To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System

HUGIO - 15-01-2020, 22:39

Mar_dock,
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96458&postdays=0&postorder=asc&start=0
Pierwszy post, linki są "wpisane" w tekst, w sensie klikasz tam np. "Poradnik MMCS - autor grzesiopol" i powinno otworzyć Ci nowa kartę z plikiem na dysku Google :)

gringo66 - 17-01-2020, 11:23

Wiatam . Podczas rozmowy tel. coraz cześciej zaczyna mi się załączać nawigacja . Czy jest to normalny przypadek MMCS ?
grzesiopol - 22-01-2020, 00:13
Temat postu: Re: MMCS - nie przełącza się DZIEŃ / NOC
krah napisał/a:
hej,
mam problem z jasnością podświetlenie i kolorami map w MMCS - w trybie AUTO nie przełącza się na NOC w nocy i muszę ręcznie zmienić to w opcjach wyświetlania
Czy u Was działa tryb AUTO?

A światła w jakim masz trybie, włączasz ręcznie czy automatycznie zaświecają się?

krah - 23-01-2020, 14:17
Temat postu: Re: MMCS - nie przełącza się DZIEŃ / NOC
grzesiopol napisał/a:
krah napisał/a:
hej,
mam problem z jasnością podświetlenie i kolorami map w MMCS - w trybie AUTO nie przełącza się na NOC w nocy i muszę ręcznie zmienić to w opcjach wyświetlania
Czy u Was działa tryb AUTO?

A światła w jakim masz trybie, włączasz ręcznie czy automatycznie zaświecają się?

Światła mam w trybie auto

HUGIO - 23-01-2020, 15:08

krah,
A włącza Ci się czerwone podświetlanie przycisków?

krah - 23-01-2020, 19:29

HUGIO napisał/a:
krah,
A włącza Ci się czerwone podświetlanie przycisków?

Tak, podswietlanie włącza się przy włączonych światłach, radio wtedy w trybie AUTO świeci jak dla trybu DAY

grzesiopol - 25-01-2020, 19:50

Sprawdź czy tak samo będzie gdy ręcznie przełączysz na światła mijania. Czy przyciski radia masz podświetlone jak zaświecą się światła?
Jeżeli nic się nie zmieni to wtedy odłączysz sobie zasilanie nawigacji albo klema z akumulatora albo bezpiecznik w skrzynce w komorze silnika, o ile pamiętam jest w takim plastiku żółtym lub zielonym nr 30 IOD. Po 15 minutach włączysz z powrotem. MMCS pobierze sobie oprogramowanie z pamięci po przekręceniu kluczyka. W tym czasie nie wolno wyłączać zasilania kluczykiem. Musi się wgrać i samo uruchomić ponownie. Powinno pomóc.

Cezary 1967 - 26-01-2020, 18:42

brak sil moj mmcs lezy i nie umiem go podniesc byl uwalony twardy dysk zakupilem nowy toshiba mk 3018GAS mmcs wypisuje ze dysk nie dziala nawet go nie zablokowal co jest nie tak walcze juz ponad tydzien POMOCY
grzesiopol - 27-01-2020, 17:38

Czytałeś temat? Wiesz jakie dyski działają w MMCS czy kupujesz dyski aby były Toshiby?
Sprawdzałem GASy i GAPy i nie działały możesz spróbować GAXa lub innego opisane kilka stron wcześniej.

Niestety osoby którym udało się uruchomić inne dyski zapominają się tym pochwalić na tym forum, ale po co skoro im działa.

mik12v - 30-01-2020, 21:39

Witam, wszystkich.

Czy jest ktoś w stanie wskazać różnice pomiędzy:

8750A239 (E-05) a 8750A143 (E-02)?

I pytanie kolejne czy model 8750A069 czyli N-01 (USA) posiadający zakres radia 87.75-107.9 i skok niestety co 0.2 i zawsze nie parzyste da się przestroić na nasz zakres?

Jeśli nie to które radio z pierwszych dwóch lepiej zamienić z tym N-01?

Czy wiąże się to jeszcze z jakimiś zmianami, aktualizacjami softu, czy jest to po prostu p&p?

Pacjent to Lancer 07r. 4b11.

Będę bardzo wdzięczny za wskazówki :) .

artur.mele94 - 30-01-2020, 21:55
Temat postu: Drogomierz Lancer
Wie ktoś może jak zmienić drogomierz z mil na km ??
grzesiopol - 02-02-2020, 14:51

mik12v E-05 posiada możliwość obsługi BT audio i USB, E-02 nie. Podłączenie P&P

N-01 to nie tylko zakres radia , to także system DVD NTSC i róznica w czasie 8 - 14 godzin.
Teoretycznie może i dałoby się przestroić ale raczej nie znajdziesz chętnego by sie tego podjął. Lepiej zainwestować w europejską wersje.

artur.mele94 napisał/a:
Wie ktoś może jak zmienić drogomierz z mil na km ??
chyba troszke nie ten dział, chyba, ze pytasz o MMCS wtedy zmieniasz za pomocą przycisku SET. Jak chodzi ci o zmianę za pomocą licznika to znajdziesz to w instrukcji lub poszukaj w tym dziale, bedzie szybciej niż tłumaczyć.
Cezary 1967 - 02-02-2020, 15:24
Temat postu: podziekowania
wielkie Dzieki dla Grzespol ,tyku oraz Tom01 ktory podrzucil mi pomysl na dysk twardy,po licznych probach wiekszosci nieudanych moja stacja powstala jeszcze tylko dogram mapy i w droge .do listy nie dzialajacych dysku nalezy dopisac Thoshiba MK3029GAC a do dzialajacych Toshiba MK8025GAS. jeszcze raz dziekuje za wszystkie cenne uwagi oraz rady :)
grzesiopol - 02-02-2020, 15:41

Cezary 1967 napisał/a:
do listy nie dzialajacych dysku nalezy dopisac Thoshiba MK3029GAC
ten akurat to jest oryginalny dysk. Coś pomieszałeś.
Cezary 1967 - 03-02-2020, 10:39
Temat postu: sprostowanie
rzeczywiscie pomieszalem oryginalny z ztym co nie dziala ale juz prostuje ten nie dzialajacy to Toshiba MK 3018 GAS jeszcze raz dzieki za pomoc. 8)