Nasze Miśki - dj danio i VR4 2,5V6TT
Tomek - 23-04-2013, 09:42
INVECS-II
Despite sharing its name with the previous system, the second version of INVECS was a radical development, based on Porsche's Tiptronic semi-automatic transmission technology.[5] As with Porsche's version it allowed for either a fully automatic mode, or a clutchless semi-automatic mode if the driver wished to control the up- and down-shift points. It also offered the same Adaptive Shift Control software which monitored and "learned" the driver's habits over time and adjusted the smoothness or aggression of the gearshifts to suit his or her driving style.[6] It was first implemented in the new Mitsubishi FTO in 1994.
INVECS-III
The third version of INVECS was further advanced, and now offered a continuously variable transmission when in fully automatic mode, or a six-speed clutchless manual if the driver wished to control the up- and down-shift points. A further innovation for Mitsubishi was the introduction of paddle shifters allowing the driver to make manual gearchanges while their hands remain on the steering wheel.[7]
INVECS-III was introduced in 2000, in the eighth generation of the Mitsubishi Lancer.[8][9] The paddle shift option was first seen on the second generation Mitsubishi Outlander which debuted in 2005
źródło: http://en.wikipedia.org/wiki/INVECS
jak wrzucać coś z google translate, to z głową
kiedyś czytałem artykuł w wydawało by się poważnej prasie telekomunikacyjnej, gdzie "system engine" było przetłumaczone na "system silnikowy"
Owczar - 23-04-2013, 10:29
Marcino napisał/a: | A max speed można wyliczyć znając przełożenie skrzyni i mechanizmu różnicowego, podajcie dane to wpiszę bo mam coś takiego w exelu ale dla ciężarówek na moście, i wymiar opony najlepiej obwód. |
Przełożenie na pewno by pozwoliło, bo w galancie NA z 4 biegowym AT można 310 osiągnąć na rolkach przy 7k,a przy 7,2k już 320- rzecz jasna rzeczywistej prędkości na kołach 205/55/R16. Tyle, że ta skrzynia prędzej się ugotuje niż rozpędzi do takiej prędkości
A google translate tłumaczy dobrze z innych języków, ale na angielski. I zawsze jak mam stronę po niemiecku, rosyjsku to tłumaczę ją tym narzędziem na angielski i jest całkiem ok
Tomek - 23-04-2013, 10:31
Owczar napisał/a: |
A google translate tłumaczy dobrze z innych języków, ale na angielski. I zawsze jak mam stronę po niemiecku, rosyjsku to tłumaczę ją tym narzędziem na angielski i jest całkiem ok |
tak
na angielski, niemiecki, itp tłumaczy bardzo dobrze
ale na polski i z polskiego to porażka
jak mam stronę po niemiecku, czy nawet japońsku, chińsku, to wrzucam na angielski i czytam bez problemu
Owczar - 23-04-2013, 10:35
Ale co się dziwić botowi jak wielu Polaków po kilkudziesięciu latach obcowania z językiem ma podobne problemy z pisaniem po polsku
anwi - 23-04-2013, 21:21
swinks_UK napisał/a: | jkrzysztof80 napisał/a: | 260 było i jeszcze było by więcej gdyby żona się nie obudziła (Niemcy-autobahn) nigdy nie spawdziłem i nie sprawdzę już maxa |
Krzysiek, jak wierzyłeś licznikowi, to musisz wiedzieć, ze progresywnie przekłamuje. Było o tym na OZVR4.
Przy 200km/h jest coś 15km/h i błąd rośnie. Jedyna dobra miarka to porządny GPS. |
dokładnie, u mnie przy licznikowych 200km/h na UKP mam 187km/h (4 bieg, 6250obr/min), ukp ustawiony na GPS. w tym czasie temp skrzyni około 60stopni jak by kogoś interesowało, olej w silniku 90-95.
jkrzysztof80 - 24-04-2013, 12:23
swinks_UK napisał/a: | jkrzysztof80 napisał/a: | 260 było i jeszcze było by więcej gdyby żona się nie obudziła (Niemcy-autobahn) nigdy nie spawdziłem i nie sprawdzę już maxa |
Krzysiek, jak wierzyłeś licznikowi, to musisz wiedzieć, ze progresywnie przekłamuje. Było o tym na OZVR4.
Przy 200km/h jest coś 15km/h i błąd rośnie. Jedyna dobra miarka to porządny GPS. |
Tomek ważne że domknąłem licznik
danino88 - 21-05-2013, 21:02
sprawa z dziurą wyjaśniona. Niestety nie wyszło to dobrze, ale lepsze to niż nic Dzięki temu Julia dostanie 2 nowe łożyska z piastami na przód, dodatkowo jakiś czas kupione jedno na tył, czyli trochę spokoju z tym będzie
Dzisiaj wchodzę to auta i widzę :
tomasek - 21-05-2013, 21:07
Co ty zabierasz kierownicę aby ci miśka nie dmuchneli
robertdg - 21-05-2013, 21:17
Brakuje skóry
danino88 - 21-05-2013, 21:18
Cytat: | Co ty zabierasz kierownicę aby ci miśka nie dmuchneli |
ostatnio to jest na topie
tomasek - 21-05-2013, 21:21
A nie prościej silnik wyjmować
major - 21-05-2013, 21:25
Tutaj chyba bardziej bym się skupił jak wygląda lewarek skrzyni biegów i że jeden pedał przybył
danino88 - 21-05-2013, 22:18
Cytat: | A nie prościej silnik wyjmować |
Mówisz masz...
D1VenO - 22-05-2013, 10:25
danino88, rozwalasz mnie na łopaty, nie opierdzielasz się jak trzeba to robisz. Szacun panie za podejście do tematu. Ludzie powinni się uczyć od ciebie jak rozwiązywać problemy i iść do przodu.
Jak miałeś wyjęty silnik trzeba było komorę prysnąć na ten różowy co gadaliśmy.
wookash83 - 22-05-2013, 11:50
no to prace idą mocno do przodu
|
|
|