow, bo inaczej wchodzi w tryb awaryjny i wywala błąd przepustnicy. Rozmawiałem z Bartkiem i Arenem i na razie zalecają wyczyścić przepustnicę, a później się zobaczy
Kurcze, cala rodzinka sie wpisała na jednej stronie (no poza Missy)...
Krycha96 napisał/a: | przez te męczące grypsko nie mogę się doczekać powrotu do szkoły |
Z wiekiem niestety Ci przejdzie pewnie Czym później tym mniej się chce chodzić do szkoły
Kaucz - 18-10-2011, 19:24
Jutro jadę do Szczecina z Poznania. Czy są jakieś remonty w Szczecinie, o których powinienem wiedzieć ? Potrzebuję się dostać na ulicę Głowackiego.
volve - 18-10-2011, 19:33
z tych co powszechnie wiadomo, to zamknięta ulica Struga, ale można jechac ulicami równoległymi do Struga. Jednak zależy od której godzinie będziesz jechał, bo często tworzą się korki na Gdańśkiej ze względu na budowę kładki na wysokości zajezdni(przez budowę kładki jest wyłączony jeden pas ruchu).
Dalej to zalezy czy pojedziesz Mostem Długim, czy trasą zamkową (zależnie od godziny mogą się tworzyć korki na moście dlugim, szczególnie w okolicach 15, gdy pracę kończą ludzie w okolicznym porcie). Ale wjazd od Mostu Długiego będzie prostszy, jedziesz dalej Wyszyńskiego do góry(nie ma żadnych remotnów z tego co pamietam), skrecasz w Kopernika (tez raczej nie ma remontów), dalej Narutowicza i Głowackiego też raczej bez remontów.
|
|
|